לליאור טל

stilgur

New member
אההההה, הבנתי סוף סוף...

די להסתכל בכרטיס האישי שלך בו את ה מעיד על עצמך כ "מר קומבינה"... הבנתי, תודה. באמת שיהיה בהצלחה !!! ומר אבוללה היקר, הדרך הפשוטה ביותר אם כי דורשת זמן היא : תגיע לגיל 18 ושם כבר לא יוכלו לומר לך מה לעשות. עד אז תחסוך מספיק כסף ותסתובב בחוגים הנכונים, בבוא היום כבר תדע איזה אופנוע אתה רוצה ולמה ! ואם גם לך יש סבא פטרון, אחלה...

barakhalla

New member
מר קומבינה...

האמת הכוונה בתחום המכאני יותר... אבל לא משנה. ישנם כאלה שחושבים כמוני אבל מפחדים לפתוח את הפה... יותר קל לתקוף אחד מאשר להתגונן מול כולם... איך אני יודע שישנם כאלה שחושבים כמוני?? פשוט מאד! השיטה נפוצה מאד בקרב בני ה 16.. אני לא המצאתי אותה... וביננו סטילי... גם בגיל 18 הם לא יתנו לו בטענה ש: "אם תקנה אופנוע אין לך מקום בביתנו..." ואז תתגייס... תשתחרר.. תחפש עבודה ושכר דירה... ובערך בגיל 25 אחרי שתסתדר קצת תעמיד אופנוע לתפארת מדינת ישראל.. סה"כ... 9 שנים... לא נורא אחי! תוציא על פחנוע מחומש גלגלים... (מה שכחתם את ה ספייר...?)

קוליVFR

New member
תעשו לי טובה, התחרפנתם לגמרי

באופן אישי יש לי בעיה עם רכיבה בגילאים צעירים אם כי יש לזה הרבה יתרונות לקראת רכיבה בוגרת על כבדים בעתיד. תגידו שאני זקן ולא מבין עניין, אבל אני רואה מה קורה על הכבישים. ילד בגיל 16 בדרך כלל לא שקול מספיק בדעתו בכדי לשמור על חייו על הכביש... ואל תספרו לי שאני מכליל עכשיו כי הייתי שם, השתוללתי כמו כולם, עשיתי גם דברים שלא הייתי שלם איתם, רק בשביל החברה.. אז להעמיד הורים בפני עובדה - זה כבר עניין אישי של כל אחד ומשפחתו (אצלי זה לא עבד ממש...) אבל ליסוע ללא ביטוח ורשיון? זהו פשע, זה מסוכן לרוכב ולכל הציבור! רכיבה על דו"ג יכולה להיות דבר נפלא - אל תהרסו אותו, בטח שלא כך. אם ההורים לא חותמים לכם, תמתינו בסבלנות עוד שנתיים, יש לכם את כל החיים לרכב על אופנוע, ואולי זה מה שישאיר אתכם איתנו פה. קולי שמתכנן לקנות לבנותיו קטנועים בגיל 16 רק אם יהיו בוגרות מספיק.

vmax*

New member
עד....

עד מתי צעירים יעלוזו וזקנים יזילו דמעה?

Big Max

New member
מה נצחק ../images/Emo10.gif

Big Max, מתגעגע נואשות לחופשות הקיץ בתיכון ובאוניברסיטה

למה לחכות!!!

תעשה צעקות אחי... למה שלא יתנו לך! זה כלי רכב בדיוק כמו מכונית אולי קצת יותר מסוכן אבל עדיין גם סיגריות הורגות... ליאור.

בדיוק... ../images/Emo9.gif

בסופו של דבר ההורים שלי יתנו לי להוציא רשיון.. זה בערך בעוד שבועיים לאחר שאני חוזר מאילת... יש לי יום הולדת
לי....! ואז אני מתחיל ללמוד... ואחרי שאני אוציא גם ביטוח הם יעשו. ככה שאני מסודר אני חושב...! דרך אגב שאלה קטנה כמה שיעורים בדרך כלל עושים? אני יודע על 15 האם צריך יותר מזה? וכמה זמן זה לוקח בדרך כלל? תודה ליאור

כן...

אמרתי להורים שלי שאם הם לא יתנו לי אני אחכה לגיל 18... זה לא משנה בכול מקרה יהיה לי אופנוע!!... הם מבינים שאני רוצה.. ליאור.

peegee

New member
לא משנה 16 או 18

או כל גיל אחר העיקר שתיסע בזהירות, רצוי לפי דעתי שתיסע קודם כל על רכב, כדי שתוכל פחות או יותר להבין איך הנהג הישראלי חושב.... אם הוא חושב בכלל מכל מקום שמור על עצמך!!!!!!!!!!!!

אני חולק עליך...

אני חושב שאופנוע מפתח את הראייה שלך הרבה יותר טוב מאשר נסיעה במכונית... מה אתם אומרים? ליאור.

TheFinalCut

New member
אני מסכים

רכיבה על אופנוע לא רק עוזרת לתת בראש לנהגי קופסאות בקארטינג
, אלא גם באמת מפתחת את הראייה ובעיקר את העירנות בנהיגה. אנשים שרכבו על אופנוע (כמו שצריך, אני לא מחשיב פה כמובן את כל המפגרים חסרי הבינה עם קסדות האבטיח, הגופיות והכפכפים שמפזזים על גבי האופנוע תוך כדי נסיעה וחותכים כל דבר שזז או לא זז, תוך התעלמות טוטאלית ממשתמשי הדרך האחרים) ואז עוברים לרכב ינהגו ברכב בצורה קצת יותר בטיחותית ברוב המקרים, עקב עירנותם המוגברת. אנשים מסוג כזה נוטים לא רק להסתפק בהצצה במראה לפני כל שינוי כיוון או עקיפה, אלא גם במבט מלא אחורה עם הראש לעבר השטח המת (אותי זה הציל לפחות 4 פעמים מתאונות ברכב). אנשים כאלה יצפו מראש שהשמוק בפיג´ו יקפוץ לנתיב שלהם למרות (ובעצם בגלל) שהוא לא מאותת, והם ידעו להתרחק מרוכב אופנועים שמזגזג על הכביש באמצע הנתיב, ולא לעקוף אותו צמוד כמו אחרים. והכי חשוב
הם גם ידעו לשמור על אופנוענים אחרים בחיים... הם יהיו מודעים לרוכבי האופנועים שמסביבם, ולו רק כדי לראות איזה אופנוע זה ולקנא תוך כדי זחילה בפקק

peegee

New member
זה לא סותר

בוודאי שרוכב אופנוע נורמלי חייב לפתח יכולות בלתי רגילות בכבישים על מנת לשרוד ולהגיע ליעד בחתיכה אחת שלימה ובריאה. אולם צעיר שלא מכיר את הכביש מנקודת מבטו של נהג יתקשה להבין את מורכבות הנסיעה בקופסת פח, למשל, שדה ראייה, התחום המת (או האדום), הנפח, משום שרוכב אופנוע חש בכלי מזערי שיכול להשתחל כמעט לכל מקום ולהתנהג בצורה שמאפיינת כלים דו"ג, לעיתים ניתן לחשוב שהתגובות וההתנהגויות של כלי הרכב דומים, במיוחד כאשר רוכב האופנוע חסר ניסיון בנהיגה במכונית. רוכב אופנוע טוב יותר, הוא רוכב שיכול להסתכל על הכביש מנקודת המבט של רוכב אופנוע ושל נהגי הרכבים שמסביבו, תכונה שניתן לרכוש רק ע"י ניסיון בנהיגה.

למעלה