...(ללא שם)

...(ללא שם)

חיים לא נתתי לך. הייתי צעירה ומבולבלת, נערה מורדת, חצי אישה. ילדה חסרת אחריות לא יודעת מהי הגנה. אחרי מסע ארוך בעיר דרומית מסע מלא חוויות שבה נוצרת. עם מישהו שאהבתי כל כך. אני מאמינה בנשמות מרחפות, אני רוצה להאמין שמחלת לי שרצחתי אותך, השמדתי אותך בסוף החודש הרביעי ברחמי. ראינו אותך לפני זז,שמענו את לבך פועם. זוכרת שבכיתי לאמא שלי(שהייתה אמורה להיות סבתא שלך שלא הכרת מעולם) שאני לא יודעת אם אני ממש רוצה את זה. היא וסבתא שלי(שהייתה אמורה להיות הסבתא רבה שלך) שיכנעו אותי שאסור לי, אני צעירה, אני חייבת להמשיך במסלול הרגיל כמו כולן: לעשות צבא, לחיות, לאהוב עוד הרבה. ולא להתחתן בגיל כזה צעיר. ולכן עלי להשמיד אותך.לגרד אותך מתוכי. אתמול הוצאתי את יומן החיים שאני כותבת, היומן הישן, של הגיל המבולבל, והכל כתוב שם, כמה רציתי אותך, וכמה פחדתי להביא אותך. בקושי בת שמונה עשרה, לא יודעת מה רוצה עוד מחיי. זוכרת יום לפני שהשמידו אותך ברחמי, כמה הסתכלתי במראה, ואפילו את זה כתבתי ביומן: מראה שעל הקיר את רואה בתוכי את החיים מה אני עושה אני רוצה או לא אני מפחדת נורא (קטע שכתבתי אז ביומן נכתב בתאריך ה-8.5.90) התשיעי למאי 1990 בשעה עשר בבוקר הוכנסתי לחדר ניתוח ושם הושמדת, וגורדת מרחמי. לא סלחתי לעצמי על זה מעולם, והיום כאמא לשלושה ילדים לפעמים חושבת עליך. אני יודעת שזה מטורף אבל יודעת גם שמה שאני רואה ומרגישה היום כל כך שונה מבעבר.בוגר אחראי יותר. ולכן חייבת להפסיק את הכעס על עצמי על מה שעשיתי כמבולבלת, כחצי אישה שלא יודעת עתידה. חייבת לסלוח לעצמי גם במידה מסויימת. יודעת שלא עשיתי את זה כי ממש רציתי, אבל לא יכולה לכפר על זה לעולם. נשמה שמעולם לא יצאה לאוויר העולם אני בטוחה כי תסלח לי. ואני , אני חייבת לסלוח לעצמי, ולסגור את המעגל הזה של כל שנה לחשוב עליך ואפילו להזיל דמעה קטנה. מאמא שמעולם לא נתנה לך את האפשרות להכיר אותה. ס ל י ח ה. (פעם ראשונה שמשתפת בסיפור הזה בחוץ.תודה על ההקשבה. רוצה לסגור מעגל, מקווה לפעמים שהפורקן נותן לי להשלים ולקבל ולהמשיך הלאה)

../images/Emo201.gif ליידי בל

עצוב עצוב עצוב!!!
את באמת צריכה לסלוח לעצמך על זה.. את יודעת מה אני מרגישה בקשר למילה תיקון שכתבת? זה לא סתם שהיית פונדקאית ,זה היה אחלה תיקון שבעולם להביא דרכך אור וחיים לזוג שלא יכול להביא. הבאת 3 ילדים בזמן שאת בוגרת יותר, מבינה, יכולה להעניק, מבינה את החיים. תודה אישית ממני ששיתפת בסיפור המרגש הזה

רוית ב

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo201.gif../images/Emo14.gif../images/Emo12.gif../images/Emo122.gif../images/Emo5.gif

