ללמד אנגלית בסין

laoxuesheng

New member
ללמד אנגלית בסין

שלום חברים. אני מסיים תואר במלימודי מזרח אסיה ואני רוצה להמשיך ללמוד בסין. אני גם צריך לעבוד כמובן והבנתי שאפשרות טובה היא ללמד אנגלית. יצרתי קשר עם הרבה בתי ספר בכל מיני ערים בסין וכולם מציעים הצעות ממש טובות, אבל גם שמעתי שכדאי להיזהר מההצעות האלה. בכל מקרה אשמח לשמע חוויות ועצות בנושא. אני דובר סינית טובה ואנגלית טובה יותר אבל לא באמת שפת אם. אז שוב אשמח לשמוע ממכם. תודה.

erezor

New member
ללמד אנגלית

זה די תלוי איפה אתה רוצה לגור בסין. בבייג'ינג, למשל, זה קצת יותר בעייתי, כי בכל רגע נתון יש פה מיליון זרים שאנגלית היא שפת האם שלהם, ותהיה להם עדיפות גבוהה יותר. יש מקומות שבהם לא דורשים שום דבר, ומספיק שאתה יודע את ה-ABC כמו שצריך, חלק מהם אפילו לא יבקשו שתדע את האותיות בסדר הנכון. אני לא הייתי כל כך בוטח בבתי הספר שמציעים כל מיני עסקאות (כל תעודות הוראת האנגלית למיניהן - ESL וכו') - עדיף לעשות את התעודה באופן עצמאי ולא דרכם - בעיקר כי יוצא יותר זול וכי אין כ"כ הרבה אנשים שירצו לעשוק אותך בדרך. חלק נכבד מבתי הספר לא מבקשים את התעודה הזו - אלה בעיקר בתי ספר פרטיים או קטנים שבאמת לא אכפת להם מהרמה. כדאי לך גם לבדוק אפשרות לעשות את המבחן עבור התעודה בארץ - אני יודע שזה אפשרי עבור מבחן האנגלית הבין-לאומי, יכול להיות שגם זה אפשרי. וזהו... כמו שאמרתי, זה די תלוי במקום אליו אתה נוסע.

laoxuesheng

New member
מה קורה חברה? אין מישהו עם ניסיון?

תודה על התשובה. אשמח לקבל עוד מידע

renjintso

New member
מחוץ לבייג'ינג ושאנגחאי

יש יותר אפשרויות, גם למי שאנגלית לא שפת אם שלו. במזרח המשכורות גבוהות בהרבה מבמערב, מן הסתם. בבתי ספר פרטיים משכורות גבוהות יותר מבציבוריים. אתה צריך לבדוק מה המשכורת, כמה חופש יש ואם משלמים על תקופת החופש, בהרבה מהחוזים משלמים גם את כרטיס הטיסה (אם משלימים שנה), ועוד בונוס משתנה. צריך גם לבדוק כמה שעות עבודה בשבוע המוסד דורש - זה נע בין 15-16 שזה ממש סבבה, ל-30, שזה המון. באופן כללי, בבית ספר ציבורי ואוניברסיטה העבודה נוטה להיות יותר ממוקדת, ובאמת מלמדים. בבתי ספר פרטיים הרבה פעמים רוצים את הלאו-ווי בשבי הייצוגיות והצילומים לרפספקט של הבית ספר,וזאת לא תמיד הרגשה נעימה, אם כי אפשר להתגבר על זה. יש הרבה סיפורי זוועות על הפרות חוזים וכו', אבל יש גם המון המון אנשים (ואני ביניהם) שהחוויה הזאת בסך הכל היתה בשבילם מאד חיובית (לא אמרתי קלה - רק חיובית). נסה לדבר עם אנשים שכבר במקום שאתה שוקל להצטרף אליו. יש היום אפשרויות תעסוקה בתחום בכל עיר גדולה בסין, ובהרבה ערים ועיירות קטנות גם. יכול להיות שכדאי להחליט קודם באיזה אזור אתה רוצה לגור ואז למקד את החיפושים.

TomerEp

New member
כשטיילתי בסין (ואוו איזה כיף היה)

רצו שאני אלמד אנגלית, הייתי בעיר נאנג'ינג והכרתי כמה חבר'ה מערבים, אחד יהודי קנדי, וחבר שלו יליד דרום אפריקה (מקמרון) ששפת האם שלו הייתה צרפתית בכלל, הם חיו טוב שם, הרוויחו 100 יואן לשעה על לימוד אנגלית בבית ספר פרטי. אני לא הלכתי על ההזדמנות של ללמד (הם רצו לקחת יום חופש ולשים אותי מורה מחליף חחחח) מכיוון שהיה לי מספיק כסף ולא היה לי זמן לזה.. מפה באה החתימה של אחד מבאי הפורום "תייר הוא אחד שיש לו כסף ואין לו זמן, ומטייל הוא אחד שיש לו זמן אבל אין לו כסף"... בכל אופן לא שמרתי על קשר עם החבר'ה הנ"ל אבל סתם רציתי לשתף אותך שתבין כמה קל זה להשיג עבודה, הם אשכרה זרקו אותה עליי "רק תיקח"... יש ביקוש אדיר לזה, וכמו שהאנשים בפורום אמרו מחוץ לבייג'ינג יהיה לך הרבה יותר קל להשיג עבודה בתור אחד שאנגלית היא לא שפת האם שלו.

