לליאת היקרה-

nir y agus

New member
לליאת היקרה-../images/Emo183.gif

כדי שאעשה את ההפתעה אזדקק לאינמפורציה הבאה: מתי מגלים שלעובר יש CP וכיצד היא מתבטאת בדרגות מקל עד כבד? זה הכל ניר

gadi7

New member
מתי מגלים ...

אי אפשר לראות CP אצל עובר, כי לעוברים אין CP CP מתפתח בעת הלידה או מיד לאחריה. בד"כ בעקבות מצוקה נשימתית ומחסור בחמצן. שכיח אצל תינוקות שנולדו לפני הזמן (פגים).

אסטלינה!

תודה על השיתוף במידע, ה-C.P., יכול לקרות מהרבה גורמים, בין היתר מזריקות, כמו שקרה לך ולידיד מאוד טוב שלי, ליאת.

לגדי!

אתה צודק ב-100%. אצלי זה התפתח עקב מחסור בחמצן, וגם בשל העובדה שנולדתי בחודש השישי להריון, חודשיים לפני הזמן המקורי, ליאת.

לניר!

כפי שגדי כבר כתב, מגלים את ה-C.P., לאחר הלידה, אך אין אפשרות לגלות זאת בהריון עצמו. לגבי דרגות החומרה, אפשר לכתוב שאצל כל אדם, יש פגיעה שונה:ישנם אנשים עם C.P., קל שמסוגלים ללכת בכוחות עצמם, וישנם אנשים עם C.P., קשה יותר שאינם מסוגלים ללכת, לדבר, לאכול, לשתות, ועוד דברים מהסוג הזה. מיותר כמעט לציין שאנשים עם C.P., קשה זקוקים לעזרה בכל הפעילויות היומיומיות, אם כי כל אחד לפי רמת המגבלה, ליאת.

סקיטוש

New member
יש כמה גורמים..

יש כמה גורמים לCP והם מתחלקים לשלושה: גורמים לפני הלידה • מחלות של האם-אדמת, דלקת קרום המוח. • חוסר בחמצן בדם האם. • מצוקה עוברית-סיבוכים בחבל הטבור או התנתקותו. • חוסר התאמת דם אם-עובר. • פגמים מולדים בהתפתחות המוח. גורמים בלידה • נזק בלידה-לידה ממושכת או מהירה מידי • פגות. • חבלה בזמן הלידה. • חוסר אספקת חמצן למוח בזמן הלידה. • שטף דם במוח. גורמים אחרי הלידה • פגיעה בראש. • חום גבוה מאד. • מחלה כגון דלקת קרום המוח. מקווה שעזרתי...

סקיטוש!

עזרת לנו מאוד, ושיתפת אותנו בעוד גורמים העלולים לגרום ל-C.P. תודה על המידע החשוב! אשמח אם תעשירי אותנו בעוד מידע, ליאת.

ניר!

זוהי אינפורמציה חשובה, ולדעתי, חשוב שכל מי שמתעניין ב-C.P., ו/או קשור למגבלה בצורה זו או אחרת יהיה מודע אליה, בגלל זה הבאתי אותה לפורום, ליאת.

לניר!

ההסבר שלי היה מכוון גם לגולשים האחרים שבטח ייכנסו לכאן מחר או באמצע הלילה, ויירצו להבין על מה מדובר, ליאת.

ניר!

אני מצטערת אם הבכתי אותך, רציתי לפרגן כי אני מאמינה שעם קצת פירגון, ההתמודדות שלנו תהיה קלה יותר, ליאת.

nir y agus

New member
לא ניסיתי להיות נבוך../images/Emo183.gif

ניסיתי להיות מעט מצחיק ואיני מאמין בדבר הזה
ניר

nir y agus

New member
כמו שאמר המשורר ניר בן סימון../images/Emo183.gif

כל המרבה בצחוק מרבה באהבה ניר

למעלה