לליאור טל

אבוללה

New member
לליאור טל

הלו קראתי את כרטיסך האישי ואולי אתה יכול לעזור לי אני כימעט בן 16 הורי לא מרשים לי אופנוע. אז איך ???????????

barakhalla

New member
רעיון שתמיד מצליח

תקנה אופנוע כעובדה. תתחיל לנסוע בשטח (אם יש לך...) - לא בכביש!! כשאמא תראה שהילד נוסע בלי רשיון היא מיד תרשה... כולם ניסו והצליחו! ואם לא ... תחכה לגיל 18.

barakhalla

New member
תפסיק לנייז את השכל!

למעלה ממחצית רוכבי הדו"ג מאיימים לנוע ללא ביטוח חובה!!! בגלל הרפורמה!!! זה רעיון טוב יותר ? או בוגר יותר? לא! פשוט המטרה מקדשת את האמצעים ותפסיקו לשחק אותה! יאללה....

stilgur

New member
אני לא אכנס איתך לויכוח...

אבל... לסע בלי רשיון ובלי ביטוח זה מטומטם !!! ולא יעזור מה שתגיד ואיך שתגיב.(נקודה) ומאחר וזה היה הרעיון שלך... תסיק לבד. לא לפגוע ולא להעליב !

barakhalla

New member
אז למעשה...

למעלה ממחצית הרוכבים למעשה מטומטמים... הם נוסעים בלי ביטוח... ? וגם רוכבי המוטוקרוס שאסורים בייבוא (לא חוקי!) מטומטמים הא? כולנו מטומטמים! סבבה.

TheFinalCut

New member
לא יודע איפה שמעת את זה...

אבל לדעתי זה בולשיט. המספר האמיתי של רוכבים ללא ביטוח רחוק שנות אור מ-50%, זה יותר דומה אולי ל-3%. אני בספק אם אפשר לשים את האצבע על הנתון האמיתי ללא מחקר מעמיק שכולל בדיקה מקיפה של רישום כל הדו"ג-ים שעברו טסט ובדיקה בכל חברות הביטוח למי מהם יש ביטוח. אבל חצי????? בחלום הלילה. ההבדל בין רוכב מוטוקרוס לילד זה ש(בדרך כלל) רוכבי המוטוקרוס אנשים מבוגרים שיכולים להחליט בשביל עצמם אם הם רוצים להסתכן או לא, תוך מודעות מלאה לתוצאות. סביר להניח שאתה מסית פה ילד ש-ל-א מודע לתוצאות לעשות מעשה עברה חמור ומסוכן שעלול לעלות לו הרבה יותר מלחכות שנתיים עד שיוכל להוציא רישיון!!!!! אתה רוצה שהוא יחזור לפה עוד חצי שנה חו"ח ויספר לנו שהוא שבר את היד בשטח באופן מסובך למדי והיה צריך לשלם 20K$ על ניתוחים, במקום שחברת הביטוח תשלם?? סביר שאין לו כסף לציוד מיגון מקיף, רוצה את זה על אחריותך?? א-ת-ה הסתת אותו לעשות את הדבר האידיוטי הזה.

barakhalla

New member
תשמע..

דבר ראשון הוא מספיק בוגר להחליט לעצמו. שוב אני אומר זה הכל עניין של בירוקרטיה. (ישנם המון ארצות שלא צריך רשיון ל 50 סמ"ק....) אני ממש לא מסית אני רק נותן רעיון... ואני ממש לא המצאתי אותו... שנים רבות לפניי משתמשים בזה... אם הוא ישתמש בשיטה הזו זה יקח בדיוק יום או שעה וההורים ישברו... אני אישית מכיר 3 "ילדים" בני 14 15 ו 17 שנוסעים על RM125 CR250 ו CR125 מה אתה אומר על זה?? אין להם אפילו רשיון ל 50! שאלתי אותם מה יקרה אם תיפצעו? הם ענו לי: "נמציא תירוץ למיון כמו נפלנו במדרגות או משהו אחר..." והקופת חולים תשלם..." תראה לזה אני מתנגד! כלים ברוטליים מאין כמוהם בגיל כזה?? ובינינו... כל רוכבי המוטוקרוס הגדולים התחילו בגיל 8... אז תפסיק להיות נאיבי... שהבחור יחליט ....

