ללמד את מורשת רבין!!

ללמד את מורשת רבין!!

בקרוב נציין את יום השנה להירצחו של יצחק רבין ז"ל ע"י בן עוולה. השנה החלטתי להצטרף לקריאות השמאל, ולתבוע ממערכת החינוך ללמד את מורשת רבין בכל בתי הספר, ובלבד שתהיה זו המורשת שאפיינה את רבין בחלק המכריע של חייו , כפי שעולה מסרט של ערוץ 8 שראיתי היום: -הרס מוחלט של כפרים ערביים רבים במלחמת השחרור וגירוש תושביהם (בעצם...אני נגד טרנספר, אז אני קצת אמביוולנטי בקשר לזה. אבל אם השמאל מתעקש, אז נלמד את מורשתו גם בתחום זה). -הרחבת גבולות ישראל פי 3 תוך שישה ימים כרמטכ"ל ושחרור יהודה ושומרון. -הסכמה להתנחלות ראשונה באזור סבסטיה- מה שפרץ את הדרך לכל מפעל ההתנחלות. -מבצע יהונתן. -מדיניות נוקשה ביותר כלפי הפלשתינאים באינתיפאדה הראשונה. זו הייתה מורשתו בשנים 1948-1990, וזו מורשתו הראויה להילמד. יהי זיכרו ברוך.

ראליסט

New member
מורשת רבין,

זה דבר לא קבוע. כמו מנהיגים אחרים ,גם רבין השתנה. רק היום עברו במקרה 55 שנה להקמת תנועת החירות ע"י מנחם בגין.אז מדהים שאז הוא קרא לצאת למלחמה כנגד מדינות ערב,ולהתנגד פיסית לתכנית החלוקה. אותו בגין,עשה שלום עם המצרים במחיר הידוע... ב-1948,במהלך מלחמת השחרור אכן היו מעשי טרנספר.אבל אתה משווה את המצב המדיני-פוליטי,שבו היינו ב-48,למצב כיום? והרי במלחמת השחרור יצחק רבין היה חייל,לא איש פוליטי.תאמין לי שחיילים רבים,כמפקדים זוטרים ובכירים,בצעו טרנספרים בערבים,בכל מלחמות ישראל.היו חיילים שבצעו מעשי ביזה ברכוש ערבי,ומקרים שבהם רצחו אזרחים ערבים.זוהי טיבה של מלחמה-שהיא הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לאומה,גם כאשר מנצחים בה!! את גבולות ישראל הרחבנו כתוצאה ישירה מאיום ממשי של מדינות ערב,על קיומינו.איום זה כלל את סגירת התעלה,סגירת מיצרי טיראן והפגזות יומיומיות של הסורים על ישובי עמק החולה. לו חלילה היינו מחכים,היינו מסימים כמו ביום הכיפורים.במלחמת ששת הימים,לא יצאנו "לשחרר" שום שטח! מבחינה פוליטית,רבין היה תמיד בעד פתרון של פשרה טריטוריאלית. ואת מורשתו-אם בכלל צריכים ללמד (כי זה לימוד של השקפת עולם פוליטית...),יש ללמד עד יום הרצחו-כולל את המהפך שעבר בתחילת שנות ה-90,שהביא אותו לחתום על הסכמי אוסלו. תן לאחרים להחליט מה ממורשת רבין,הם מעדיפים לאמץ!!

עמרי ר

New member
"מורשת רבין"

כל העניין הזה עוות ע"י השמאל, התקשורת ומערכת החינוך. יום הזכרון הזה לא אמור להיות מוקדש ל"מורשת רבין" - בין אם זו מורשת שירותו הצבאי או מורשת אוסלו - אלא לזכר רצח פוליטי נורא שאסור היה שיקרה, ואסור שיחזור בעתיד. זהו יום זכרון שנועד להזכיר שהדמוקרטיה לא יכולה לסבול את רציחתו של ראש-ממשלה, בלי קשר למה הייתה האג'נדה הפוליטית שלו, ומבלי לקבוע אם היא טובה או רעה, נכונה או לא. מה שעשו בתקשורת וגם בחלק מבתי הספר זה להפוך את היום הזה ליום עיון לאוסלו, שנועד לחנך את התלמידים לחשוב "נכון". זו ממש לא מטרת היום הזה, ואני מעריץ ומצדיע למורים אשר מסרבים ללמד את תלמידיהם כמה נכון היה תהליך אוסלו, כביכול בשם "מורשת רבין".

