ללמוד שנה באירופה

gesus

New member
ללמוד שנה באירופה

במסגרת הניסיונות היצירתייים שלי להגר אני חושב על לגור שנה באחת ממדינות אירופה על מנת ללמוד את השפה המקומית (גרמניה, שבדיה, בלגיה) ובמהלכה לחפש עבודה כמתמחה, אפילו ללא שכר, כך שבסוף השנה אולי תהיה לי הצעת עבודה. למישהו יש מידע לגבי האפשרות הזו של לימודי שפה. האם מאשרים דבר כזה וכו'.

מיקה57

New member
לימודי שפות

אני לא יודעת לגבי המדינות שהזכרת, אבל אני יודעת שבאנגליה יש תוכנית כזאת. אתה עושה קורס של 6, 8 או 12 שבועות ואחר כך נכנס כמתלמד (לרוב ללא שכר, לאותו פרק זמן) בכל מיני חברות או מוסדות, איתם לבית הספר יש הסכם. אתה יכול לבחור את התחום שמעניין אותך, והם מנסים להכניס אותך לשם. אני מצרפת לינקים לשני בתי ספר בלונדון שמציעים תוכנית כזאת, הם מלמדים גם שפות נוספות בערים נוספות באירופה, אז שווה לבדוק: http://www.ef.com/master/ils/index.asp http://www.eurocentres.ch/en/language_school/ - מציע לימודים בכל העולם. שיהיה בהצלחה

TrigATUSA

New member
עניתי לך בפורום אחר, אבל תפוז משוגע ואני לא

מוצא את ההודעה עכשיו רציתי לשאול מדוע אתה לא בודק את האפשרות של בריטניה לטובת הגירה? גם מכשול השפה יהיה הרבה יותר קטן וגם הרבה יותר קל לקבל וויזת עבודה לבריטניה יש סוג של ויזת עבודה שאינו תלוי מעסיק שאפשר לקבל ממש מהר אני מבין שאתה עונה לדרישות של ההגירה לקנדה, ככה שנראה לי שיש סיכוי ממש טוב שתוכל לקבל את הוויזה הזו

gesus

New member
עניתי לך באחד הפורומים

לפני ההודעה שלך לא חשבתי על אירלנד, אז מיד בדקתי אותה ולצערי גיליתי שחייבים הצעת עבודה ממעסיק מקומי. על אנגליה שמעתי שהיא קשה למציאת עבודה למרות הליך בקשת אישור עבודה קצר יחסית. עם זאת, הוא לא מבטיח שאם בסוף התקופה שניתנה לך לחפש עבודה מצאת עבודה תקבל תושבות או אזרחות.

TrigATUSA

New member
אני חושב שקצת התבלבת מהמידע

בבריטניה, עם וויזת עבודה, אחרי 5 שנים אתה מקבל תושבות קבע, ואחרי שנה נוספת - אזרחות זה אמנם לא "מובטח" אבל זה וודאי כמעט, בהנחה שאתה מצליח לעבור את המבחן הטיפשי של האזרחות זה סיכוי גבוה בהרבה מקבלת תושבות קבע בקנדה ובוודאי מקבלת GC בארה"ב אישית לא שמעתי מעולם על מישהו שלא קיבל אזרחות בסוף התקופה (אם הוא ביקש..) אני גם חושב שאפשר לקבוע בסבירות גבוהה מאוד שסיכוייך למצוא עבודה בתחום שלך בבריטניה (מקום בו יש יש לך שפה, ויש קהילה ישראלית גדולה, ויש שוק עבודה משגשג), גדולים משמעותית מהסיכוי למצוא עבודה במדינה אירופאית אחרת שאינה דוברת אנגלית, ששם הרבה פחות רגילים לעובדים מהגרים עם שפה לא מושלמת, וומקומות בהם הכלכלה במצב ברבה פחות טוב, ועם פחות דרישה לעובדים. אחרי שלמדת שם שנה באוניברסיטה. בשנה של לימודים באוניברסיטה לא תגיע לרמת שפה שקרובה למה שלומדים באנגלית במשך 10 שנים ויותר בגלל המצב בכלכלי הטוב בבריטניה, והעובדה שיש מחסור בעובדים יש נכונות גדולה "להתפשר" כאשר שוכרים אנשים. (דהיינו - לשכור זרים) אני אומר את כל זה באופן כללי, ובלי להכיר את הסיפור האישי שלך לעומק, ומתוך הנחה שהאגלית שלך סבירה אם כל מה שמשנה לך זה ה"סבירות", הסבירות יותר גבוהה בבריטניה יש גם את שיקול הזמן - אם אתה זכאי אתה יכול להוציא את הה HSMP כמעט מייד, ולנסות בעצמך אם משווים את זה לדרך מפותלת של ללכת ללמוד באוניברסיטה לשנה שנתיים ואז לנסות למצוא INTERNSHIP ורק אז לחפש עבודה, הרבה יותר זול ומהיר לנסות באופן הראשון זהו - כאמור אני מדבר על מה שעדיף לאדם הממוצע, אמרתי כבר שאני לא מכיר את הנסיבות המיוחדות שלך ובכל זאת אני חושב שישתלם לך לשקול את זה באופן רציני

