ללמוד מהמשטר האיראני.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אולי אשמע נוראית, אבל מאמינה שכל צריך לנהוג עם המרגלים הישראלים תמורצ כסף לטובת איראן .
"מרגל מוסד" הוצא להורג באיראן: "ביצע 200 משימות צילום של אתרים ביטחוניים"
עקיל קשאוורז בן ה-27 הורשע ב"ריגול למען ישראל" והוצא להורג, וברפובליקה האיסלאמית טוענים כי נתפס בעת צילום "מפקדת דיוויזיית חיל הרגלים של אורמיה". עוד דווח כי במלון בו שהה נמצאה "מחברת מקודדת", ובבדיקה בטלפון שלו התגלו התכתבויות ברשת ו"הודעה ממספר של המשטר הציוני"

SupermanZW

Well-known member
אולי אשמע נוראית, אבל מאמינה שכל צריך לנהוג עם המרגלים הישראלים תמורצ כסף לטובת איראן .
עקיל קשאוורז בן ה-27 הורשע ב"ריגול למען ישראל" והוצא להורג, וברפובליקה האיסלאמית טוענים כי נתפס בעת צילום "מפקדת דיוויזיית חיל הרגלים של אורמיה". עוד דווח כי במלון בו שהה נמצאה "מחברת מקודדת", ובבדיקה בטלפון שלו התגלו התכתבויות ברשת ו"הודעה ממספר של המשטר הציוני"

מה אם הטענות שקריות? נראה לך שהמוסד לא מסוגל לייצר מספר איראני? אם זו הייתה הראיה אז מדובר ברשלנות של המוסד. לי נראה שהוא כתב איזושהי הודעה בטוויטר נגד המשטר האיראני, אז הלבישו לו עבירת ריגול כדי להצדיק הוצאתו להורג.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מה אם הטענות שקריות? נראה לך שהמוסד לא מסוגל לייצר מספר איראני? אם זו הייתה הראיה אז מדובר ברשלנות של המוסד. לי נראה שהוא כתב איזושהי הודעה בטוויטר נגד המשטר האיראני, אז הלבישו לו עבירת ריגול כדי להצדיק הוצאתו להורג.
איש מוסד נכתב במרכאות, ברור שאינו איש מוסד, האיראנים לדעתי תפסו טרמפ, כדי להראות כפעילים.

על ישראל לקרוא לכל מרגל שנתפס לטובת איראן להדביק שם מרגל איראני נתפס, במקום ישראל נתפס כמרגל לטובת איראן.

Harrington

Well-known member
מנהל

ללמוד מהמשטר האיראני.​

סורי, אבל לא חותם על זה. אני נגד עונש מוות באופן גורף, זולת אולי במקרים מאוד קיצונים וחריגים. זאת ראשית בגלל מה שגם @SupermanZW העלה, האפשרות לטעויות. האפשרות הזאת תמיד קיימת, גם אם נדמה לנו שהכל ברור וידוע. שנית בגלל שאני לא אלוקים. אני לא רואה את עצמי מוסמך לקבוע 'מי למוות מי לחיים'. אמנם אם יש מישהו שמסכן אחרים ואין דרך אחרת לעצור בעדו, בוודאי שצריך להוציאו להורג. אבל כשאין את הסכנה הזאת מצידו, אני מעדיף למצוא לו עונש אחר.

הסיבה השלישית היא שלטעמי זה פשוט עונש קל מדי. תחשבי על נבלה שכל חייה חולמת על פגיעה ביהודים/ישראלים. לא בא לי לתת לו עונש שלוקח 2.5 דקות לממש אותו (גם אם בשיטת המשפט המערבית ייקח חודשים ארוכים אם לא שנים בהם יצטרך לשבת בתא קטן ולדעת שהוא הולך לקראת העונש הזה, מה שבהחלט צפוי לגרום לו לחששות ושאר תחושות לא נעימות*). לטעמי לקחת את הנבלה הסרוחה הזאת ולתקוע אותה בתא קטן, למשל 1X1 מ"ר, כשעל כל קיר מרצדת פלזמה ועליה נראים ילדי ישראל/יהודים רוקדים, משחקים, נהנים מהחיים ובעיקר צוחקים בקולי קולות, נראה לענ"ד עונש חמור פי כמה וכמה לאנשים (?) כאלה.

מה שכן, צריך לפתור את הבעיה שיתכן שבמסגרת איזושהי עסקה עתידית המחבלים הללו ישוחררו לחופשי. ברור לכל בר דעת שצריך למצוא פתרון לסוגיה הזאת. אבל איני רואה כל סיבה שהפתרון יהיה עונש מוות, אך ורק כדי להקטין את מספר המחבלים שניתן יהיה לדרוש שייצאו לחופשי במסגרת עסקאות כאלה. אפשר עם קצת יצירתיות ובעיקר עם אומץ (לרבות כפיה על מערכת המשפט) למצוא שלל דרכים אחרות להתמודד עם הבעיה האמיתית הזאת בלי להזדקק למסלול הזה.

