ללמוד ביפן

Satou

New member
ללמוד ביפן

אל תדאגו זה בסדר, הפעם אני לא יוצא בעוד הצהרה מפוצצת שאני הולך לטוס לבד ליפן ולממן את עצמי לאן שלא אלך. הפעם הייתי רוצה לשאול שאלה על דבר שהוא קצת יותר רציונלי מזה והוא לימודים ביפן, הנושא הזה (ושל ללמוד בחו"ל בכלל) תמיד קרץ לי אבל לא ממש התעמקתי בו. לצערי למדינתנו הלא-מפותחת-דיפלומטית-עם-המזרח-הרחוק אין שום תכניות חילופי תלמידים עם יפן כך שאני נאלץ לפסול את האפשרות הזו, למרות שחייהם של הרבה יפנופילים מטורפים כמוני היו קלים יותר במידה והיו כאלה. אני אגש ישר לעניין למרות שאני טוב בלמרוח את ההתחלות של השרשורים שלי - רציתי לדעת אם תלמידים בגילאי תיכון יכולים לעבור ללמוד ביפן על דעת עצמם מבלי לעבור לשם על תקן קבוע? נגיד שאני מחפש בית ספר שעונה לדרישות שלי ורוצה לנסות ולעבור ללמוד בו, זה אפשרי? אני מניח שאף אחד לא יתן לי ללמוד שם לתקופה של חודש או חודשיים (אלא אם תהיה לי ויזת סטודנט?) שלא במסגרת חילופי ותלמידים ושאם אני מתחרט אז אין ממש דרך חזרה. יש מושיע?

Ryo

New member
אתה מתעקש על יפן או מוכן לשקול מקומ

מקומות אחרים?

GnomeBubble

New member
אתה מתכוון ללימודים על ויזת תייר?

זה אפשרי תיאורטית (ויזת תייר מאפשרת לך לימודים, עד כמה שאני יודע), אבל אנחנו לא מדברים פה על קורס ליפנית, אלא על חטיבת-ביניים (אם הגיל בכרטיס האישי שלך נכון
). מה שאתה צריך למצוא זאת חטיבת ביניים שתסכים לקבל לחודשיים תלמיד זמני זר עם ידע מוגבל ביפנית. יכול להיות שיהיו בתי-ספר שיאהבו את הרעיון הזה דווקא, אבל קח בחשבון שמדובר בהרבה בירוקרטיה, ככה שזה לא אומר שיהיה להם באמת כוח לארגן את הכל... חוץ מזה, אתה תצטרך למצוא מגורים, ולהסתדר עם כל העניינים היומיומיים שכרגע (אני מניח) ההורים שלך דואגים להם בשבילך. זה לא יהיה קל. שאיפות גדולות זה דבר יפה, ואני מאמין שאם אתה באמת רוצה משהו והנסיבות לרעתך, אז עדיין אסור להתייאש. אבל בכל זאת, כדאי לך לשקול טוב את המטרות שלך ולהחליט אם אתה באמת רוצה אותן, ואם כן לחשוב על דרך הפעולה האפשרית הטובה ביותר. אם אתה בסך הכל רוצה לבקר ביפן, כבר הרבה יותר פשוט לבוא לטיול, גם אם אתה מגיע לבד, מאשר להצליח לגור לבד וללמוד בבית-ספר יפני באופן עצמאי.

JPing

New member
לגבי הדיפלומטיה של ארצנו:

תאמין לי המצב הדיפלומטי איננו מעולה אבל הוא בהחלט טוב יחסית . יש הסכם מעבר והתוכניות סחר אם מזרח אסיה ולכן אני מחשיב את היחסים מתקדמים יחסית ( מה גם שעד כמה שאני יודע תוכניות לחילוף תלמידים לא קיימות ביפן { או ברוב העולם} ובישראל :) )

tals56

New member
אם מזרח אסיה?

או יותר נכון "עם"? שזה לא יקרה שנית. תיקונים שולטים!

tals56

New member
אולי מביצפר אבל לא ממני

כמובן שביצפר = בית-ספר אז אל תנסה לתקן אותי!

JPing

New member
זה לא ישנה :)

כי למרות שאני יודע מה הדרך הנכונה לכתוב דברים אני עושה שגיאות בגלל הדיסלקציה :)

tals56

New member
אוי אתה תשלם על זה ביוקר

כשאני יהיה ראש ממשלת שביל החלב הכל יסוכם.

GnomeBubble

New member
יש תוכניות לחילוף תלמידים

עם ארצות הברית. אולי יש גם עם עוד כמה מדינות מערביות אחרות. אני מניח שאין בישראל תוכנית כזאת לא בגלל בעיה דיפלומטית, אלה בגלל שאנחנו מדינה קטנה שלא יכולה להרשות לעצמה תוכניות חילוף-תלמידים עם כל העולם. אם תקחו גם בחשבון שהמצב כאן משתקף בתקשורת העולמית כמסוכן, לא הרבה הורים (יפנים, קוריאנים, צרפתים או מה שזה לא יהיה) ישמחו לשלוח את הילד שלהם לישראל.

JPing

New member
לגבי תוכנית חילופי תלמידים:

התוכנית ביפן קיימת אבל הממשלה אינה ממנת אותה ( רוב הנטל נופל על בית הספר) למירב ידעתי. בישראל אין תוכנית לחילופי תלמידים באופן רשמי כי משרד החינוך אמור לדאוג שהחינוך יהיה שוויוני ויאפשר הזדמנויות שוות לכולם

karnush72

New member
יש ביפן תוכנית לחילופי תלמידים.

כשגיסתי היתה בתיכון היא נסעה לשנה לארצות הברית ולכאן באה תלמידת תיכון משוודיה. אני אנסה לברר יותר לגבי העניין.

karnush72

New member
שכחתי - זה היה לשנה ולא רק למספר

חודשים. אני חושבת שהמינימום הוא חצי שנה

dannyshadow

New member
תשובה

תראה, הסיכוי שתמצא תוכנית כזו הוא די אפסי. אם בשגרירות לא הציאו לך משהו אז כנראה שאין אפשרות כזאת. הבנתי שאת לא יודע יפנית ברמה יומיומית, וזה מקשה על התהליך. בכול מקרה כתבת הודעה על זה שההורים שלך מוכנים לכלכל אותך ושאתה יכול לטוס לטייל, אז למה לא?

dannyshadow

New member
כן

ממה שהבנתי הוא בן 14-15, כבר לא ממש קטן, נכון? חוץ מזה שיש כול מיני מסגרות כמו אכסניות מיוחדות לנוער (ואני זוכר שהוא דיבר על זה לפני זמן מה.). בסופו של דבר, אם יש לך שפה וידע בסיסי, אפשרל הסתדר בכול מקום. ואם עוד אין שפה- זה בדיוק הזמן ללמוד.

tals56

New member
קודם כל שיעבור דירה

או עיר,אחר כך שידבר על מדינה ויבשת! (למרות שישראל זה אסיה,אבל גם יפן זה אסיה אבל יפן זה אי) ובכלל לעבור למדינה שבה אתה לא יודע כל כך את השפה,רוב האנשים לא ממש מבינים אנגלית,ולהיות רחוק אלפי קילומטרים מהבית בגיל 14-15 נשמע קצת מאוד הזוי,לא?

dannyshadow

New member
הוא לא עובר לגור שם,

בסה"כ טיול. לא צריך להגזים. אם יש לך שפה ואת הידע הנחוץ אני אל רואה בעיה (במיוחד אם אתה בטיול מאורגן כלשהוא).

למעלה