gesus

New member
אבל לא החמירו את התנאים של HSMP?

אני זוכר שלפני שנתיים וחצי בדקתי ואז עוד פחות או יותר עדמתי בסטנדרטים, היום שמעתי שזה הרבה יותר קשה וששוק העבודה מאוד לא סובלני לזרים. למזלי התחום שבו אני מחפש עבודה (פרסום ושיווק אינטראקטיבי) מאוד מפותח במדינות אנגלוסכסיות ובטח שהרבה יותר מבישראל. אגב, היום בבוקר קיבלתי תשובה מ-3 משרדי פרסום בבלגיה שמעוניינים לבדוק את האפשרות של שנת התמחות אצלם במקביל ללימודי הולנדית שאני מתכוון לקחת אם הם ירצו בסופו של דבר לתת לי את ההתמחות.

TrigATUSA

New member
התנאים השתנו אבל לא הוחמרו

השינוי השפיע באופן שונה על אנשים עם רקע שונה לגבי למשל - בזמנו לא עמדתי בתנאי ה HSMP (היה משקל גדול לתארים מתקדמים) ואילו היום אני עומד בתנאי ה HSMP בקלות שווה פשוט לבדוק ולדעת אני לא יודע מאיפה שמעת על כך ששוק העבודה לא סובלני לזרים בשתי חברות טכנלוגיה שעבדתי בהם היו לפחות 50% של לא בריטים בקבוצה שהתחילה איתי בעבודה הנוכחית, כל חמישתינו לא נולדו בבריטניה, וארבעה הגרו בשנתיים האחרונות יש נהירה ענקית של מהגרים לבריטניה, ובכל סביבה מקצועית שומעים בליל של שפות ומבטאים מכל רחבי העולם למיטב התרשמותי בריטניה כיום היא המדינה הכי ידידותית לזרים "מקצועיים" באירופה ברור שלא פשוט למצוא עבודה, כי למהגרים תמיד מסובך למצוא עבודה, אבל בארץ לא דוברת אנגלית זה יהיה קשה פי כמה האם אתה באמת מעדיף לעבוד כ INTERN כמה שנים במקום לנסות ישר להתחיל לעבוד בעבודה רגילה (+משכורת מלאה) ואפרופו זה, השכר בבריטניה הוא בערך 50% גבוה מהשכר ביבשת (אבל יוקר המחייה הוא לא כל כך יותר יקר) טוב, זהו, עוד יחשדו בי שאני עובד בשביל משרד התיירות הבריטי

gesus

New member
חסר לי עוד גרוש ללירה

או יותר נכון, 5 נק' כדי להגיע לסף של 75. חבל כי בדרישות השפה אני עומד.

Nobilis

New member
תוספת קטנה

בשנה הבאה כל מערכת ההגירה לבריטניה (לרבות ה-HSMP) אמורה לעבור מהפכה רצינית, עם המעבר למערכת כללית מבוססת על נקודות (למעט עבור הגירה תחת החוקים האירופיים, כמובן). הפרטים עוד לא ברורים, אבל יש די הרבה רמזים על כך שסף הנקודות עבור קבלת אשרה ללא הצעת עבודה הולך להיות גבוה למדי.