PonPon82

New member
TomerEp ולאחרים המבינים - שאלה...........!!!!

אני מתעתדת לטוס עם בעלי לסין בעוד שנה בערך, לתקופה של שנה. אין לי תואר במשהו שקשור בסין (יש לי תואר במשפטים), אבל יש לי אנגלית טובה מאוד (אך לא שפת אם) - אוצר מילים די עשיר וגרמר טוב מאוד. אני גם מתכוונת להתחיל בקרוב מאוד ללמוד סינית באופן פרטי. אין לי שום תעודת הוראה, או משהו בסגנון. נראה לכם שאם אטוס אוכל להתארגן שם על עבודה בתחום לימודי האנגלית? כי בעלי הולך ללמוד שם ואני חייבת לפרנס את שנינו. (פשוט לא הצלחתי להבין מכם אם צריך להצטייד באיזושהי תעודה כדי להתקבל שם לעבודה בתחום לימודי האנגלית). תודה מראש לעונים.

GnomeBubble

New member
צ'נגדו מרוחקת

לפי מה שהבנתי מאנשים שדיברתי איתם שם, הדרישות פחות קפדניות, אבל זה מתחיל להשתנות. יכול להיות שעוד שנה הם כבר ידרשו דוברי אנגלית ילידיים עם תעודת הוראה - מי יודע.
אבל אין בצ'נגדו כמות אדירה של זרים כמו בבייג'ינג, אז יש גם היצע קטן יותר, כך שטבעי שהדרישות בכל זאת ישארו נמוכות יותר.

ליאנג

New member
לימוד אנגלית בסין

ללימוד אנגלית באופן חוקי דרושה אשרת עבודה וויזה מתאימה בלעדיהן את מסתכנת במאסר וגירוש אם תתפסי. בשנגחאי הרשויות גם דואגות ליישם זאת יותר ויותר ככל שעובר הזמן.

yi tai

New member
מעולם לא שמעתי על מורה לאנגלית שנאסר/גורש..

אמנם זה לא חוקי, אבל זה אינטרס מאוד חזק של סין לאפשר לילדים לשפר את האנגלית (אפילו כשהמורים זה ישראלים עם מבטא..) ידידה שלי "נתפסה" פעם באיזה עיר נידחת בחוביי, קנסו את המעסיק שלה, והיא פשוט עברה ללמד בעיר אחרת. איתי

guanyin

New member
זה לא אומר

יכול להיות שעכשיו באמת התחילה מדיניות חדשה, או שסתם מישהו החליט לאכוף את החוק. אולי זה יעבור תוך שבוע, ואולי יתפשט לכל סין... YOU CAN NEVER KNOW. בכל מקרה - הרבה מעסיקים טוענים שהם יכולים להמיר ויזת תייר לויזת עבודה.

GnomeBubble

New member
ככה זה בסין

נגיד ששנים כולם נוסעים ללשאן להאריך את הויזה תוך כמה שעות (הליך שלוקח 5 ימים בצ'נגדו) ופתאום בא איזה פקיד ומחליט שצריך לפעול by the book ועכשיו גם בלשאן זה 5 ימים. או שיום אחד בא איזה פקיד ומחליט לפשוט על החנויות לדיסקים מזוייפים בעיר (חודש אחר כך הן נפתחות שוב). או שיום אחד בא פקיד ומחליט שהלונלי פלאנט זה ספר תעמולה אנטי-סינית ואז הוא מחרים לנועה את הראף גאייד(!!!). וכן הלאה וכן הלאה. כמו התפרצויות ספורדיות של סג"מת בצבא - זה יכול להיות מסוכן, אבל אין הרבה מה לעשות נגד זה חוץ מלהתפלל.

neko

New member
לדעתי יהיה קל יחסית, בצ'נגדו כמעט ולא ראיתי

זרים - לפחות לא במרכז וצפון העיר (הבנתי שיש לא מעט שלומדים באוניברסיטה שנמצאת בדרום העיר, כולל כמה ישראלים). האמת שאפשר לנסות כבר עכשיו לחפש בתי ספר לאנגלית שם.

guanyin

New member
סתם שאלה:

איך אחרי תואר בארץ יצאת עם סינית טובה??? חוצמזה - אני מניחה שתמצא עבודה די בקלות ברגע שתהיה ממוקד מספיק. בהצלחה!

laoxuesheng

New member
פשוא תירגלתי הרבה

סינית טובה זה דבר יחסי ובהחלט יש מקום לשיפור...הייתי לפני שנה בסין לתקופה של חודשיים וחצי וחוץ מזה גם בארץ כל הזמן חיפשתי סינים ודיברתי איתם. בכל מקרה תודה רבה על כל התשובות, אני מעודד ומרגיש יותר טוב

GnomeBubble

New member
לא הבנת...

היא לא אומרת שאין סיניות טובות - יש הרבה כאלה. אבל מי שעושה תואר בארץ פשוט לא מצליח לצאת איתן. לא מכינים אותך לזה כאן.

למעלה