איפה אפשר ללמוד מדיטציה טרנסנדנטלית
yigi היקר לימוד המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), המקום הקרוב, נכון להיום, למקום מגוריך (בדרום), זה תל-אביב. אבל, במידה ויאורגן עבורנו מקום להרצאת מבוא, בדרום, או , למען האמת במקום כלשהו, ברחבי הארץ, ויהיו מספיק מעוניינים, נבוא לתת הרצאת מבוא לא מחייבת. אני ממליץ לך ללכת ישר על הטוב ביותר - המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. התוצאות שלה מתחילות ישר מההתחלה (מהמדיטציה הראשונה), וככל שעובר הזמן הן מתרבות ומצטברות. 2. הגוף (האגודה הבינלאומית למדיטציה) שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה - יותר מכל מדיטציה אחרת. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. הקורס קצר ולאחריו מתחילים כבר לתרגל לבד. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואתה חושב שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. לגבי קורס להכשרת מורים ל-TM, זה כבר קצת יותר מורכב. לפני שניגשים בכלל לקורס המורים, יש צורך לתרגל תקופה ארוכה ולהשתתף בהרבה קורסי המשך. קורס מורים עצמו מחולק ל-3 חלקים (כמו כל דבר בצה"ל, חוץ המעוף): 1. שלב א' - כארבעה עד שישה חודשים בתנאי מגורים (נוסעים אל מהרישי ובמשך כל התקופה הזו לומדים ומפתחים את התודעה בתירגול מרוכז של הרבה יותר מדיטציות.) 2. שלב ב' - כל אחד במקום מגוריו, כשנה-שנה וחצי - מתרגלים את הנלמד בשלב א' (מתן הרצאות, ביקורת המדיטציה ועוד פעילויות רבות אחרות.( 3. שלב ג' - שוב כארבעה עד שישה חודשים בתנאי מגורים אצל מהרישי. לאחר אינספור מבחנים, (שאת כולם צריך לעבור על 100%, עברת על 89% - נכשלת ואתה צריך לעבור את המבחן (או לעיתים סידרת מבחנים) שוב, ושוב עד שתעבור ב-100%. הסיבה פשוטה - מהרישי רוצה להיות בטוח שכל מי ששיילמד אצל מורה מוסמך ל-TM, יקבל את כל התוצאות. הטכניקה הזו היא כל כך מדוייקת וחשוב ללמד אותה בצורה הטהורה שהוכיחה את עצמה בכל קריטריון אפשרי: אלפי אלפי שנות היטוריה, מיליוני רבים של בני אדם שתירגלו ומתרגלים אותה, ומאות מחקרים המודרניים של היום. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר