ללמוד ג'אז?

togi12341

New member
ללמוד ג'אז?

היי אני מנגן כבר 8 שנים בפסנתר מוזיקה קלאסית. לאחרונה חשבתי לשנות קצת את הכיוון וללמוד ג'אז. מה שגרם לי לשינוי זה שיצא לי לראות הרבה פסנתרנים או קלידנים שמנגנים שירים ישראלים עם מעין אילתורים שלהם לשיר. יש זמר הזמר שר רגיל אבל הנגן מוסיף להרמוניה של האקורדים של השיר כל מיני אילתורים שהופכים את השיר לעוד יותר יפה ממה שהוא נשמע עם אקורדים רגילים. אם תשמעו את הנגינה של אלטון ג'ון אז גם שם שומעים את האילתורים האלה. למנגינה או לשיר יש בסיס של אקורדים. אקורדים פשוטים. נגיד Em D C. אם אני אנגן רק את האקורדים האלה בלי שום הוספה מעצמי זה יהיה יבש ומשעמם. אני רוצה ללמוד איך לעשות את הפירוקי אקורדים וכל הדברים האלה שיוצרים את המגינה ליפה יותר. אני מקווה שהבנתם את הנקודה שלי. עכשיו אני לא בטוח אבל זה קשור לג'אז? כלומר אם אני אלמד ג'אז אז אני אדע את כל הדברים האלה? וכמה זמן דורש ללמוד ג'אז בשביל זה אם יש לי כבר בסיס קלאסי? שנה? שנתיים? מקווה שהבנתם אותי ואני מעוניין מאוד לשמוע את תגובותיכם

Harleydude

New member
הממ

ישנם כמה שאלות שאתה מעלה פה. קודם כל- איך להתחיל? ברור שעדיף אם יהיה מולך מישהו מוסמך שיוכל להדריך אותך. לדעתי הכניסה שלך לא תהיה קשה מדי כי כנגן מנוסה יש לך ידע בקצב, תווים והרמוניה. אם בכ''ז אתה רוצה להתחיל לבד יש את הספר של רז יצחקי - האלתור בג'אז, הספר נמכר בכל חנות ספרי מוזיקה בארץ והוא מהווה אחלה כרטים כניסה לעולם הג'אז. שאלה שניה - האם האלתור בפירוקים קשור לג'אז? לאו דווקא, זה משהו שאפשר ליישם בכל סגנון מוזיקלי, ובכל סגנון יהיה את האלתורים שלו. אבל אם אני הבנתי נכון את מה שאתה מחפש אז כדאי לך ללמוד ג'אז ובלוז - אלה הם סגנונות המהווים קרקע פורייה מבחינה סגנונית ולימודית למי שרוצה לדעת לאלתר גם אם לאו דווקא בסגנונות הנ''ל. שאלה אחרונה - כמה זמן לוקח ללמוד ג'אז? כמה שזה יישמע קלישאה זה נכון, מוזיקה לומדים כל החיים. ג'אז בפני עצמו זהו תחום מאוד רחב. כמה זמן ייקח לך להגיע לרמה שתהיה מרוצה ממנה - זה כבר תלוי בך

togi12341

New member
תודה ועוד כמה שאלות

תודה על התשובות. אני רציתי לציין שאני לא אוהב כל כך לשמוע ג'אז. כלומר אני לא אוהב את המוזיקה. יש קטעים שאני אוהב אבל את רוב הדברים אני לא אוהב כנראה כי זה סוג מוזיקה שונה שלא התנסיתי ושמעתי אותו מספיק. בכל מקרה אני רוצה ללמוד ג'אז כדי שאני יוכל לנגן מנגינות של שירים מבין למה אני מתכוון? אני לא מעוניין בלאלתר ביחד עם מתופף וקונטראבס אני מעוניין בעיקר בקטע של אילתור אקורדים. לפי מה שאתה אומר זה נמצא בג'אז ובבלוז. רציתי לדעת אם מי שלומד ג'אז לומד את כל סוגי האוקרדים ויודע איך למה הם נקראים כמו שהם נקראים - למשל Em13 או Dsus7 סתם נתתי דוגמא גם אם היא לא נכונה. זה מה שאני מעוניין בעיקר ללמוד. אני מקווה שלא סירבלתי פה יותר מדי את הדברים.

Harleydude

New member
מה שאתה אומר נקרא

Comping אלתור של אקורדים על מנגינה. אם זה מה שאתה מחפש - אז כן יש את זה בג'אז ואצל הרבה פסנתרנים. כמה פסנתרנים שאני ממליץ לך לשמוע (למרות שפסנתר זה לא בדיוק התחום שלי לצערי) - Art Tatum

Harleydude

New member
מה שאתה אומר נקרא

Comping אלתור של אקורדים על מנגינה. אם זה מה שאתה מחפש - אז כן יש את זה בג'אז ואצל הרבה פסנתרנים. כמה פסנתרנים שאני ממליץ לך לשמוע (למרות שפסנתר זה לא בדיוק התחום שלי לצערי) - Art Tatum Bill Evans Brad Mehldau Chick Corea הם מאוד שונים אחד מהשני אבל הם יהוו לך איזשהו משהו לגבי כניסה לעולם הג'אז של הפסנתר (חוץ מצ'יק קוריאה שהוא עושה הרבה דברים אחרים אבל בכ''ז מאוד מומלץ). בנימה טיפה יותר אישית - אל תרגיש רע עם זה שאתה לא מתחבר לג'אז על השניה הראשונה , לכולם לוקח זמן, יש דברים שמתחברים אליהם יותר ויש פחות, יש דברים שמתחברים משמיעה ראשונה ויש כאלה שבהתחלה לא אבל כשהאוזן מתרגלת לג'אז אז פתאום לא יכולים להפסיק לשמוע. קח את זה לאט, תקשיב להרבה אמנים ותתחיל מההתחלה. תשמע גם הרבה בלוז ואראנדבי ישן. אם אתה צריך המלצות אני תמיד אשמח לתת ולהוסיף כמו גם רבים אחרים בפורום. בנוסף לך ל www.allmusic.com אפשר לחפש שם מוזיקה גם לפי סגנון וגם לפי כלי נגינה, תחפש פסנתרנים מובילים בג'אז ותחפש ג'אז בכלליותו ותנסה אמן מפה אמן משם. זכור שבג'אז יש הרבה אמנים שלא מזכירים אחד את השני, זהו סגנון מאוד רחב והיקפי כך שייקח זמן עד שהתמונה תתבהר אבל כמו שאמרתי תתחיל בהתחלה, בשלהי המאה ה-20 ולאט לאט תתקדם ותבין איזה זרמים אתה אוהב יותר ואיזה פחות. בכל מקרה אם אתה מגלה משהו שאתה אוהב, תספר לנו על זה פה ולפי זה נוכל לקשר אותך לעוד אמנים ויצירות. ברוך הבא לעולם הג'אז, ושתהיה לך אחלה חוויה.

togi12341

New member
תודה רבה!

תודה על התשובה המעמיקה שלך עזרת לי מאוד ובקשר להודעה הראשונה שלך אני חושב שאני אקנה את הספר של רז יצחקי כי יצא לי כבר לראות אותו והוא נראה לי כבר מעניין.

togi12341

New member
בקשר ל comping

האם הספר הזה יוכל לעזור לי יותר טוב: Creative Comping for Improvisation, Vol. 1, Hal Crook זאת הביקורת עליו: Creative Comping מהווה תרומה נפלאה לתעשיית ה Play-Along . האל קרוק מורה בחסד עליון (פרופסור בברקלי), מלווה בפסנתר מבנים הרמוניים של סטנדרטים ידועים באופן המאפשר גישה יותר יצירתית באילתור. מומלץ בחום ! ראיתי אותו בקישור הבא: http://www.musicbookshop.co.il/theory.asp?kli_id=27 לפי מה שאני מבין מהכותרת זה ללמוד איך לעשות את זה לא?

Harleydude

New member
תשמע

אני לא מכיר את הספר הספציפי אבל כל דבר של Hal Crook מומלץ מנסיון אישי כמו גם משם שיצא לו עם הספרים המעולים שלו. זה ספר שהוא יותר בנושא שלך אבל לא הייתי ממליץ להתחיל ממנו, אתה צריך קודם ללמוד בסיס תיאוריית ג'אז ולשלוט טוב בנושאים מסויימים לפני שאתה ניגש לנושא הקומפינג, זה ממש לא משהו שמתחילים ממנו אם לא יודעים לנגן ג'אז.

QuickSilverAviv

New member
שכחת את הפסנתר האלוהי -

מקקוי טיינר(Mccoy Tyner), אמן מטורף ומעניין מאוד.

למעלה