ראליסט

New member
אסור למורה ללמד,

כמה נכון היה תהליך אוסלו,או כמה לא נכון הוא היה. לכל מורה שעוסק בחינוך או מלמד היסטוריה,אזרחות ותע"י,אסור באיסור חמור להביע את דעותיו,בקשר לתוכן הדברים הנלמד. נכון שיש מורים רבים,שעוברים על איסור זה. אותם הייתי מפטר לפני כולם!

רונאל1

New member
זה לא נכון

אין כל תקנה פנימית במשרד החינוך האוסרת על מורים להביע את דעתם הפוליטית. מותר להם בפירוש. השאלה היחידה היא אם זה רצוי, לא אם זה חוקי. אני מסכים עם קוח הדברים שלך שזה לא רצוי לערבב פוליטיקה בבית הספר. בכל מקרה, אני מכיר לפחות מורה אחת, שלדעתי לא תהסס להעביר שיעור על צחי הנגבי או גילה גמליאל...

ראליסט

New member
גם אם אין תקנה כזאת...

זה לא רצוי,כי בכך הם לא מחנכים. עדיף שיסבירו-ובהגינות ,את המחלוקות העיקריות בין הזרמים והמפלגות השונות.את המסקנות,שישאירו לתלמידים. בסופו של דבר,רובם עתידים להיות בעלי זכות בחירה תוך שנה,שנתיים. מה אפשר ללמד על צחי הנגבי???? (תוך דקה אני הייתי מסכם את כל "תרומותיו" למדינה....).

רונאל1

New member
תשאל את טלי ארגמן, יש הרבה מה

ללמוד על צחי. מדיניות הג'ובים. אפשר להעביר עליו קורס שלם במדיניות ציבורית...

תגובה

באמת בגלל רבין , פרס והשמאל מתו יותר מאלף ומאה יהודים . אבל לאף אחד אין זכות לרצוח ראש ממשלה . אני הייתי שם את רבין בכלא , אבל רצח זה לא הפיתרון .

ראליסט

New member
בגיניסט....

תראה את הרמה.... לפני שאתה מעיז לדבר,תבדוק את "הבית" הרעוע שלך.... ותרוצים כגון:הם ילדים,לא יעזרו לך.

tia3

New member
"למה צריך לזכור את רבין"?!

למה צריך לזכור את רבין?! אתה בכלל קורא מה שאתה כותב?! לידיעתך, אני מעולם לא תמכתי בדעותיו של רבין ז"ל, אבל הוא היה ראש ממשלה בישראל שנבחר באופן חוקי ודמוקרטי - ונרצח ע"י אותו מנוול רק בגלל דעותיו הפוליטיות! מורשת או לא מורשת - זוהי פגיעה נוראה בערכי הדמוקרטיה ועל כל ילד במערכת החינוך שלנו (שגם ככה לא בשמיים) לדעת, להבין, ולהסיק את המסקנות הנדרשות מהמעשה המתועב הזה. בתקווה שלא יתרחש עוד לעולם מעשה כזה. לעולם.

crazeeee

New member
כרגיל כליכודניק אמיתי אתה

מסתכל על הכותרת ולא קורא את ההודעה. אתה מסתכל על "מה יוצא לי מזה" ולא על "איזה נזק זה גורם" ושאולי כליכודניק אמיתי יש לך בעיות של הבנת הנקרא. תקרא את ההודעה שוב ומי יתן וכל הליכודניקים האמיתיים יהיו כמו כותב או כותבת ההודעה.

על מה אתה מדבר?

לא הבנתי כלום. אנא תסביר מה לא בסדר בתגובתי למה שכתבה הכותבת. תודה.

crazeeee

New member
תקליט שבור

בגלל שאמא ואבא שלך לא השתמשו במאמצעי מניעה, נולד להם טמבל.

crazeeee

New member
אני בטוח שבביתך

יש פוסטר של יגאל עמיר בכל חדר. הייתי מוחק אותך מהזיכרון הקולקטיבי של האנושות כדי שלא לזכר טיפשות מהי! אתה

גם את הסכם אוסלו צריך ללמד

כדי לדעת שגם מנהיג בעל שיעור קומה, אינו מחוסן מטעויות איומות. מר שרון לתשומת לבך (אני מקווה שלא מאוחר מדי.)

למעלה