TrigATUSA

New member
מאוד מצער אם זה ייקרה - זו תהיה טעות חמורה

מבחינתם חבל שהם שופכים את התינוק עם המים

TrigATUSA

New member
מכיוון שמקבלים מספר משמעותי של נקודות

על רמת שכר בעבר, שווה לדעתי להקדים ולעשות את הוויזה עכשיו,בזמן החידוש גם תהיה תמיכת מעסיק וגם תהיה היסטוריה של שכר גבוה (בבריטניה)

cookie9

New member
תמיכת מעסיק?

יכול להיות, אבל בוא נומר שלא הייתי רוצה לבנות על זה את כל התכניות העתידיות שלי. ישנם לא מעט סיפורים על אנשים שהגיעו על ויזת HSMP, חיו ועבדו ב-UK (רופאים שהועסקו במערכת הבריאות הממלכתית!) אך לא הצליחו לחדש את ה-HSMP שלהם עקב השינויים שנכנסו לתוקף בדצמבר אשתקד. אותם אנשים נאלצו להפסיק את עבודתם ולא עבר זמן רב עד שקיבלו deportation letters. זאת לאחר שהעבירו את מרכז חייהם ומשפחתם ל-UK. לא נעים... לגבי שכר גבוה - אני מניחה שאתה מודע לכך כי יש סקאלה שונה לניקוד שכר שהורווח ב-UK מאשר שכר שהורווח בישראל (UK נמצאת בקטגורית שכר A ואילו ישראל נמצאת בקטגוריה B). מה שאני מנסה לומר זה שחידוש HSMP לאחר שנתיים עבודה ב-UK אינו דבר בטוח בכלל.

cookie9

New member
נוביליס, תוכל לפרט לגבי אותם רמזים בבקשה?

האם נתקלת במקורות עדכניים לגבי הדרישות של Tier1? עד כמה שהצלחתי להבין, הניקוד ל-Tier1 יהיה זהה לזה שמונהג היום ב-HSMP למעט העובדה שאולי המסלול יהיה מוגבל רק למספר מצומצם מאד של מקצועות (רופאים, מדענים ויזמים), אבל זה ממש לא ברור עדיין. העדכון האחרון שקראתי מדבר על כך ש-Tier1 ייכנס לתוקף מתישהו בשליש הראשון של 2008, וההודעה הרשמית על הדרישות תבוא זמן די קצר לפני כן. אשמח לשמוע אם ישנם עדכונים נוספים בתודה

Nobilis

New member
תשובה

אם אכן תהיה הגבלה של המסלול למספר מסויים של מקצועות (רופאים, מדענים, יזמים) זאת תהיה הרעה לעומת המצב כיום, מבחינת מבקשי האשרות. חלק מהכתבות אומרות כך, וחלק אחרת. נצטרך לחכות ולראות.

yaelisam

New member
לימוד השפה בגרמניה

יש לך כמה אפשרויות: האחת היא לפנות ל- DAAD ולבקש מילגה ללימודי גרמנית בגרמניה, שים לב שלרוב הם יהיו אלו שיגידו לך איפה בדיוק אתה יכול ללמוד. השניה היא לנסוע לגרמניה, ושם לחפש את בית הספר שמוצא חן בעיניך, ולהגיש בקשה לויזת סטודנט. אתה צריך להראות להם אישור שנרשמת לקורס, והוכחה שיש מי שיממן אותך (הורים וכו')- זה טופס מסויים שמשיגים בשגרירות גרמניה בארץ, או כסף בחשבון בנק מקומי (לפחות 600€ לכל חודש שאתה מתכוון לשהות בו בגרמניה). השאלה אם מותר יהיה לך לעבוד תלויה במדינה הפדרלית בה תרצה לגור. לדעתי לא יהיה קל למצוא עבודה כאן, אפילו לא אחרי שנה של לימוד השפה, כדי להתקבל לרוב העבודות תצטרך לעבוד מבחן ידיעת השפה, ובאופן כללי אלא אם יש לך איזה מקצוע מבוקש (למשל מהנדס) זה לא יהיה פשוט. בהצלחה!

למעלה