למבינים בפרחי באך

lady parket

New member
למבינים בפרחי באך

אני לוקחת במשך שבועיים פרחי באך באופן רציף (לקחתי בעבר אבל לא התמדתי..) וכנראה שאתחיל להיות מטופלת בהומיאופתיה האם מומלץ לא לשלב את שני סוגי הטיפולים?

אין בעיה

את יכולה להמשיך ולהיות מטופלת בשניהם במקביל. רק רצוי לעדכן את שניה המטפלים. יום טוב

אני לא מסכים איתך

מעולם לא הפסקתי טיפול בגלל זה. ומעולם לא למדתי להפסיק טיפול בגלל שילוב של שני השיטות. את הטיפול בפרחי באך יש להפסיק או יש איסור לתת בזמן שמטופל לקוח טיפול כימי, כגון כדורים וכו, אבל הומאופטיה? מה עם עיסוי ? שיאצו ? רפלקסולוגיה? גם אסור?

tookmy

New member
בדרך כלל

מטפל בהומיאופתיה ידרוש ממך להפסיק כל טיפול אחר בזמן שאת מטופלת בהומיאופתיה. למה את מעוניינת לשלב? יכולה לומר לך שרציתי לקחת את בתי להומיאופת מסויים אבל בגלל שהיא מקבת פרחי באך שמועילים מאד, לא הלכתי לטיפול בינתיים או לא בינתיים, רק כדי שלא נצטרך להפסיק עם הטיפות כי לא הייתי מסוגלת להתמודד עם ההשלכות של הפסקת הטיפות... עכשיו אני שוב בדילמה, מכיון שהיא סיימה בקבוק וכבר כמה זמן ללא טיפות ונראה שהכל בסדר ואין איזה תגובות רגשיות חזקות. בכל מקרה כדאי להתמיד עם מטפל מסויים בדרך כלל.

מנקודת המבט ההומאופתית

הפרטית שלי. ואני יודעת שהומאופתים אחרים לא בהכרח עובדים כך. המטופל יכול להיות בכמה טיפולים שירצה - מה שחשוב לי שלא יתחיל אותם יחד עם הטיפול ההומאופתי. כך שגם לtookmy וגם ל lady-אם אתן רוצות לשלב מצאו הומאופת שלא "מפחד" משילובים. אני מודה שבעבר לא אהבתי שילובים אבל היום הביטחון שלי בהומאופתיה הוא כזה שטיפולים אחרים לא יפגעו או יחלישו אותו. עירית

Fistandantilos

New member
לא מאמין למשמע אוזני

אני מוצא את התשובה שלך בלתי מקצועית בעליל. "מצאו הומאופת שלא "מפחד" משילובים"? "הביטחון שלך בהומאופתיה"? מה שישפיע על הטיפול הוא הפחד של המטפל מהשילובים או 1הביטחון שלך בטיפולים? ואני לתומי חשבתי שהטיפול עצמו הו מה שמשנה. קרנה של ההומאופתיה הולך וירד בעיני ולא פלא שהפסיקו ללמדה במוסדות רבים.

0 אור 0

New member
אני חושבת שיש פה בעיה של הבנת

הנקרא. עירית לא כתבה שמה שיבטיח את הצלחת הטיפול ההומאופתי הוא הבטחון שלה בהומאופתיה, אלא התייחסה ספציפית לטענות שהועלו. ואתרגם: מטפלים רבים בהומאופתיה, ובעוד שיטות דורשים הפסקת טיפולים אלטרנטיביים אחרים במקביל לטיפול שלהם. בפרט כך לגבי טיפות באך, אשר יש להם עקרון פעולה דומה מעט להומאופתיה. הסיבה לכך היא כדי לא ליצור התנגשות בין פעילות הטיפולים השונים, ולאפשר לטיפול לפעול באופן מיטבי. עירית ציינה שעקב הנסיון שלה והבטחון שלה בהומאופתיה, היא מאפשרת שילוב של טיפולים אחרים, ושיש עוד מטפלים כמוה שצריך למצוא אותם. לי זה נשמע מאד מקצועי ורציני. גם אם זה שונה שהמקובל אצל הומאופתים אחרים.