ליידי בל אני מצטערת באמת שקשה לך עכשיו, שאת רוצה לסגור את הפרק והכל .. הממ מאוד רגיש וקשה לא שופטת אותך לא נוקטת עמדה לא שמה עצמי במקומך לא כילדה ההיא ש"השמידה רצחה וכו,..." ולא כאישה ואמא ופונדקאית הממממ מצטערת התאורים האלו שלך קצת יותר מידי להזכירך את בפורום של פונדקאיות ואמהות מיועדות כאמא מיועדת שנלחמת , שוב, לא שופטת, לא מעזה, מאוד מאוד הכאבת לי בתאורים המפורטים האלו נורא אני לא חושבת שפה זה המקום לתאורים האלו, או לסיפור קשה שכזה לא מבינה מה את רוצה, רוצה סליחה? רוצה תמיכה? רוצה רק הקשבה? את מצפה מאישה עקרה שתקשיב איך עשית הפלה? נכון היית ילדה קטנה בטוח לא יכולת לגדל את התינוק הזה אבל הסיפור הזה.. ליידי לא חושבת שאנחנו האמהות צריכות או יכולות להכיל את זה בעיקר במצב בו אנו נמצאות היום אולי חברותייך הפונדקאיות יבינו את זה אני לא מסוגלת להכיל והאמת, לא מבינה למה כתבת דבר כזה במקום בו גם אנו נמצאות בלי קשאר לסבלך , כאמא... כאישה כאדם או כפונדקאית... לפעמים צריכים לשפוך איפה שמתאים... ועם כל הצער הנורא שאת חשה.. לחשוב קצת גם עלינו. מקווה שתשלימי עם עצמך ותתגברי, שברת לי את הלב.

בתחילת דרכי כתבתי פה המון על חיי

אותך אישית לא מכירה, אבל יש כאן המון בנות שהכרתי אישית. אני כרגע שוב במשא ומתן עם שלוש זוגות לגבי סבב שני בפונדקאות(בחו"ל) נראה מה יצא מזה. בפורום הזה חלקתי את השמחה והכאב יחד. אני חושבת שאני מבין הראשונות שכתבו כאן יחד עם עוד כמה ותיקות שעדין קיימות (קוראות פסאיביות שבקשר איתן) לכולם יש את הרגעים הקשים בחייו והשמחים. זה אחד מרגעי הקשים. לאחרונה יותר ויותר חושבת שבאמת הפונדקאות היא איזו שהיא סגירת מעגל עבורי מול דווקא הדבר הזה שהבאתי. מטרתי הייתה לפרוק כמו מטרה של כל אחד שכואב את הכאב האישי שלו. וכמו שאמרת הפורום הוא פורום לא רק לזוגות גם לפונקאיות ותתפלאי גם לאנשים רגילים שקוראים פה מאחורי הקלעים. מטרתי הייתה לפרוק, וכשפורקים יש אינטרקציה והקשבה. אני לא חושבת שזה לא המקום לפרוק את כאבי כמו שכולם פורקים את כאבם נהפוכו. גם לבי נשבר כל שנה ביום הזה מחדש. לחשוב דווקא מול הדבר המדהים שעשיתי את הפשע שעשיתי כנערה. ואת יודעת מה אני כל כך עד היום בגלל זה אנטי הפלות, כועסת לפעמים שאלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים. נהפוכו אני מביאה את זה מהנקודה הכי נמוכה ומבישה של עצמי. אני.

ועוד דבר אחד, כן את צודקת

שנה שעברה בזמן הזה דברתי עם אבא שלי ז"ל(שנפטר בינואר האחרון) חנוקה מדמעות, והיום אין לי עם מי לדבר על זה ממש. לא אמא ולא אבא. אז אולי פריקה לפעמים היא למטרת תמיכה וחיבוק שרע לי. כמו לכל אחת\אחד אחר פה. לא מרגישה רע שכתבתי, מרגישה איזו שהיא הקלה אפילו.אם כי המועקה והעצבות על כך תמיד תהיה קיימת.

