למבינים בכתב רש"י...

בנגלה

New member
למבינים בכתב רש"י...

יש לנו בבית מחזורים ספרדים לחגים מסויימים. בין השאר כתובים שם פרשנויות בלאדינו, בכתב רש"י. מעל לאותיות מסוימות יש סימן דומה בצורתו לקרניים מעוגלות (מין U שטוחה..). מישהו יודע מי זה? לרוב זה מופיע מעל האותיות: ב, ז, פ, ו- ש. יתכן וזה זהה ל- ' בכתב העברי?

בנגלה

New member
זיהיתי שם למשל את המילה איז'ו..

אלא אם כן יש מילה איזו - אני סבור שבאמת זה מסמל גרש..

tsiporganeden

New member
בנגלה חמודי זו תפילה, והיות ושרים

את זה, במקום שיש את הסימון הזה, צריך או לעלות אוקטאבה, או לרדת אוקטאבה או לעצור לצורך נשימה, כדאי שתשאל אדם שמתפלל.

el arvole

New member
בנגלה קרידו

סימון "קרני שור" מעל האות מסמן את מיקום ההטעמה (מהשורש ט.ע.מ)של המילה ארבוליקו

בנגלה הסימנים מעל האותיות באים להבי

ע אם האות רפה או דגושה, אות עם סימן היא אות רפה סימן כזה (אם ירדתי לסוף דעתך) מבדיל בשין בין שין (שלום) לשין שהיא סין (שלמה-שמלה) בנוסף ישנו סימן v הפוך מעל ג שהוא מבוטלא בch . לגבי u לא נתקלתי בספרי הלימוד בלדינו אוכל ביום שני לברר בבר-אילן ולשוב אליך בלילה עם הפתרון.בנגליקו כל הכבוד לך שאינך מוותר על קריאה והבנת הלדינו באשר היא.

בנגלה

New member
אני נוטה להאמין לדעה שלך!

כלומר- ב תהפוך ל-ב' (צליל ב לא דגושה) ג ל-ג' (dja) ז ל- ז' (j) וכדומה... כשאמרתי U התכוונתי לסימן המצוי בתמונה.. אני לא חושב שהסימן הנ"ל הוא קרני שור (זה לא צריך להיות קרני פרה?).. שכן, זהו הסימן היחידי המצוי בכל הפרשנויות הכתובות בספר. אני חושב שבמידה והיו מסמנים בספר טעמים, היו מסמנים את כל הכתב (אתנחתא במקום פסיקים וכדומה...). חוץ מזה- זוהי פרשנות- אם אני לא טועה לא שרים פרשנויות... עם זאת- הסימן קרני פרה אינו נראה ככה.. הוא צריך להיות מין שילוב של תלישא קטנה וגדולה.

Sarika

New member
בנגלה לדעתי אל ארבולה צודק

הסימן שאתה מתכוון אליו בא לצין את ההברה המוטעמת למשל: איז'ו - ההטעמה על ההברה הראשונה, הסימן מופיע מעל האלף מוז'יר - ההטעמה על ההברה האחרונה, הסימן מופיע מעל הזין. אירמנו - ההטעמה על ההברה האמצעית, הסימן מופיע מעל המם.

בנגלה בינתיים הצצתי לספר של פרופ.

בוניס לשון ג'ודייזמו ואכן מה שדאתה מתאר בא להדגיש הגוי אותיות אות רפה או אות דגושה למשל עם זה מעל ד זה the אם אתה יכול להציץ לספר של בוניס הוא ממש מלמד כתיבת לדינו .

למעלה