למביני NetBeans

מיכל202

New member
למביני NetBeans

בס"ד

אני עובדת עם הדיזיין (זה שלא צריך לכתוב קוד אלא אתה עובד על מסגרת ומניח פריטים והקוד נכתב לבד)
שתי שאלות:

1) נכון יש כפתורים? נכון (אני מדברת על JButton ספציפית). ונכון שאני יכולה להזין טקסט ע"י מקש ימני ו- Edit Text? נכון. שאלתי היא כאשר מזינים טקסט לכפתור בצורה כזאת, איך אפשר לעשות אנטר? כלומר שהטקסט שבכפתור יהיה בשתי שורות.

2) נכון שכאשר מניחים פריטים במסגרת, אז בכל פעם שמניחים פריט הוא מצייר לך קווי רשת, ואם למשל כבר יש הרבה פריטים על המסגרת אז הוא מצייר קווי רשת שמראים לך היכן הפריט מונח ביחס לשאר הפריטים. עכשיו, בקוד כאשר אני מעלימה פריט מסויים setVisible-false אז כל שאר הפריטים זזים לאן שבא להם. אני חושבת שזה בגלל קווי הרשת - כלומר שמיקומו של כל פריט תלוי בשאר. שאלה שלי היא איך אפשר לעשות שהמיקומים לא יהיו תלויים זה בזה?

nocgod

New member
אהבתי את צורת השאלות

שואלת ועונה לעצמך.
לא בטוח איך זה עובד בנטבינז אבל לרוב אם את משנה טקסט ורוצה לסיים לשנות טקסט אז פשוט תעשה left click מחוץ לחלון העריכה...זה עובד בwindowdesigner
לגבי 2 זה מאוד תלוי בlayout שיש לך כנראה. אולי אם תציגי קוד יהיה יותר קל להבין מה הולך...

ככלל אצבע, designers זה מאוד מגניב ונוח ואני לא אשקר השתמשתי לא פעם ולא פעמיים כדי לעשות UI בג'אווה עם דיזיינר, אבל את הfine tune תמיד עשיתי בקוד, אחרי שבניתי את היררכיית האובייקטים ככה שכדאי לך מאוד לדעת מה הקוד שזה מייצר ולרוב הוא לא יפה במיוחד...

BravoMan

Active member
אני לא זוכר עם JButton תומך בריבוי שורות,

אבל נסי לכתוב n\ בטקסט ותראי אם זה תופס.

לגבי פריטים שלא קשורים אחד בשני:
אפשרות אחת לא מומלצת היא הדבר הזה:
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/uiswing/layout/none.html

האפשרות המומלצת יותר היא להבין מה הולך להיעלם, ולתכנן את שאר הרכיבים בהתאם.

פרסאוס

New member
נכון שאת משתמשת בעיצוב יחסי?

נכון.
נכון שבטח חשבו על זה שאלמנטים יכולים להשתנות וזה יחבל בתצוגה?
נכון.
אז לכן יצרו אלמנטים שכל תפקידם הוא למלא מקום.
1) חפשי תחת swing fillers אצלך ב palette
2) ניתן להשתמש ב jpanel

מיכל202

New member
נכון

בס"ד
תודה רבה
הכפתורים האלה באמת שם, לא ידעתי למה הם משמשים

למעלה