עָנת

New member
רוית את מ-ג-ז-י-מ-ה../images/Emo70.gif

ההודעה של לליידי בל,לא נועדה לפגוע באף אחת מהפורום. לליידי בל שיתפה ופרקה מה שיושב לה על הלב,כשם שכל אחת מהחברות(יכולה לעשות/ עושה כך.)

זהבה28

New member
ליידי בל

בתור אחת שעברה משהו דומה אני מבינה את מה שבנשמתך נמצא. קחי מהרע את הטוב תודי לאל על הברכה שקיבלת היום את אמא ויש ביכולתך לשמח זוגות שלא קיבלו את הברכה הזאת את נותנת חיים לאנשים אחרים הצלחת לשמח נפשות רבות ולקבל סיפוק גדול עצם העובדה שאת פונדקאית ואת גדולה וזאת אני עצמי גיליתי בלידה שהיתה לא מזמן השלימי עם עצמך כי אין דבר שיוכל לסדר את העבר הסתכלי על מה שיש לך כאן כי זה העיקר.

מירבי*

New member
ליידי בל יקרה../images/Emo24.gif

מבינה את כאבך, מבינה את הרצון לפרוק ולסגור מעגל. לפעמים אירועים מהעבר לא נותנים מנוחה ואין ספק שחשוב מאוד להוציא את זה החוצה ולנסות בדרך הזאת לסגור את הפרק ההוא. כתבה לך זהבה היקרה שגם היא עברה אירוע דומה ומצאה נחמה בעצם היותה פונדקאית, לא אחת שמעתי מפונדקאיות שאחת הסיבות שבגללן הגיעו תהליך (מלבד ההיבט הכלכלי), הוא הרצון לנסות לתקן על הפלה שעברו. מקווה שתמצאי את הכוחות להתמודד, את אישה חזקה שעברה לא מעט קשיים, אם הכתיבה כאן תסייע לך להשלים עם זה- אשמח.

יכולה להבין את כאבך ../images/Emo201.gif

אני אמנם אם מיועדת שהיכולת שלה להרות נפגעה. לא נולדתי כך, אני פוריה, והבאתי ילד מקסים לעולם באופן ספונטני (טפו טפו טפו) חלק יודעים ואני חושבת שכתבתי על זה בעבר, שאת ההריון הראשון שלי התחלתי כאם חד הורית. אמנם לא הפלתי אותו... אבל השבוע הראשון של הידיעה על ההריון שבו עלו לי מחשבות על הפלה היה אחד השבועות היותר מרים שהיו בחיי !!! עצם המחשבה על כך גרמה לי להרגיש רע ! אז התמזל מזלי והייתי הרבה יותר מבוגרת ובוגרת ממך וילדתי אותו.. ובעקבות הלידה ..... נלקחה ממני הזכות ללדת !! מה שאני רוצה להגיד לך בעצם זה שיש מצבים בחיים שאנחנו עושים מעשים ואז הגלגל מתחיל להתגלגל והשליטה כבר לא בידינו. הגורל לדעתי נקבע מראש ומאוד ייתכן שהנשמה של הבן שהפלת לא נועדה להגיע לחיים באותה עת... מי יודע? אולי הנשמה של בנך ללא השם נמצאת היום חיה ונושמת בדמות ילד שנולד בזכות הרחם שלך.... תסלחי לעצמך, יקירתי

מירבי יקירה

כתיבה לא עוזרת להשלים עם טעויות עבר. כתיבה היא פריקה לפעמים של שמחה, לפעמים של כאב כמו כל חברה שכותבת פה. להתמודד מול היום הזה אני מתמודדת בפעם הראשונה לבד. בלי אבא ואמא שידעו והיו שם איתי. ולכן בחרתי להעלות את זה בכתב. מצטערת אם פגעתי במישהו או מישהי מכאן. מכל הלב מצטערת.אם זה מעיק את מוזמנת למחוק את זה אין לי בעיה. כשכתבתי ופרקתי רציתי לשתף דווקא אתכם. רק בגלל שיודעת שחטאתי ואתן היקרות לי מכל היא הסיבה הכי גדולה בעולם עבורי להבין כמה נורא זה לגרד דבר חי מהגוף. לילה טוב.

