ללמוד היסטוריה

shahar1406

New member
ללמוד היסטוריה

כל חיי התעניינתי בהיסטוריה , חשבתי על לימודי היסטוריה אבל למען האמת - אין לי מושג מה אפשר לעשות עם זה והאם אפשר לקחת את זה כמקצוע לעתיד , האם אפשר לשלב את זה כנספח תחת כותרת של מקצוע כלשהו , כי הנושא באמת מאד מעניין אבל לא נראה לי כ"כ פרקטי ... ואני כותב לכם בתקווה שתתקנו אותי . . . בתודה - שחר.

קוכולין

New member
באוניברסיטת תל אביב

תוכל ללמוד היסטוריה ביחד עם חוג פרקטי אחר, כמו למשל משפטים.

Boogieman

New member
מה כן פרקטי?

חלאס עם המיתוס הזה, קשה לדעת מה יהיה "פרקטי" עוד שלוש-ארבע שנים. זה הכל עניין של היצע וביקוש, ובגלל שהמקצועות ה"פרקטיים" הם מבוקשים, יש יותר מדי היצע ואז קשה למצוא עבודה. לא פלא שמשפטים כבר לא פרקטיים, כל העולם הלך ללמוד משפטים כי היה בטוח שזה מה שיסדר אותו בחיים ועכשיו יש יותר מדי מהם ככה שהם נאלצים לעסוק בדברים אחרים. דווקא מבחינת פרקטיות, למדעי הרוח יש יתרון. הם נותנים בסיס טוב להרבה מקצועות ועיסוקים, ולא מגבילים אותך לדבר אחד מסויים שאם אין לו דרישה, אכלת אותה. לא נראה לי הגיוני ללמוד משהו שלא מעניין אותך כי זה פרקטי, כשבכלל לא בטוח שזה אכן פרקטי. אז העצה שלי, תלך ללמוד הסטוריה, תשלב את זה עם חוג נוסף, ותישאר אם היד על הדופק כדי שתדע לאיזה כיוון לקחת את זה בהתאם למצב בשוק. ואם כבר משפטנים (ועם הנדרסון הסליחה:)) למה נחשים לא מכישים עורכי דין? אחווה מקצועית.

ובכל זאת, אם בודקים דברים

בטווחי הזמן הארוכים, המקצועות ההנדסיים והרפואיים הם פרקטיים, מהנדסי מחשבים,אלקטרוניקה, בנין, חומרים, וכד'- ימשיכו להצטרף ב 50 השנים הקרובות, כנ"ל תעשית התרופות , וככל הנראה שהמציאות שלמהנדס תוכנה ישלמו יותר סטטיסטית מלבוגר מדעי הרוח לא תשתנה. ברור שכסף זה לא השיקול היחידי ללימודים.

Y. Welis

New member
בעניין הזה, קראתי מחקר לפני כמה

שנים שלפיו אחוז גבוה מאנשי ה-IT (לאו דווקא מהנדסים אלא מנהלי מערכות) הם בוגרי מדעי הרוח, ולא מדעים. התכונות שנדרשות במקצוע הן למשל קריאה מהירה ויכולת סיכום של חומר רב, גמישות מחשבתית ועבודה עם גורמי סיכון אנושיים (משתמשים שמתקינים תוכנות בעייתיות). מסתבר שרקע במדעי הרוח מועיל יותר במצבים כאלה.

lady h

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי את הבדיחה

תותח9

New member
היסטוריה + מדעי המחשב

אפשרי לדעתי בבר אילן, אולי גם בתל אביב עם הנדסה זה לא יילך

Boogieman

New member
למה לא? אני מכיר כמה ענפים עוד יותר

אקזוטיים במחקר ההסטורי.

ע מ י ש

New member
קבל עצה

לך על מה שאתה אוהב ועל מה שאתה יכול להצטיין ולהנות. אל תחשוב על הפרקטיות, אם יש משהו שאתה אוהב אותו אתה תמצא מה לעשות אתו. פיתוח קריירה בעולם המודרני מאפשר גם להחליף ולשנות דברים, החיים לא נגמרים עם סיום הלימודים.

למעלה