Fistandantilos

New member
ועדיין

נניח ואני מקבל את ההסברים שלך, עדיין האמרה: "אם אתן רוצות לשלב מצאו הומאופת שלא "מפחד" משילובים" ובעצם גם השנייה ברורות לחלוטין אם יש בעיה כאן, היא בטוח לא של הבנת הקריאה אלא של כתיבה. ועדיין, חוסר תמימות דעים בנוגע לשילוב טיפולים מהווה חוסר רציניות ומקצועיות לדעתי. אם מטפל אחד מוכן לטפל בשילוב ושני לא - לדעתי זה מראה שמשהו לא בסדר. אם מטפל "מפחד" לשלב בין טיפולים אני מתאר לעצמי שסביר להניח שיש לו בסיס מוצדק לדעתו, ויקום המטפל שיגיד שהוא מפחד לטפל בשילוב מכיוון שאינו מאמין ביכולתו..

0 אור 0

New member
אולי השני לא מספיק רציני?

אולי השני לא מספיק יודע כדי לשלב? כמעט לכל שיטה יש כמה אסכולות\ אז הנה גם בהואופתיה יש לנו הומאופת קלאסי שמשתמש רק בתמצית אחת, יש הומאופת שלא יודעת איך קוראים ומשלב כמה תמציות ואולי גם כדורים ומשחות, ויש הומאופתית קלאסית שמוכנה לשלב גם שיטות טיפול אחרות. לאור העובדה שבדרך כלל הומאופתים קלאסיים מאד נוקשים ומאד מתנגדים לכל דבר שאינו השיטה שלהם, אני רואה זאת בברכה.

אור-תודה על ההסברים../images/Emo13.gif

אין לי הרבה מה להוסיף...... ואולי אחדד שוב למען מי שלא הבין את הנכתב- יש הרבה הומאופתים וכל אחד יכול לסלול דרך פרטית בנתיב ההומאופתי הרחב. הדרך הפרטית שלי רואה את ההומאופתיה כבעלת פוטנציאל עמוק ביותר ששיטות אחרות לא יוכלו להתערב, "לקלקל" או ל"לעצור". הסייג היחיד שלי היום הוא מהפעלת שתי שיטות בוזמנית כי אז יהיה לי יותר קשה להפריד את ההשפעות. ויחד עם זאת למיטב ידיעתי הומאופתים רבים אכן מתנגדים לשיטות נוספות בזמן הטיפול. עירית

Fistandantilos

New member
צריך להיות תוואי בסיסי

אני לא חושב שאתם מבינים פה את החומרה. מיכל ציינה למשל שעיסויים לנשים בהריון מחודש X לא נהוג לתת כי ייתכן וזה יפגע בעובר, ואם זאת מי שמומחה יוכל לטפל. בעניין של ההומאופתיה יש ממש חילוקי דיעות בנוגע לטיפול ספציפי, האחד יאמר שהטיפול של עירית למשל יגרום לנזק בשילוב עם השני, והאחר יגיד שהם משלימים אחד את השני. דילמה רצינית לא?

להומאופתיה יש תואי בסיסי!

השאלה אם אפשר לטפל תוך כדי הומאופתיה בעוד טיפולים איננה חלק מהתואי הזה. אף הומאופת לא יאמר שטיפול נוסף יגרום נזק. חילוקי הדעות הם בשאלה-האם טיפולים נוספים יפריעו להומאופתיה לפעול או לא! ככל שניסיוני כמטפלת גדל אני רואה ולומדת שטיפול הומאופתי מדויק, יפעל גם לנוכח השפעות מסוגים שונים (למשל -טיפולים אחרים). בתחילת דרכי למדתי והושפעתי מדעות שאומרות שטיפולים אחרים "מפריעים" לטיפול ההומאופתי. fisandatilos - האם עכשיו הנושא ברור לך יותר?! עירית

Fistandantilos

New member
מבין

למיטב זכרוני קראתי על כך שהומאופתים טוענים שטיפולים בסינכרון, יכולים לפגוע בטיפול ההומאופתי ואף להזיק, גם אם זכרוני מטעה אותי, את אומרת שבעצם שיש הסבורים שהטיפול המשלים האחר יפריע להומאופתיה לפעול, אני מאמין שאף אחד לא רוצה לקנות חתול בשק. עבור רבים תחום ההומאופתיה הוא בגדר חתול בשק להוסיף לכך את השאלה בה אנו דנים רק גורם לפקפק אף יותר, קחי זאת בחשבון

חתול בשק?!