דווקא לי חשוב שקול הפונדקאיות ישמע

נכון שישנם כאן אותנו האמהות המיועדות שסובלות מעקרות או חוסר יכולת להרות.... אבל הפורום מורכב גם מהפונדקאיות... מאוד ייתכן שהפצע שאת סוחבת איתך הביא אותך לפונדקאות
... זוהי הייחודיות של הפורום הזה, שלא כמו בפורומים אחרים שם כולם באותה סיטואציה פחות או יותר - פה יש את כל הצדדים, אלה שיכולים להרות ואלה שלא !! חשוב שתרגישי שייכת וטוב, לדעתי, שבחרת לשתף בכאבך את הפורום שבו את מרגישה הכי שייכת ! את הולכת לקראת תהליך נוסף של פונדקאות, גם אם הוא בחו"ל את עדיין חלק מהמשפחה הזו. אז באמת תמיד יש מקום לרגישות יתר (בעיקר לאור הניגודים שלנו) אבל זה לא מצדיק שלא תפרקי את שעל ליבך...

מסכימה עם אמא של מורני../images/Emo45.gif

שמעי ליידי בל
אם לא היית חלק מהפורום הזה והיית נכנסת פעם ראשונה ומספרת את סיפורך העצוב היה קשה לי לקבל את זה ואפילו מתרעמת שאת מספרת את זה בפורום פונדקאות, אבל..... את אם פונדקאית ואת חלק מהפורום התומך הזה
והבאתחיים מדהימיםלזוג . כולנו עושות טעויות, כולנו משלמות על הטעויות שלנו והכי חשוב לסלוח לעצמנו
אנחנו לא מושלמות וטוב שכך

אתי1000

New member
מסכימה עם רוית

קולי לא נשמע רבות בפורום הזה, אך אני בהחלט לא מעיזה לפספס אף הודעה כל יום אני קוראת ומתעדכנת, אפשר לאמר שאני שותפה סמויה. בנושא הנ"ל, אני בהחלט מסכימה עם רוית אך יחד עם זאת צחבקת את ליידי בל,הכאב שלי בקריאת הדברים הללו הוא כפול. גם אני אם מיועדת. כמו שאמרה רוית, אני חושבת שהתארים האלו הם יותר מדי, וגם לי הכאבת בתיאורים. רוית אמרה את הכל ואני מסכימה עם כל מילה שלה היא לא יכלה לדיייק יותר בבחירת המילים.