TheFinalCut

New member
יש צורך ויש כורח, יש דרג ויש זרג

מה הקשר לנאיביות פה?? אתה לא בחו"ל, אתה פה. כן, חרא פה - אבל אתה עדיין פה. נכון, רוב רוכבי מירוצים התחילו מגיל 8 - אבל שם זה חוקי, שם אתה מכוסה. אם אתה חושב שכל כך קל לשבור כל הורה בצורה הזו, אתה חי באשליות. יש הורים שרק ישמעו את זה ויכניסו את הילד שלהם לחדר המיון כדי להוציא לו מהראש את רעיון האופנוע. מצטער, אבל לא- לא חושב שבגיל כזה יש יכולת שיפוט מלאה, אם אתה נותן לגיטימציה לדבר כזה פה לילד בגיל כזה יהיה הרבה יותר קשה להבין כמה זה שגוי ומוטעה. זה שאתה מכיר 3 ילדים שנוסעים על מוטוקרוס ללא רישון זה לא אומר שצריך עוד כאלה ילדים. מספיק לנו ילד אחד כזה שייפצע ויגיע לכותרות - ואתה מעכב את כל הספורט לכמה שנים!!! אתה קולט איך ניראה אם חס ושלום יקרה משהו לכזה ילד, משהו מספיק חמור כדי שזה יגיע לעמוד האמצעי בעיתון - בגלל שזה היה בלי רישיון וביטוח? אתה קולט מה זה הולך לעשות למאמצים של כל האנשים שמנסים למסד את הספורט הזה פה? יש לך מושג בכלל?? אין לאן למהר, כל החיים יש זמן לתת בגז. קצת אחריות, קצת ראייה יותר רחוקה - תוציאו את השתן מהראש.

Big Max

New member
בחור יקר,

חבל שאתה מעלה גיבובי שטויות חסרות כל ביסוס על הרשת. לא יודע מאיפה הקרצת את הנתון על 50% נהגים שמאיימים שיסעו בלי ביטוח. אתה טועה ומטעה. תנסה לחשוב מה יקרה אם תיסע בלי ביטוח, וחלילה בלי רשיון וחו"ח תעשה תאונה, אפילו לא קשה (וכולנו יודעים שתאונות על אופנועים קורות, במיוחד לנהגים צעירים). מי יכסה את עלות הטיפולים לך, למי שישב מאחוריך (למרות שאתה עוד לא בן 18) ולנהג המכונית שמנצל את המצב שאתה נמצא בו ומחליט להעמיס על החשבון שלך את בעיות הצוואר שלו. העלויות עלולות להגיע לעשרות אם לא מאות אלפי שקלים. לא חבל למשכן את הבית רק בגלל שהיית חייב חייב חייב לעלות על אופנוע? אבל אני יודע: "אחי, אל תדאג" "סמוך עלי" "יהיה בסדר" "לי זה לא יקרה" אז הרפורמה בביטוח רעה ופוגעת בכיס שלנו, אבל יקר כמה שיהיה ביטוח, על אופנוע על הכביש נוסעים רק עם ביטוח (וודאי ודאי עם רשיון מתאים). וזה עוד בלי להזכיר שבגיל 16, לטוב ולרע, אתה עדיין נתון למרות של ההורים שלך, ואם הם לא רוצים, ולא הצלחת לשכנע אותם, אז זה מה יש! Big Max

להגיד לך את האמת...

אני פשוט קבעתי עובדה! כל המשפחה של אבא שלי היו רוכבי אופנוע ועדיין חלקם רוכבים... פשוט אני רוצה אופנוע שטח כי נמאס לי לחכות לאוטובוסים או לנג´ס לאמא שלי שתסיע אותי לכל מקום... פשוט נמאס!!! הקיצר בעוד שבוע אני מתחיל ללמוד ברוך השם! מקווה לטוב ושיהיה בהצלחה! ליאור.

stilgur

New member
וזו דרך יותר חכמה ונכונה !

בהצלחה ליאור. אני... שרק דואג לשלום הגוף והנפש !

barakhalla

New member
ואם כל מה שלא אמרת לא היה עוזר?

והם לא היו מסכימים ... מה היית עושה? מחכה לגיל 18?

בוא ואני אסביר לך משהו במילים

פשוטות - כשאתה רוכב, גם אם זה בשטח, ללא רישיון וללא ביטוח, אתה לא מכוסה ב-כ-ל-ל, ואם תעשה תאונה, גם אם היא קטנה, אתה יודע כמה כסף זה יעלה להורים שלך??? אתה יודע בכלל כמה עולה יום אישפוז, שאותו ההורים שלך ישלמו, ולא הביטוח? אתה יודע בכלל באיזה סיכון מדובר???? מספיק שרק תשבור את היד, והעלויות של הטיפול הרפואי יהיו גדולות מאוד. להכנס למלחמה ראש בראש עם ההורים, זה הדבר הכי לא חכם לדעתי שאפשר לעשות. כשאני הייתי בגיל 16, פשוט טיפטפתי להורים שלי כל הזמן, ותאמת, זה לא עזר....מה שעזר זאת היתה עזרה בלתי צפויה של ס-ב-א שלי.... כן, אני רוכב על אופנוע 500 סמ"ק, ולא אזוז מילימטר ללא ביטוח חובה וצד ג´.

barakhalla

New member
אתה צודק...

