ללמוד או ללכת לאימון.

גיל 303

New member
ללמוד או ללכת לאימון.

שלום וברכה.

רציתי לשאול, אני שוקל ללכת לאימון, עכשיו המחיר אצל המאמנים הטובים והמפורסמים[לא תמיד זה חייב ללכת ביחד, אבל למפורסמים יש יותר שם שהם טובים]הוא בדרך כל מחיר יקר, עד שאני תוהה, אולי במקום ללכת לאימון עדיף כבר ללכת ללמוד את זה, את המקצוע של האימון, ואז גם רוכשים מקצוע מסויים, גם ידע מועיל לכל החיים שניתן להשתמש בו לעוד מאורעות שיקרו בחיינו, וגם לפתור את הנושא שאליו אני רוצה ללכת לאימון, אשמח לשמוע את דעתכם בענין.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מטפורה מדוייקת.

אם תגדל פרה, לא בטוח שתקבל סטייק, אבל בטוח שיהיה מעניין...

Optimistic Girl

New member
למה לא בטוח שיקבל סטייק?

כאילו מישהו יצטרך להכין אותו...
אבל בסופו של דבר הוא יקבל לא?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
המטפורה והחיים

אם אתה מגדל פרה, לא תמיד יבוא לך להכין ממנה סטייק בסוף, אתה יכול להנות מהחלב שלה ולוותר על הרצון להפוך אותה לסטייקים.
ובחיים - אם אתה הולך לקורס אימון, אתה עובר תהליך, אבל התהליך הזה לא זהה לתהליך שהיית עובר עם מאמן. הדגשים הם אחרים, יש הרבה למידה והתפתחות ותהליך אישי, אבל התהליך ממוקד בלהיות מאמן ולא בנושאים אחרים. לכן יש המון רווח מקורס אימון אישי, גם למי שלא הולך להיות מאמן בעצמו - להתפתחות, לכלים, לדרך התבוננות, אך אם אתה רוצה תהליך שממוקד בשינוי הקריירה שלך למשל, יותר יעיל (וגם יותר זול) ללכת לתהליך של אימון אישי אצל מאמן.

ענבל

איפה שאני למדתי בית הספר מחיב כחלק מתנאי הקורס לקבלת תעודה מאמן לעבור תהליך אימון בן 10 מפגשים מינימום ע"י מאמן מוסמך מבוגרי המוסד
כך שיש פרה יש חלב וגם קצת סטיק

קורס באימון או אימון אישי?

אכן קורס אימון מורכב בבסיסו מאימון קבוצתי.
עם זאת, מדובר לרוב בחלופה יקרה יותר מאשר לעבור אימון אישי, גם אצל מאמנים יקרים יחסית.
שאלות הכוונה:
1. אתה מעדיף תהליך נקודתי ומהיר או לחילופין דגש על למידת כלים?
2. האם אתה מעדיף שהתהליך יהיה ממוקד רק בך, או שאתה מרגיש נוח יותר בקבוצה ובשיתוף קבוצתי?
כמו כן, בחלק מהמקומות יש אופציה לעשות קורס אימון בסיסי (כלומר את השלב הראשון של הכשרת המאמנים) שהוא זול יותר.
לחילופין אפשר לעשות אימון קבוצתי (לא במסגרת הכשרה) שהוא גם לרוב זול לרוב בהשוואה לאימון אחד על אחד עם אותו מאמן.
אופציה שלישית היא לעשות קורסים שעוסקים בהתפתחות אישית.
אופציה רביעית מתאימה לאוטודידקטים, לימוד עצמי דרך ספרים וחוויות החיים.

מנסה לעזור

הידע שאני צברתי במסגרת לימודי הוא בהחלט מועיל לחיי האישיים ולהתפתחות האישית שלי אבל
שכר הלימוד בבתי ספר לאימון הוא לא נמוך.. אפילו די גבוה
לכן אם תחליט ללמוד זו צריכה להיות החלטה מושכלת - האם את מעוניין להוציא את הסכום הזה גם אם לא תעסוק במקצוע בסופו של דבר?
אתה גם יכול לנסות להתאמן אצל בוגרי קורס טריים שנמצאים בשלב ההתמחות (כמוני למשל) והמחיר שלהם זול משמעותית

AlexCoaching

New member
הכל תלוי במטרה שלך

אם אתה רוצה לעבור תהליך אימון בעצמך ו/או לקבל כלים אימוניים
אז לך למאמן או לסדנאות של התפתחות אישית.
אם אתה רוצה להפוך את האימון למקצוע או יותר נכון עסק אז לך לקורס.
זה נכון שבקורס אימון גם אפשר לעבור התפתחות אישית.
ויש גם קורסים שבמקביל לקורס
נותנים לך לעבור תהליך אימון אצל אחד המאמנים מטעם הבית ספר.

