למביני My-Heritage

natib1

New member
למביני My-Heritage

מצאתי כי פרטים מעץ המשפחה שלי ב- My-Heritage, הוספו בעץ משפחה זר ב- Jeni. הפרטים מהעץ שלי הופיעו בג'ני אצלו כ"התאמה" ואכן אושרו ע"י בעל-העץ הזר והוכנסו לעצו.
שאלתי מתייחסת בבקשת עזרה כיצד ניתן למנוע את התופעה של "אימוץ" מידע, וכיצד ניתן להפריד את העץ (מיי-הריטאג') שלי לשנים: אחד מלא, על הדיסק שלי, שלא יהיה קשור למירשתת (ובו יופיעו כל הפרטים הידועים לי), והשני חלקי בלבד, שיהיה במירשתת ובו יוכנסו רק הקבצים שאני אשחרר (ואשר יהיה גם הוא חסום לכל התערבות זרה, העתקה, או שינוי דאטה) מטרת העץ הזה, במירשתת, היא רק לאסוף "עלים" ולדווח לי עליהם.
אם אני מחפש "קרח חם", אודה על הסבר כיצד לבטל כליל את הקשר לאינטרנט ולהישאר רק עם העץ המלא בדיסק-הקשיח שלי. תודה

שאלה כואבת.

ויותר מזה, ישנם מקרים לא מעטים שבהם הועלה מידע שגוי, טעויות יכולות לקרות לכל אחד, לדוגמא נער צעיר עשה עבודת שורשים והעלה לרשת AS IS, הלכו העתיקו ממנו בכל העולם, הכל הופץ, והטעויות הושרשו כל כך חזק, עד שכמעט נולדו ילדים לזוגות שלא נישאו מעולם...

הבעיה הגדולה היא שלא תמיד ברור המקור כדי לפנות לברר אצלו.

ויותר מכך, אני בעצמי מקבל "התאמות חכמות" (המרכאות במקור...) על מידע שהעליתי והועתק כמה ימים אחר כך אצל מישהו אחר...

כמו כן, הרי ג'ני ומייהרטיג' כבר יחד:
http://www.geni.com/blog/geni-is-joining-the-myheritage-family-378424.html
בכלל, בג'ני זכרוני עוד לפני האיחוד, שהיו כמה אספני מידע - השד יודע מטעם מי - בעלי עצים של אלפי אלפי משפחות שכלל לא קשורים אליהם בשום ענף.

אין בהנ"ל כדי להמעיט מאיכות החומר והפעולות של החברות הנ"ל, אולם בכל הנוגע לפרטיות המשתמש ו\או לשליטתו במידע - המצב פשוט קטסטרופלי.

eyholla

New member
תשובה חלקית

לגבי עץ מלא על המחשב שלך הדבר פשוט.
הורד את תוכנת FTB = Family Tree Builder מאתר My-Heritage וסנכרן את האתר והמחשב, או באמצעות קובץ GEDCOM. מהרגע שהמידע נמצא במחשב שלך הוא שלך בלבד. ובמחשב שלך תמשיך ותעדכן כרצונך.
בנה לך עץ נוסף (במחשב שלך) שאליו תעביר את הנתונים שתרצה ל"שחרר" למירשתת, מהעץ הראשי לעץ ה"חלקי". את עדכון / סינכרון האתר תעשה מהעץ המשני בלבד. אינני יודע האם אתה יכול למחוק את כל המידע מהאתר הקיים, אני מניח שהאפשרות קיימת. לכן אם תמחק את המידע הקיים כיום ותחזיר רק את הרצוי לך, קיבלת את מבוקשך.
מעבר לזה, כנס באתר להגדרות הפרטיות ותגדיר כרצונך. ע"י כך תחסום לפחות חלק מאפשרויות "גנבת" המידע. אינני יודע אם בכך לא תחסום גם את עצמך ל"איסוף עלים" מאתרים אחרים.
איל

ariehprh

New member
תוספת לדבריו של איל

אפשר בהחלט למחוק מידע מהאתר האינטרנטי. אפשר גם לא לסנכרנן בין ה-FTB על המחשב שלך לבין העץ האינטרנטי.
כאשר התחלתי עם מייהריטג' המידע מה-FTB קושר אוטמטית לעץ המשפחתי באתר האינטרנט, לאחר זמן החלטתי לנתק את הקשר בינהם והיום תמיד כאשר אני נשאל האם לסנכרן או ליצור קשר אני משיב לא.

באתר האינטרנט מחקתי את כל האנשים החיים והשארתי רק את המתים, כמו כן המידע שאני משאיר באתר הוא שם פרטי, שם משפחה, שנת לידה ושנת פטירה וכן מקומות לידה ופטירה. במידה ואני מגלה במהלך המחקר עלים וענפים חדשים ב-FTB ובהם מתים שאני רוצה לצרף לעץ האינטרנטי, אני מוסיף אותם ידנית, אמנם זו טירחה, אך כך אני מבטיח שרק האנשים ורק המידע שאני רוצה יהיה באתר האינטרנט. בעץ האינטרנטי גם קבעתי הגנות על הפרטיות לפי רצוני ואני מודע לך שייתכן ולא כל המנויים במייהריטג' מצליחים לראות את העץ שלי ובכך אני אולי מפסיד קרובים, אבל זה נתון לשיקול דעתי.

אריה

natib1

New member
תודות לכל המשיבים. לצערי בשו"ת (קובץ

מוכן של תשובות לשאלות נפוצות) לא מצאתי תשובה לשאלה "איך לבטל סינכרון קיים".
גם את איקון הפנייה לשירות לא איתרתי.
אשמח לעזרה בתהליך ההתנתקות מאריה, וכל חבר/ה אחר, שביצעו פעולה זו. תודה.

למעלה