אני חושב שקצת התבלבת מהמידע
בבריטניה, עם וויזת עבודה, אחרי 5 שנים אתה מקבל תושבות קבע, ואחרי שנה נוספת - אזרחות זה אמנם לא "מובטח" אבל זה וודאי כמעט, בהנחה שאתה מצליח לעבור את המבחן הטיפשי של האזרחות זה סיכוי גבוה בהרבה מקבלת תושבות קבע בקנדה ובוודאי מקבלת GC בארה"ב אישית לא שמעתי מעולם על מישהו שלא קיבל אזרחות בסוף התקופה (אם הוא ביקש..) אני גם חושב שאפשר לקבוע בסבירות גבוהה מאוד שסיכוייך למצוא עבודה בתחום שלך בבריטניה (מקום בו יש יש לך שפה, ויש קהילה ישראלית גדולה, ויש שוק עבודה משגשג), גדולים משמעותית מהסיכוי למצוא עבודה במדינה אירופאית אחרת שאינה דוברת אנגלית, ששם הרבה פחות רגילים לעובדים מהגרים עם שפה לא מושלמת, וומקומות בהם הכלכלה במצב ברבה פחות טוב, ועם פחות דרישה לעובדים. אחרי שלמדת שם שנה באוניברסיטה. בשנה של לימודים באוניברסיטה לא תגיע לרמת שפה שקרובה למה שלומדים באנגלית במשך 10 שנים ויותר בגלל המצב בכלכלי הטוב בבריטניה, והעובדה שיש מחסור בעובדים יש נכונות גדולה "להתפשר" כאשר שוכרים אנשים. (דהיינו - לשכור זרים) אני אומר את כל זה באופן כללי, ובלי להכיר את הסיפור האישי שלך לעומק, ומתוך הנחה שהאגלית שלך סבירה אם כל מה שמשנה לך זה ה"סבירות", הסבירות יותר גבוהה בבריטניה יש גם את שיקול הזמן - אם אתה זכאי אתה יכול להוציא את הה HSMP כמעט מייד, ולנסות בעצמך אם משווים את זה לדרך מפותלת של ללכת ללמוד באוניברסיטה לשנה שנתיים ואז לנסות למצוא INTERNSHIP ורק אז לחפש עבודה, הרבה יותר זול ומהיר לנסות באופן הראשון זהו - כאמור אני מדבר על מה שעדיף לאדם הממוצע, אמרתי כבר שאני לא מכיר את הנסיבות המיוחדות שלך ובכל זאת אני חושב שישתלם לך לשקול את זה באופן רציני