יחד עם זאת קח בחשבון שקורס אימון יוצא יותר יקר.
ובשביל לעשות משהו עם הקורס תצטרך לבנות עסק לכל דבר.
אין ממש מקומות שמחפשים אנשים שעברו קורס אימון.

AlexCoaching

New member
להוסיף ולהבהיר

בקורס אימון עצמו לא ילמדו אותך איך לבנות את זה כעסק.
את זה תצטרך לעשות בעצמך וללמוד שיווק ומכירות.

שאלה מעניינת, והנה עוד אפשרויות

ומראה על חשיבה מקורית.

אישית, למדתי לאמן כאשר הלכתי לקבל אימון עבור עצמי (לא היו אז בתי"ס לאימון). כך שללא ספק אימון טוב עוזר לאמן (כמובן צריך ה-מון אימון) וגם ללמוד אימון כולל בתוכו אימון עבורך לנושאים שלך (אחרת זה לא לימוד אימון מוצלח, לטעמי). וכמובן שהוא כולל גם דברים שאתה לא צריך למטרות האישיות שלך.

אפשרות נוספת היא לפנות לאימון קבוצתי - שם אתה משלם מחיר דומה לאימון אישי - אך מקבל הרבה, הרבה יותר שעות - ויש טכניקות שאותן אתה יכול להמשיך לתרגל (עם שותפים וגם לבד) בחינם ובשפע במשך שנים (כאלו הן יעוץ הדדי, התמקדות ויש עוד) - אישית זוהי האופציה שאותה אני מבצעת כבר שנים, ויש קהילות שלמות כאלו בארץ (קהילות פיזיות וגם וירטואליות - שיחות וידאו וטלפון). כך שבמחיר די נמוך אתה מקבל המון, ולהמון זמן. נכון, אתה לא לומד לאמן - אבל אתה לומד להוביל את עצמך בתהליכי שינוי וללוות אחרים בתהליך שלהם. אין פה שווק אבל תהיה מוקף בשותפים חמים לתרגול. זו המלצה חמה שלי גם למאמנים מתחילים.

למקרה שאתה אכן חושב לפנות לאימון כדי לאמן - קח בחשבון שתצטרך מקור הכנסה נוסף לשנים רבות (5 זה מאוד מאוד קצר - לרוב זה גם 10).

בהצלחה |4ו|

Optimistic Girl

New member
אני דווקא ממליצה על

סטאז'רים!
גם מחיר טוב
וגם אנחנו עוזרים להם לסיים את התעודה שלהם

לא ממליצה ללמוד אימון כי אתה צריך
פשוט מאוד
זה לא בטוח שאתה תרצה להתאמן בקבוצה כשכולם שומעים את הבעיות שלך
זה אגב מה שקרה במכללת nlp שלי
הרבה אנשים הלכו לשם כדי לאפל בעצמם
הם אומנם יצאו מטפלים טובים
אך ממה שאני ראיתי אף אחד לא הצליח לטפל בבעיותיו השונות.... פשוט כי פחדו לחשוף דברים בפני חבר מקבוצה

תחשוב על מה שכתבתי היטב...
בהצלחה.

הסנדלר לרוב הולך יחף..

אם תרצה לטפל בעצמך, תלך למטפל.
אם אתה רוצה לטפל באחרים, תלמד איך לטפל.

אל תלמד אימון כדי לאמן את עצמך כי לא תוכל. בתהליך האימון נשאלות שאלות קשות וחודרות שאנחנו את עצמנו לא יכולים תמיד לשאול- ואם כן אז לרוב אנחנו עונים תשובות שיהיו נוחות לנו כי אנחנו באיזשהו מובן 'משוחדים'.

יש יתרון באדם חיצוני- אובייקטיבי שיושב מולך, מנווט את השאלות הנכונות בחיפוש אחר האמת האמתית ולא ה'אמת' שאתה מספר לעצמך.

ללמוד או ללכת לאימון

היי גיל, בקורס של אימון אישי לומדים וזה מרתק ואכן אתה מקבל מקצוע לחיים, אך יחד עם זאת בתהליך של אימון אישי אתה מקבל משהו שהוא יותר אישי וממוקד בך ובמטרה שאתה מגיע איתה לתהליך וכך עובדים יחד על הפוטנציאל הטמון בך, על החוזקות שלך ועל הגורמים המעכבים שלך. לכן הייתי ממליץ לך להתחיל באימון אישי אפילו אצל מתמחה, שם המחיר ממש מש זול כך תוכל לחוות תהליך של אימון באופן אישי ולאחר מכן במידה ותרצה תוכל ללמוד קורס.
במידה ותרצה להתחיל אימון אישי אצל מתמחה אוכל להמליץ לך על מישהי מעולה שתוכל להביא אותך להגשמה.

למעלה