רוית ב

New member
יש מקום לחדד פה משהו חשוב מאוד

קראתי את ענת ואת אמא של מורני..., קראתי כל מילה.. אני בהחלט מסכימה שיש המון מקום לקול הםפונדקאיות שישמע , כמעט בכל נושא כמו גם קול האמהות אנחנו באות מהקוצוות הכי רחוקים של חיים בנוא הפוריות/ילדים/ אבדנים.... כל אבדן גם של הפלה מכורך הנסיבות הוא קשה מאוד, כאבתי את כאבך ליידי שלא תחשבי.. הבעיה שלי היתה בתאורים המרחיקי לכת האלו... אפילו שכך את מרגישה ליידי, אין לי ספק... זה באמת מאוד קשה.. ואמא של מורני הוסיפה את הזוית "אולי זה מה שהביא את ליידי לפונדקאות,.. אולי.. זו גם זוית להסתכל על זה אבל בתור ציבור האמהות או לפחות חלק ממנו, ובעיקר מדברת בשם עצמי, כולנו ננסה לגלות רגישות ליושבות בפורום השונות כל כך אחת מהשניה אני לא חושבת שיש כאן מישהי שלא כאבה אותך ליידי אבל התאורים שלך מזעזים אותנו דווקא בגלל המקרום ממנואנחנו באות אנא כולנו ננסה להשתדל לגלות יותר רגישות אחת כלפי השניה. וענתי - אני לא חושבת שהגזמתי בכלל, עם כל הכאב לכל הכיוונים, יש גבול למה שאנחנו מסוגלות להכיל, זה לא אומר שאין מקום לקולות הפונדקאיות להשמע זה אומר שצריך לפעמים גם לסנן בחירת מילים ע"מ לא לפגוע באף אחת מיושבי הפורום הנפלא הזה על כל הניגודים שבו , הרגישים כל כך. ושוב, ליידי מקווה תתגברי ותמצאי שלווה לנפשך.

רוית - כתבת יפה !!

את צודקת שיש מקום לרגישות מכל הכיוונים ! גם בינינו האמהות המיועדות יש כמובן הבדלים וסף רגישות שונה לכל דבר ולכן הפרשנות של הכתיבה היא שונה! שולחת לך
גדול , מאחלת לך תהליך קצרצר וקולע !!

סיסי221

New member
שלום לכולם ../images/Emo201.gif

|אני לא יודעת מהיכן אתם שואבות את הכוחות והשפיות. אני קוראת סמויה בפורום הנפלא שלכם אני לא מפספסת כל יום אני בודקת וקוראת מה חדש, לפעמים אני ממש מקנאה בסיפורים,ובמערכת יחסים בין הפונדקאיות לאמאות המיועדות. אני רוצה לומר לכן אתם פשוט נפלאות. אני אם מיועדת הטיפול הצליח ויש הריון,מערכת היחסים וכל ההתנעלות ממש במתח נוראי, הציפייה שהכל יגמר בשלום ממש מתישה בחודשים הראשונים היינו על סף התמוטטות בדיעבד אני חושבת שהיתחברות לפורום קצת עודדה, זה נתן לי כוח לראות דברים אחרת
יישר כוח ובהצלחה לכולם ן

סיסי ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל אני שמחה שהצטרפת אלינו כי הפורום באמת נותן כח ומכניס לפרופורציות. אני למדתי מניסיון (גם אנחנו בהריון) שכדאי לקחת ליווי כדי שהתהליך יעבור ללא המתחים. כאשר היינו לבד לא כל כך הצלחנו לווסת את המתח וכעת יש גורם שמתווך ביננו לין הפונדקאית ומנטרל את המתח, כך שאנחנו נטו עם ההריון ! יחד עם זאת, החשש והציפייה שיגמר בשלום לא עוזבים אותנו ולכן המתח קיים אבל יוצא החוצה בדרכים שונות ולא מול הפונדקאית (פשוט אחת לחודש אני מוצאת את עצמי בין שבוע לשבועיים עם מחלות/גב תפוס/התמוטטות עצבים בבית....) בכל מקרה, אם תרצי את מוזמנת ליצור קשר במסר ונדבר בטלפון. שיהיה לכם בהצלחה!!

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

קודם כל, מזל טוב על ההריון! מאחלת לך שהוא יעבור במהירות ובקלות. שנית, אני מסכימה איתך שהפורום הוא אמצעי מאד יעיל בהתמודדות עם המתחים, הציפיות, האכזבות וכל שאר הרגשות שכרוכים בתהליך, ומזמינה אותך להמשיך להיות פעילה ולשתף אותנו במה שעובר עלייך. מקווה בשבילך שדברים יסתדרו בינכם לבין הפונדקאית, ושתסיימו את התהליך בהרגשה טובה.

למעלה