ללא

ללא

היום פשוט נשברתי מהלימודים האלו. ישבתי בשיעור (כן כן, בשיעור במהלך חופשת סמסטר) ולא הבנתי כלום!! כלום. ולא רק שלא הבנתי כלום, הייתי היחידה שלא הבינה. במהלך השיעור, הייתה לי תחושה עזה שבמקום לכתוב את התרגילים שעל הלוח לכתוב על המחברת כמה אני מפגרת, שזה גם בלי להיות סטודנט לפסיכולוגיה, מעיד על דימוי עצמי מאוד נמוך. ומאיפה זה בא לי בכלל? התחלתי לחשוב תוך כדי שיעור שכולו נשארה לי חצי שנה, רק חצי שנה ראבק ואני מסיימת, אבל מה השנה הזו רוכזו לי 3 קורסים שאני לא מבינה בהם דבר וחצי דבר וחייבת אותם כדי לסיים, ולא רק שלא מבינה גם לא מצליחה להשתלב. בדרך חזרה הביתה כבר החלטתי ביני לבין עצמי שזה לא שווה את זה וכדאי לי לעזוב. די מספיק, גם אחסוך את הכסף של הדלק, גם אחסוך את התשלום האחרון ללימודים, וגם בזמן שיתפנה לי אוכל להכניס עוד שעות בעבודה. אני כל כך עייפה. כל כך מותשת, ופתאום קלטתי שהמצב הזה לגמריי מערער לי החוזק הנפשי שמלכתחילה נתון בסימן שאלה. *הכותבת בשלב סיום של תעודת ההוראה במדעי המחשב*

אל תתייאשי../images/Emo24.gif

אני מכירה את ההרגשה הזו לגמרי של לשבת בכיתה ולא להבין כלום...ולהרגיש שאני היחידה שלא מבינה!!!!!קרה לי הרבה פעמים במהלך חיי....אבל צריך לנסות לקחת את זה באיזי,ויהיה מה שיהיה.... אני אומרת תנסי הכי טוב שאת יכולה...אני יודעת זה נשמע קלישאה אבל זה באמת באמת נכון,כי את עושה הכי טוב שאת יכולה...!!!אז לא לוותר,במיוחד כשאת לקראת סיום התואר!!!איזה כייף לך...!אני לקחתי רק קורס אחד בינתיים,יש לי עוד מלא מלא מלא זמן עד סיום התואר אז תתעודדי. בכל מקרה שיהיה לך המון המון בהצלחה.

אין יאוש בעולם../images/Emo140.gif

כך אמר ר' נחמן מברסלב אבל עדיין אני מכירה את תחושת הייאוש, חוסר האונים, התחושה של מה אני יכולה לעשות יותר נסיתי כבר הכל אבל אל לך לשכוח שאת עומדת בפני סיום הלימודים, ואם כל תקופת התואר לא הכריעה אותך אין סיבה שתוכרעי עכשיו.... לכן עלייך לגייס את כל הכוחות שיש בך, והתקופה (המסריחה) תחלוף כלא הייתה, חוצ מזה מי קבע שהכל צריך להיות לנו קל וברור אז קחי את הכל בקלות ותחייכי זה הכי עוזר המון המון בהצלחה

למעלה