למאת קקאו.

revavonet

New member
למאת קקאו.

קניתי חמאת קקאו שהסריחה מאוד, ותהיתי האם היא לא מתחמצנת ונהיית בלתי אפשרית לשימוש עם הזמן. קניתי היום חמאת קקאו חדשה מסוג אחר, וכבר בחנות בדקתי שהיא לא מסריחה. חשבתי שלהקפיא אותה ימנע ממנה להתחמצן. וכך יהיה אפשר לשמור אותה לזמן ארוך יותר. כשאוציא אותה מהמקפיא אנגב אותה היטב וכך לא תהיה לחות שתזיק לשוקולד. מה דעתכם המלומדת?

לא נתקלתי בחמאת קקאו מסריחה

אבל אני כן יודע על הבדלים משמעותיים בטיב של חמאת קקאו מתוצרות שונות. אני החזקתי חמאת קקאו בקופסה סגורה, לא אטומה, לפרקי זמן ארוכים, וזה לא הזיק לה. לא הייתי מחזיק בפריזר, רק בשל הסיכון הקטן לכניסת לחות. בקיצור, הייתי מקפיד לקנות חמאת קקאו טובה, ואז להחזיק אותה בקופסה סגורה או אטומה. זה אמור להספיק.

motip3

New member

מני.ת

New member
חמאת קקאו,

מגיעה ברמות שונות, חלק מהחמאות נועדו לתעשית הקוסמטיקה ולא ראויות למאכל.

revavonet

New member
עד היום קניתי "נטרה" שאמורה להיות בסדר

מכירה את שוקולד נטרה, ולכן חשבתי שחמאת הקקאו תהיה בסדר, מה גם שקשה לקרוא לירושלים "עיר האפשרויות הבלתי מוגבלות... החמאה מסריחה לדעתי בגלל חימצון של השומן ולא בגלל דברים אחרים. הים קניתי סוג שונה, שבא במטבעות ולא בבלוק ונראה ומריח הרבה יותר טוב. אני עדיין חושבת שפריזר הוא פתרון טוב אם לא תהיה בעית לחות. אני חושבת להקפיא אולי בואקום ואז לא תהיה חדירת לחות.

חמאת קקאו טובה וטרייה נשמרת זמן רב

ללא הקפאה או קירור המסקנה היא כמו שכתב דובי לא לחפש מציאות..לקנות חמאה טובה אצל ספק אמין ואז אין צורך בפטנטים לשמירה.

revavonet

New member
זאת ממש לא הייתה מציאה...

כמעט 100 ש"ח לקילו נחשב מציאה? לא חשבתי על ואקום, תודה

צודקת, המחיר ממש לא מציאה...

אל תקני מאותו מקור שכנראה אכסן בצורה לא טובה (כי חמאה ישנה מקסימים מתחמצנת ומלבינה מעט אך לא הופכת מסריחה!) אני ממליצה על חמאת הקקאו של קאליבו או לובקה שתיהן מצויינות!

revavonet

New member
רק שבעיר הקודש קשה עד בלתי אפשרי להשיג

גם שוקולד קליבו היה קשה להשיג פה בתקופה מסויימת, ועכשיו אפשר.

למעלה