ללזר

slightly

New member
ללזר

הבנתי שבפורום מתוק נתת הסבר לגבי בדיקה עצמית של הרגליים. חיפשתי ונברתי, דיפדפתי וחקרתי, אך לא הצלחתי למצוא את ההודעה המדוברת. אם לא קשה לך, אנא ממך, הדבק לכאן את ההסבר למעני, או לפחות את הקישור הישיר. תודה מראש

לזר

New member
עמוד 257

בוקר טוב slightly, נא לעיין בעמוד 257. כמובן התשובות וההמלצות של כולם על "העץ" של הנושא. לי היו כאבים אחרי 50 מטר הליכה וזה נגמר. אני הולך כעת כל יום שעה ובשבת שעתיים. כמובן שהסיבה היא המשאבה, האינסולין שמתאים לגוף והאיזון.

slightly

New member
תודה רבה

קראתי את האשכול, אך איך לומר...זה בילבל אותי קצת. הדברים שיש לחשוש ולהזהר מהם הם פצעים, עור קשה, פטריות וכדומה. מה עם בצקות, תחושת נימול, צריבה ועוד ? האם גם אלו סימנים לסיבוכים עקב סוכרת ? מה מכל אלה צריך להדליק נורה אדומה ? אילו בדיקות סקירה תקופתיות כדאי לעשות לאיתור מוקדם ? (פרט להקפדה על שלמות העור). אני עדיין ´טירונית´ בעסק, פחות מ 4 חודשים מאז האיבחון (טייפ 2). הייתי רוצה להשאר עירנית לכל הקשור לסיבוכים אפשריים.

לזר

New member
שם יפה

שלום לך slightly, ספרי לי על בחירת שמך היפה שלך בבקשה. לא יכול להשאר זמן רב בפורום, כי הוא מפיל לי את הגלשן. יש לאתר בעיה עם תסריטי ה-Java וגירסת ה-Java אצלי במחשב. האתר נמצא בפיגור מה ככל הנראה. אז כך: כל כאב, גירוד, נימלול, "נמלים", כאבים, חום עובר לקור ולהפך שייך לסוכרת וזו התחלת הסיבוך - כלי הדם הקטנים וגם הגדולים. אם את שייכת למרפאה מקצועית, בקשי בדיקת רגל סוכרתית ואם דרוש תקבלי אחריה הפנייה לבדיקת "דופלר", אשר ממפה לחצי דם בשצי הרגליים. הבדיקה נערכת בשכיבה במכון ואת מחוברת לסורק לחץ דם, בדומה למכשיר לחץ דם רגיל. אחר כך תתבקשי לבצע תרגילי מתיחת כפות רגליים (לעלות על אצבעות וחזרה) במשך מספר דקות. אם זה גורם לך כאבים, הבעיה מתחילה. תוצאת המיפוי חוזרת לכירורג, אשר ימליץ מה לעשות, או כלום. יש המון פתרונות. אחד מהגרועים הוא נתוח מעקפים. עוקפים את הסתימות בכלי הדם הגדולים. החשיבה היא בדיוק כמו מעקפי לב. די! מספיק! לא יותר!

slightly

New member
תודה על התשובה

קראתי רק בריפרוף כיוון שהזעיקו אותי לעבודה.(שיט) sorrrrryy

slightly

New member
OK, שבתי

תודה רבה על התשובה המקיפה והמעמיקה. אני שייכת למרפאת סוכרת מקצועית בבית החולים בו אני עובדת. אבקש בדיקת דופלר בהקדם, למען base-line לפחות. עשיתי דופלר לפני כשנה, (בדיקת זרימה, לא לחצים) שהיתה תקינה. זה היה בגלל נפיחות ברגליים בעקבות טיסה, תקופת טרום הסוכרת. מאז יש לי לעיתים תחושות ´מוזרות´ בשוקיים ומאז הסוכרת אני ממש בלחץ. בקשר ל slightly - אין סיבה מיוחדת לבחירת הכינוי. הוא ´מתנגן´ יפה ונשמע נעים ועדין (גם הפירוש). השם האמיתי הוא ליאה. לבחירתכם..

לזר

New member
נכון, מודדים זרימה

אבל התוצאות בלחצים. בסדר, אני מבין שאת בכלל באה מבפנים. כל טוב.

slightly

New member
אכן

לפעמים זה נוח מאד כשבאים "מבפנים". אין ספק שזה מקצר תורים ופותח דלתות. הייתי מוותרת על זה בכיף, יחד עם הסוכרת

למעלה