ללא רסן

0sandman0

New member
ללא רסן

כאימונים מסויימים בקרב מגע בצבא יש כמה תרגולים עם מטרה אחת, מכות ללא רסן. כמו שלושה על אחד עד שהאחד נופל, או אחד על אחד במיגון מלא ב30 שניות של מקסימום מכות. יש אמנויות או שיטות שגם משתמשות בתירגולים האלה?

אצלנו מתרגלים "מכות ללא רסן" רק על כריות

תרגיל דומה נוסף הוא עבודה מול מס' יריבים (3-4), כשאחד מחזיק כרית גדולה שבה צריך להכות, ואת האחרים צריך להטיל בעקבות התקפה שלהם ולהמשיך לתקוף את אוחז הכרית.

ובכן

בצבא שאני מכיר לא היכרתי אימונים של 3 על אחד עד שהוא נופל לגבי הקרבות במיגון מלא וכ"ו זה תלוי בתפיסתו של המאמן. אם זה מה שאתה מחפש, חפש מאמן אגרסיבי או בעל דרך עבודה אגרסיבי ותהנה...

0sandman0

New member
מה לגבי אימוני ספיגה?

אני לא אומר שאני חייב השתוללות מטורפת עד שנגמר האוויר או אחד שאחד מהמתרגלים נופל (למרות שזה יכול להיות נחמד) אני לא מצפה למצוא מורה שיתן לדברים כאלה לקרות באימון שלו ועוד לקחת על זה אחריות, צבא זה צבא ואם משהו קורה לך כשאתה חייל ביטוח יש...וחוצמזה בצבא זה אחרי מיון פיזי די מחמיר. אבל בכל זאת אני רוצה לדעת אם יש משהו בסגנון, איזה מכון שחלק נכבד מהאימונים מוקדש לאחד על אחד בלי להכות חלש בכוונה אלא שימוש במיגון ושימוש בכוח מלא.

בכל מקום בו מתרגלים קרבות במגע מלא

תהיה לך עבודה על ספיגה. עוצמת הספיגה תלויה בך ובבן הזוג שלך. איזה חלק של השיעור מוקדש לנושא של ספיגה וקרבות במגע מלא? זה תלוי במורה ובשיטה. אם אתה מחפש שיטה בה הנושא די מקבל דגש, אז "דניס הישרדות" היא שיטה כזו.

broccoli

New member
לא בכל מקום של מגע מלא יש ספיגה

ובחלק נכבד מהמקומות התחרותיים, שמתכוננים לתחרויות שהן %100 עוצמה, לא עובדים על ספיגה מתוך ראיה שהאימון הנ"ל לא רלוונטי לביצוע בתחרות. אז אם רוצים במיוחד אימוני ספיגה, לבדוק מראש אם יש.

עבודה במגע מלא וספיגה ../images/Emo67.gif

אם ההגדרה לאימוני ספיגה היא שהתלמידים עומדים והמדריך מכה בהם והם צריכים לספוג את המכה ו"להתחשל", אז נכון שלא בכל מקום זה קיים בצורה הזו. אבל אם ההגדרה קצת יותר רחבה כפי שאני מגדיר וכוללת בהגדרה של "ספיגה" כל עבודת מכות במגע מלא לגוף, אז זה קיים בהגדרה בכל מקום בו יש עבודה במגע מלא. למה אני מכליל את זה? כי בכל מצב של קרב, אחד יכול להחליט לא להגן או להתקיף את בן הזוג אלא רק לספוג את המכות. הוא יכול לבקש מבן הזוג להתמקד במכות לאיזור מסויים, להגביר עוצמה וכדומה. כנ"ל בתרגילים בזוגות - אפשר לבקש מבן הזוג להכות חזק יותר אם רוצים ובכך לשלב בתירגול גם עבודת ספיגה, גם אם זה לא הוגדר מראש ע"י המורה.

0sandman0

New member
דניס השרדות במרכז?

יש עוד מקומות מלבד רחובות והרצליה? באיזור ת"א אולי?

LostAdam

New member
תבדוק

ברשימת המורים: גיא דאר - דאן 5 בקרב מגע מלא. יש סניפים בכל אזור המרכז.

קורס לוט"ר

גם בבסיסי וגם בפיקודי זה דבר שבשיגרה , הכל כמובן עם מיגון מלא אבל לפעמים יש גם יותר מ 3 על 1 ... לפני 12 שנים בערך היו עושים את זה בלי מיגון אבל אז היו יותר מידי פצועים , והכוונה היא לפצועים ולא לפציעות. כל העניין הזה התפוצץ כאשר בן של איזה חברת כנסת נפצע קשה באימון , התפוצץ לו התחול או משהו כזה . היום הכל הרבה יותר ממוגן , למרות שזה עדיין לא נעים בכלל. בחיילות שלא עושים לוט"ר לא ידוע לי על דבר כזה , האמת שלא ידוע לי על קרבות בין חיילים ביכלל , יש את העבודה על השק"ש , שזה הכי הרבה "מגע" שהם מגיעים אליו. אבל בלוט"ר זה עניין של "סטנדרט" . מקווה שעזרתי.

למעלה