מכל הטעמים הנ"ל, לא מצאתי שיש לי מה "ללמוד מהמשטר האירני" בסוגיה הזאת. זה שהם דופקים כדור בכל מי שלא מוצא חן בעיניהם ומייחסים את זה להיותו כביכול מרגל ישראלי, בין אם זה נכון ובין אם לאו, לא משהו שהייתי רוצה לאמץ אלינו.

* בניגוד לאחר התירוצים שנשמעים, בדרך כלל משמאל, נגד עונש מוות למחבלים.

משתפרת1

Well-known member

עד כה לא קראתי על גזר דין של מרגל למען איראן. קראתי שיש אגף מיוחד בכלא דמון לעצורים בחשד ריגול ושהתנאים בו אינם קייטנה. לא זוכרת ששמעתי על משפט או עונש שהושת על אותם מרגלים. בתי המשפט עובדים בקצב משלהם.
ברוב המקרים שפורסמו מדובר באזרחים שחיפשו "השלמת הכנסה" בקלות ובצעו עבירות מינוריות. לא מדובר באידאולוגיה והדברים לא הגיעו לחבלה רצינית. לכן לא הייתי הולכת על עונש מוות כמו באיראן, אך בגלל שמדובר בתופעה ולא במקרים ספורים יש לדעתי צורך להשית את העונש המירבי שהחוק קובע, בלי התחשבויות בנסיבות כלשהן ובלי הנחות.

עד כה לא קראתי על גזר דין של מרגל למען איראן. קראתי שיש אגף מיוחד בכלא דמון לעצורים בחשד ריגול ושהתנאים בו אינם קייטנה. לא זוכרת ששמעתי על משפט או עונש שהושת על אותם מרגלים. בתי המשפט עובדים בקצב משלהם.
ברוב המקרים שפורסמו מדובר באזרחים שחיפשו "השלמת הכנסה" בקלות ובצעו עבירות מינוריות. לא מדובר באידאולוגיה והדברים לא הגיעו לחבלה רצינית. לכן לא הייתי הולכת על עונש מוות כמו באיראן, אך בגלל שמדובר בתופעה ולא במקרים ספורים יש לדעתי צורך להשית את העונש המירבי שהחוק קובע, בלי התחשבויות בנסיבות כלשהן ובלי הנחות.
צריך עונש מרתיע, שיראו וייראו וכלל לא משנה, אם רק צילם את הבית של אישיות ישראלית, או עשה דבר חמור יותר, צריך להיות עונש מינימום מרתיע מאוד ומשם לעשות מדרגות ענישה.
עונש מרתיע, זה מאסר דו ספרתי בתנאים של מרגל לכל דבר!
ברור, שלא צריך עונש מוות על עבירה כזאת של צילום, אולם מאסר דו ספרתי בתנאים של מרגל, זאת ענישה הולמת לאחד שה-|כסף| סנוור אותו ובפעם הבאה שמישהו ירצה להסתנוור, הוא יידע מה יחכה לו, אם ייתפס.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
צריך עונש מרתיע, שיראו וייראו וכלל לא משנה, אם רק צילם את הבית של אישיות ישראלית, או עשה דבר חמור יותר, צריך להיות עונש מינימום מרתיע מאוד ומשם לעשות מדרגות ענישה.
ברור, שלא צריך עונש מוות על עבירה כזאת של צילום, אולם מאסר דו ספרתי בתנאים של מרגל, זאת ענישה הולמת לאחד שה-|כסף| סנוור אותו ובפעם הבאה שמישהו ירצה להסתנוור, הוא יידע מה יחכה לו, אם ייתפס.
אכן עונש מרתיע.

משתפרת1

Well-known member
ברור, שלא צריך עונש מוות על עבירה כזאת של צילום, אולם מאסר דו ספרתי בתנאים של מרגל, זאת ענישה הולמת לאחד שה- סנוור אותו ובפעם הבאה שמישהו ירצה להסתנוור, הוא יידע מה יחכה לו, אם ייתפס.
לא בדקתי מה החוק מגדיר כיום כעונש לעבירות ריגול. כל זמן שאין חקיקה אחרת הרי שבמצב הנוכחי (תופעה של עשרות מרגלים שנתפסו, ואפשר רק לנחש כמה לא נתפסו) חובה להפעיל את המקסימום. לבית המשפט יש נטיה להתיחס לנסיבות מקלות בכל מיני עבירות, בעבירה הזו- אסור להתיחס לתירוצים למיניהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
... בגלל שמדובר בתופעה ולא במקרים ספורים יש לדעתי צורך להשית את העונש המירבי שהחוק קובע,
"העונש המירבי שהחוק קובע" תלוי בסעיף האישום בו בוחרים. אפשר כמובן לשחק עם זה ככל שרוצים. אם ילכו על קיצוניות בשלב הזה של קביעת סעיף האישום, העונש המירבי בהחלט יכול להגיע גם לעונש מוות.

למעלה