תסביר לי למה הומאופתיה היא יותר "חתול בשק" מכל תחום אחר ברפואה המשלימה. אולי זה יעזור לי להבין אנשים כמוך יותר טוב ולהסביר להם יותר טוב. עירית

tookmy

New member
ואולי דווקא השני רציני?

הרבה יותר קל לקבל מטופל לטיפול מאשר להעמיד לו תנאים. הרבה יותר קשה לקבל אליך מטופלים כשבתור התחלה אתה דורש מהמטופלים כל מיני דברים, בעיקר אם זה להפסיק טיפול שעובד עבור במטופל. אישית קבעתי עם מטפל שנחשב מעולה ותוך יום ביטלתי כי עשיתי חושבים והבנתי שאני לא יכולה לעמוד במה שהוא דורש. להגיד שבגלל זה הוא מטפל לא טוב או נוקשה או לא יודע לשלב? נו באמת. זה כמו התלמידים שלי בתיכון שלא מכינים שיעורי בית ואחר כך טוענים שלא לימדתי את הנושא. סביר וטבעי שלמטפל רציני יהיו דרישות מהמטופל והדרישות האלה לא אמורות להסתכם בכסף ובהגעה בזמן לטיפול, כך לדעתי.

חוסר תמימות דעים

קיים כל הזמן, בגלל זה אנחנו מתווכחים כאן כל כך הרבה. פה בפורום אין אפילו אחוז מכלל העוסקים ברפואה המשלימה בארץ ועדיין יש כל כך הרבה חילוקי דעות, גם בין אלה שעוסקים באותה שיטה. בעיני זה מראה שאנשים חוקרים ומנסים בעצמם, מקשיבים ליותר ממורה אחד ומאמצים את הגישה שמתאימה להם. לכן אני מעדיפה שתהיה חוסר הסכמה ויתנהלו דיונים, ושאנשים לא יחזרו כמו תוכי על מה שאומר המורה מבלי לבדוק בעצמם ולהקשיב ליותר ממורה אחד. יש הרבה מטפלים במגע שאומרים שאסור לטפל בחולי סרטן למשל, בחולי סוכרת, לב ובנשים בשליש הראשון להריון. פעמים רבות הסיבה היא החשש לגרום לנזק, וברוב המכריע של המקרים מדובר בצורך במספיק נסיון על מנת לדעת מה אפשר לעשות ומה אסור. עם זאת, בבתי הספר מלמדים שפשוט אסור לטפל באותם אנשים, משום שהם לא רוצים להיות חשופים לתביעות. במקרים של הריון בשליש ראשון למשל, מדובר בוודאות בחשש מתביעות, מפני שכל כך הרבה הפלות מתרחשות באופן טבעי ורוב המטפלים לא רוצים להיות חשופים לתלונה שההפלה נגרמה בגללם, גם אם הם יודעים שאין קשר בין הדברים. יש מטפלים שיש להם מספיק נסיון עם מטופלים שניסו לשלב שיטות ולפי נסיונם ונסיון מוריהם זה בסדר. אחרים חושבים שדרך הטיפול ההומאופתית יכולה לעבוד רק בתנאים מאוד מחמירים, וששילוב שיטות יזיק. הומאופתים אחרים טוענים שאם תהיה הטבה הם לא יידעו אם זה בגלל ההומאופתיה או הטיפול האחר, וזה מפריע להם לאבחנה ולהמשך פעולה. אני חושבת שמה שעירית אמרה הוא שהיא כבר מכירה את ההומאופתיה מספיק כדי לדעת כיצד היא עובדת, גם בשילוב טיפולים אחרים, וכן היא יודעת מתי שילוב עלול להזיק ומתי זה בסדר. זה עניין של ידע ושל נסיון, וגם של אגו. לפי דעתי ההומאופתים שלא מוכנים שהמטופלים שלהם ישלבו שיטות הם כמו הרופאים שאומרים למטופלים שלהם שאם הם רוצים לקבל טיפול ברפואה משלימה, שיחפשו רופא אחר. זה לא נראה לי בכלל, אבל זו רק דעתי ואני לא מבינה כל כך בהומאופתיה.

lady parket

New member
תודה לכולכם עזרתם לי מאד :)

מן הסתם יש עוד שיקולים לשילוב בין שני הטיפולים וקיבלתי פה את התשובה המדוייקת....... יום נפלא שיהיה.....

למעלה