ללא שם

webrain

New member
ללא שם

עוד כוס קפה עוד סיגריה בזווית הפה דמויות חסרות צבע שבחיים לא הבנתי דרמה בנאלית עם עלילה יבשה סרט שחור לבן בשפה שאני לא מבין כבר אין אף אחד המיטה שוב קרה עוד לילה אפור שלעולם אני לא אבין הבוקר עולה שוב נשארתי לבד השמיים כחולים כבר ואני כבר מבין דעות, ביקורות, תובנות יתקבלו בברכה ירון

אני לא בטוח ש"הבנתי" את הכל :)

אבל אהבתי משהו באווירה הכללית..הצורה שבה הבתים מסודרים.. ונדמה שאפשר לקרוא את הכל בתור משפט אחד ארוך / רצף אסוציאציות. היה לי קצת מוזר שהסגנון שלך ממש הזכיר לי את הכתיבה שלי (העובדה שבכל בית אתה אומר משפט שקשור ב"להבין" אך כל פעם בהקשר אחר... יש בזה משהו יפה לראות את השינוי בטון/כיוון של משהו כאשר הוא נשאר קבוע לאורך השיר..)

webrain

New member
תודה על התגובה ../images/Emo24.gif

אני חושב שחלק מכתיבת שירה זה לאו דווקא לתת את הכלים המלאים להבנת השיר במלואו ע"י הקורא ולתת לו לקחת את זה לאן שהוא ירצה ולאן שהוא ירגיש אני אשמח לשמוע את מה שאתה מבין מהשיר

../images/Emo140.gif

הרושם שקיבלתי הוא של בדידות וניכור. שהדמות שבשיר עסוקה בעצמים דוממים שסביבה.. וכמיהה לקשר אנושי / אהבה שלא תמיד מסתדרת כלכך.. לגבי זה שהדובר אומר בסוף שהוא מבין מעניין אותי מה הכוונה, שהוא מבין שהוא הולך להישאר לבד.. או שזה דווקא סוג של אופטימיות שהוא מבין שזה איזה תהליך..

מצטרף ללאונרדו ברוב דבריו..

אבל לדעתי זה לא דומה לסגנון הכתיבה שלו. האווירה שמצטיירת חזקה מאוד.. מה שאני הבנתי מהשיר הזה זה הרגשה גדולה של בדידות ואיזושהי הסכמה לבדידות הזו.. או במובן אחר שמתקשר אלי, הדובר נמצא אחרי פרידה/ריב עם בן-זוג או סתם חבר/נטישה כלשהי והוא התקשה להבין את זה.. עד שהוא התעורר במיטה, לבד.

webrain

New member
נורא אהבתי תפירוש דווקא

כל הקטע של הבדידות כמובן מאד שולט בשיר ואני שמח על הניסיונות לנתח תשיר כי זה רק מראה כמה דברים הוא יכול להשתמע להם ואני שמח שכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו ובגלל זה אני מעדיף בשלב זה לא לנתח עדיין תשיר תודה על התגובה

בשביל זה אנחנו כאן, דיר../images/Emo140.gif

ואני מאוד אשמח אם תפרסם את הניתוח שלך מתישהו..:)

webrain

New member
הפירוש שלי לשיר

בית I: עוד כוס קפה עוד סיגריה בזווית הפה דמויות חסרות צבע שבחיים לא הבנתי בית II: דרמה בנאלית עם עלילה יבשה סרט שחור לבן בשפה שאני לא מבין 2 הבתים הראשונים מנסים לתת אווירה של סרט שחור לבן משנות ה20 המספר נמצא עכשיו עם מישהו שאמנם הוא נמשך אליו אבל הוא רואה בלי כלי ריקני נורא, חסר תוכן המספר והדמות שאיתו נכנסים למיטה (רמזים לכך: סיגריה, קפה, דרמה בנאלית עלילה יבשה) בית III: כבר אין אף אחד המיטה שוב קרה עוד לילה אפור שלעולם אני לא אבין המספר נשאר עכשיו לבד במיטה לקראת הבוקר, הוא מרגיש לבד בתוך עצמו חושב ומהרהר על מה שהיה החוסר הבנה של המספר ב3 הבתים הראשונים נובעת מחוסר הרצון של המספר להבין שזה רק סטוץ ולא ייצא מזה שום דבר אחרי בספק אם הוא יראה או ידבר או יקבל תגובה כלשהי מאותה דמות שהיתה איתו יש רמזים מובהקים שזה לא פעם ראשונה שהוא מוצא את עצמו באותה סיטואציה כמו השימוש במילה דמויות ולאו דווקא דמות ועלילה בנאלית (שחוזרת על עצמה) המספר נורא מתוסכל מהחוסר זוגיות ההרגשה של הלבד והבדידות בית IV: הבוקר עולה שוב נשארתי לבד השמיים כחולים כבר ואני כבר מבין המספר סופסוף מקבל את המציאות שזה היה אכן רק סטוץ ולא ייצא מזה שום דבר אחר 2 הדרגתיות קיימות בשיר: חסר צבע -> שחור לבן -> אפור -> כחול הביטוי בשינוי הצבע מנסה להראות את השינוי בחשיבה של המספר, גם אולי את האופטימיות שבסיום השיר לא הבנתי-> לא מבין-> לא אבין -> מבין שוב החוסר רצון שלו להכיר במציאות עד שהוא בסוף מכיר בה השיר נקרא "ללא שם" כי הוא מייצג את הדמות (דמויות) שהמספר היה איתם, הם ללא שם, ריקניות מתוכן אהבתי ונהנתי לקרוא ניתוחים שונים של השיר, בכוונה השיר יכול להשתמע לכל כך הרבה פנים, ניסיון להגיד הרבה במעט תודה על התגובות

למעלה