אבל לא זו הנקודה. אבל המטרה היא הרשיון. כאשר אתה כבר קובע עובדה הם לא יוכלו לשאת את העובדה שהבן נוסע ללא רשיון ויתנו לו להוציא... לנוע על כביש בטוח שלא! אבל אפשר לעשות סיבוב בחצר ואם לא עוזר אז בשטח (אם יש בנמצא...) תאמין לי הם ישר יתנו לך להוציא רשיון. וכל המהומה היא רק על הבירוקרטיה. אין מה לעשות. וזה בדיוק דומה למאבק ברפורמה! הדבקות במטרה גם אם היא לא נראית למורת רוחם של האנשים ה"גדולים". ולפי מה שאני רואה עד עכשיו כולכם תלכו לשלם להם 30 אחוז ואף יותר כמו טטלה.. ואני צנצנת אם לא... העיקר בסקרים אתם מאיימים לא לחדש ביטוח... הם יביסו אותנו במאבק! הם יביסו!

M.Z

New member
המטרה היא לא הרשיון אלה

לשמור על עצמך בחיים ובחלק אחד שלם, תוך הנאה מאתגרים ופעולות שאתה יכול לעשות, מכיון שלא כל האתגרים הם לשבת בבית ולקרוא ספר ויש בהם סכנות יש את הביטוח, הביטוח הוא לא רק מושג להפגנות וחובה טיפשית של המדינה במקרה ויקרה לך משהו אתה תצטער כל חייך שלא היה לך ביטוח אז אל תקשיב לכל מרעין בישין שמציעים לך כל מני שטויות כמו לנסוע ללא ביטוח אתה יודע כמה עולה יום אשפוז בבית חולים עקב יד שבורה, וכל הטיפולים הנילווים. המטרה של הפורום הזה לדעתי היא לא לעודד נסיעה רשלנית או לא בטיחותית ולא להתנהג כמו משולחי רסן. חוץ מזה יש מחשבה שאם אתה נוסע בשטח אז זה בסדר בלי ביטוח- זו שטות - כל נפילה יכולה להביא לשבר. הביטוח הוא לא רק דרך להוריד את המשטרה מהעניין. לסיכום - מקרה שקרה לי לפני כ-5 שנים. היתה ברשותי וספה ונסעתי בכיוון הכפר הירוק, משהו מהצד צפר לי הסבתי את ראשי-כשהחזרתי את המבט קדימה כבר היה מאוחר מדי ונתתי נשיקה לוהטת לטומבון של רנו אקספרס, הטומבון נפל. לפני כן הייתי חכם מאוד ולא עשיתי ביטוח צד ג´, חבר´ה - כל התיקון (והבנאדם זיין אותי כי הוא הלך למוסך המרכזי ורצה רק מקורי) היה על חשבוני ועלה לי 2500 ש"ח כולל הרכבה והתאמה. אז הינה חסכתי ביטוח של 600 ש"ח ושילמתי כמעט פי 3. עכשיו נחשוב מה היה קורה אם הנזק לא היה לרכוש אלה לגוף?????? עצתי- תנג´ס להורים שלך, תבכה להם, תוריד את הזבל כל יום, תשקה את הגינה ותגזום אותה (אם יש) ותשפיט את עצמך (כל דרך תהיה טובה) אבל אל תקנה אופנוע בלי ביטוח, או תיסע איתו רק בשטח. תהיה בוגר.

barakhalla

New member
חמוד שלי...

אתה צודק במיליון אחוז אבל מי דיבר על לנוע בכבישים ללא רשיון?? חס וחלילה! אתם מוציאים דברים מהקשרם חבר´ס...

M.Z

New member
כוונתי היתה שהעצות שנתנו לו פה

הם לקנות אופנוע ובינתיים לנסוע איתו בשטח, ולאחר שיהיה לו אופנוע הוריו יאצלו לאפשר לו רשיון אז בזמן בין קנית האופנוע לבין הוצאת הרשיון- אין רשיון ואין ביטוח.

למעלה