ללמוד

• פותח הנושא yigi
  • פורסם בתאריך

yigi

New member
ללמוד

שלום מאסטרים איפה אפשר ללמוד מדיטציה ואיפה ניתן ללמוד הוראה של מדיטציה תודה מראש יגאל

danigl

New member
איפה אפשר ללמוד מדיטציה טרנסנדנטלית

yigi היקר לימוד המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), המקום הקרוב, נכון להיום, למקום מגוריך (בדרום), זה תל-אביב. אבל, במידה ויאורגן עבורנו מקום להרצאת מבוא, בדרום, או , למען האמת במקום כלשהו, ברחבי הארץ, ויהיו מספיק מעוניינים, נבוא לתת הרצאת מבוא לא מחייבת. אני ממליץ לך ללכת ישר על הטוב ביותר - המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. התוצאות שלה מתחילות ישר מההתחלה (מהמדיטציה הראשונה), וככל שעובר הזמן הן מתרבות ומצטברות. 2. הגוף (האגודה הבינלאומית למדיטציה) שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה - יותר מכל מדיטציה אחרת. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. הקורס קצר ולאחריו מתחילים כבר לתרגל לבד. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואתה חושב שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. לגבי קורס להכשרת מורים ל-TM, זה כבר קצת יותר מורכב. לפני שניגשים בכלל לקורס המורים, יש צורך לתרגל תקופה ארוכה ולהשתתף בהרבה קורסי המשך. קורס מורים עצמו מחולק ל-3 חלקים (כמו כל דבר בצה"ל, חוץ המעוף): 1. שלב א' - כארבעה עד שישה חודשים בתנאי מגורים (נוסעים אל מהרישי ובמשך כל התקופה הזו לומדים ומפתחים את התודעה בתירגול מרוכז של הרבה יותר מדיטציות.) 2. שלב ב' - כל אחד במקום מגוריו, כשנה-שנה וחצי - מתרגלים את הנלמד בשלב א' (מתן הרצאות, ביקורת המדיטציה ועוד פעילויות רבות אחרות.( 3. שלב ג' - שוב כארבעה עד שישה חודשים בתנאי מגורים אצל מהרישי. לאחר אינספור מבחנים, (שאת כולם צריך לעבור על 100%, עברת על 89% - נכשלת ואתה צריך לעבור את המבחן (או לעיתים סידרת מבחנים) שוב, ושוב עד שתעבור ב-100%. הסיבה פשוטה - מהרישי רוצה להיות בטוח שכל מי ששיילמד אצל מורה מוסמך ל-TM, יקבל את כל התוצאות. הטכניקה הזו היא כל כך מדוייקת וחשוב ללמד אותה בצורה הטהורה שהוכיחה את עצמה בכל קריטריון אפשרי: אלפי אלפי שנות היטוריה, מיליוני רבים של בני אדם שתירגלו ומתרגלים אותה, ומאות מחקרים המודרניים של היום. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר

ira1000

New member
מדיטציה

מה זה מדיטציה טרנסנדנטלית (TM),ומהם סוגי המדיטציה העיקריים המלומדים בארץ? יש איזה מדיטציה שצפיתי בה שבמדיטציה הזאת אמורים לעבור מין איזה תהליך של לידה.זה היה נראה די מפחיד מהצד,כי אנשים כאילו נכנסו לטראנס וחלק אפילו הפסיקו לנשום לאיזה כמה דקות.איך קוראים לזה והאם זה לא מסוכן? אודה על ההתייחסות, אירה אין עדיין פרטים בכרטיס כי הצטרפתי רק היום

drall

New member
היי אירה

את יודעת שבשנים עשר הימים הראשונים של חודש ניסן כדאי להמנע מלהתקוטט לכן על מ"ט אני לא אגיד כלום. הטכניקה שראית נקראת ריברסינג או במילים מקצועיות יותר "חזרה אל הנישימה הראשונית" זאת לא טכניקת מדיטציה למעשה אלא יותר משהו בכיוון הטיפול האלטרנטיבי. היא לא מסוכנת כל זמן שעושים תחת הנחיה של מישהו שלמד איך להעביר אותה , זה לא משהו שמומלץ לעשות לבד בבית , אלא אם כן עשית את זה כבר כמה פעמים תחת השגחה. דרול

drall

New member
היי היי

כל יום והקטע שלו , יש יום בו כדאי למות , יש יום בו כדאי להרוג ויש ימים בהם כדאי להתקוטט וגם צריך. אבל בשנים עשר הימים הראשונים של חודש ניסן , תעשי לעצמך טובה ואל תתקוטטי. גם אם זה ממש חשוב. דרול

danigl

New member
אני יכול לענות לך רק מהי TM

שלום לך ira1000 יש המון סוגי מדיטציות. אני יכול להתייחס רק לסוג אחד מהם, המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). אותה אני מכיר כי אני מתרגל אותה ומלמד אותה כבר כמעט 30 שנה. יש הרבה מומחים כאן בפורום שיספרו לך על כל מיני מדיטציות שונות ובחלקן אפילו משונות. זה התחום שלהם. התחום שלי הוא רק TM. TM היא טכניקה. פשוטה קלה וטבעית. כל אחד יכול ללמוד אותה ולתרגל אותה. היא לא דורשת שינוי באורח החיים, בלבוש או במה שאוכלים. מתרגלים אותה פעמיים ביום, בכל פעם כ-15-20 דקות, בישיבה נוחה בכסא או בכורסה. הייחוד הנוסף שלה, הן התוצאות שלה. זו טכניקה שהתוצאות שלה מוכחות גם באופן מדעי. על תוצאות TM נעשו מאות רבות של מחקרים בתחום ההשפעה על החשיבה, על הבריאות, על ההתנהגות ואפילו על החברה כולה, גם על אלו שלא מתרגלים אותה. המטרה הסופית של TM היא שימוש במלוא הפוטנציאל שלנו, שהוא גם מלוא הפוטנציאל של הטבע כולו - הארה. אבל בדרך לאותה מטרה, קורים הרבה מאוד דברים חיוביים ביותר לחיים שלנו. במידה ואת מעוניינת לשמוע על זה יותר, אוכל להפנות אותך למבוא על TM, במקום מגורייך. כל טוב לך דניאל

למעלה