למאותגרי הצרפתית

למאותגרי הצרפתית

א ביאן, אחת לכמה חודשים פורצת לה הצרפתית למחוזותינו וכנראה שכמה מבינינו (כולל עבדכם הנאמן) סובלים מהיעדר במה נאותה. אלור, לפני שספלינטור יתחיל להשליך בנו גירים וגנגי תביא לנו אותה באיטלקית אני מציע לחפש שדות מרעה חדשים. יש בתפוז פורום שנועד לתחום הזה אך לרוע המזל הוא משמש בעיקר כתחנת מודיעין לענייני קורסים בצרפתית ובקשות תרגום. מה שאני מציע זה לקפוץ לשם על מנת להישאר (כמאמר הספר של דה בובואר) ולהתחיל לפתח דיונים בענייני הפן היותר עמוק ויותר רחב של הרפובליק פרנסז. מי לקממבר אליי!

עִידן

New member
בונ'ה,

החלטתי להפסיק ללמוד צרפתית, ואתם לא תצליחו לשנות את זה. ואל תנסו גם, כי כבר קבעתי שיעור נהיגה במקום.

אטיוד5

Active member
הצעירים של היום, חחחחח

שלא לומר פחחחחח. עד היום אני מתאבל על שהכריחו אותי להפסיק ללמוד צרפתית אחרי שנתיים. זה היה דינו של כל מי שהלך ללמוד במגמה ריאלית.

אטיוד5

Active member
למדתי צרפתית בהיקף 0 יח"ל

פשוט, אני לא חושב שהיו בזמני יח"לים. שנתיים צרפתית לפני 40 שנים. בקיץ 2002 ביקרנו בצרפת. הסתדרתי עם הצרפתית שלי לא רע בכלל. תארי לך שהייתי לומד 4 שנים - הייתי יכול, בנוסף לכל, גם לפטפט עם פקידת השכרת הרכב בגאר-דו-נור.

עִידן

New member
אף אחד לא הכריח אותי.

בביה"ס אני לומדת ערבית, לא צרפתית.

עִידן

New member
ערבית בכלל:

מדוברת, ספרותית, קלאסית, קוראן, עיתונות, פועל, תחביר.

אטיוד5

Active member
אם כך ...

לא קבעת שיעור נהיגה במקום אלא שיעור ערבית במקום. יש לך אפשרות ללמוד גם וגם וגם? (צרפתית, ערבית ונהיגה)

lexigali

New member
אני לא בטוחה שחברתי תנעם לך שם:

רוב מה שמעניין אותי (בעומקי כי רב) זה subjonctif בעבר, imparfait לעומת passe compose, באיזה accent משתמשים ומתי. וטוב, נו, גם שירים של ברסאנס והחבר'ה.

voulez vous

coucher avec moi ce soir? נראה לי שזה המשפט הצרפתי שהכי הרבה ישראלים מכירים. הבעיה היא רק שהם לא יודעים לזהות אותו כשהוא כתוב.

גנגי

New member
לא.

כלומר, על השאלה בצרפתית, לא על אם זיהיתי אותו כשהוא כתוב.

לא, בבקשה לא

אני ממש לא אוהבת אתה שירים האלה. האמת... למרות מאמץ ניכר של מחנכיי בית הספר, אני לא ממש מתלהבת מהתרבות הצרפתית. פשוט למדתי את השפה טוב כי זה באליאנס זה חובה ואני טובה בשפות. אבל לא הצליחו לחנך אותי מעבר לזה.

ס ק א ל י

New member
אם אי פעם תתענייני גם בהבדלים בין

Futur Simple וFutur Proche אוכל לחפש בבוידעם את הסמינריון שעשיתי אי אז בימים בנושא ...

אני מכיר שלושה משפטים בצרפתית

אבל מדובר בקללות שלמדתי בצבא. בשבוע שעבר שאלתי דוברת צרפתית מה פירוש המשפטים והזדעזעתי. שפה רומנטית, עאלק

למעלה