ללא נושא

vertigo2

New member
ללא נושא

שלום לא מזמן ביררתי את הנתונים שלי ואמרו לי שהם די טובים (קבא 56 ודפר 90) אני בצבא כבר חצי שנה אחרי הצו הראשון קיבלתי כמה זימונים לדברים "נחשבים" בצבא, צוות אוויר, חמן שחקים, חיל אוויר תלפיות ועוד איזה משהו שאני לא זוכר איך קוראים לו. לראשון לא ממש רציתי ללכת. לאחרים כן, אבל אולי לא נתתי תמקסימום, לא ישנתי כלכך טוב בלילה לפני כי גם ככה הייתי רגיל לישון מאוחר, והייתי תחת תחושה שבסוף אני אגיע למשהו טוב במילא. נראה לי שככה הזקתי לעצמי וגם לא הזמינו אותי לדברים אחרים, שיותר קל להתקבל אליהם. בכל מקרה, היה לי פרופיל 97, ובשלב מסוים כשלא התקבלתי לשום דבר שלחו לי מנילה קרבית. לא רציתי ללכת לקרבי, אבל גם לא לעשות תפקיד סתמי, רציתי ללכת למודיעין או מחשבים. שלחתי לצבא מכתב שבו אמרתי שאני לא רוצה ולא מסוגל ללכת לקרבי ושאני חושב שאוכל לתרום הרבה יותר בדברים אחרים. אמרתי גם שזה מפחיד אותי. כמובן שהם ייתיחסו רק לחלק הקטן הזה של המכתב ושלחו אותי למדור ברה"ן (בריאות הנפש) בלשכת הגיוס. ישבתי שם יום שלם, עד שבסוף נכנסתי לפסיכיאטר שרק העליב אותי ותקף ("מה, אתה פחדן, אתה כלומניק ? אז תהיה בסך הכל ש"ג ? זה מה שאתה רוצה? ") ודברים כאלה.. הבנתי שזה טקטיקה כדי להוציא אותי משיווי משקל ולראות אם אני משקר, למרות שבכלל לא רציתי להיכנס לפסיכיאטר מלכתחילה.. ניסיתי להסביר לו אבל זה לא כלכך הלך... בכל מקרה משם זה התגלגל, בסוף נשאר לי פרופיל 97 אבל דחו לי את המועד גיוס וחשבתי שהכל בסדר. ביום של הגיוס זימנו אותי עוד פעם לועדה הרפואית שם למעלה, ואמרו לי שהורידו לי ל72 סעיף נפשי , ואני רק צריך לחתום. לא ידעתי מה לעשות, וגם פחדתי שבלי זה, אני אוטומטית הולך לקרבי. חתמתי, הגעתי לטירונות 02 ומשם לקורס בחיל הקשר - בתפקיד שלא ממש מעניין אותי וגם אני חושב שהייתי יכול לעשות הרבה יותר. אני לא יודע אם אני יכול לצאת לקצונה עם הסעיף שלי, וחוץ מזה אני לא כלכך בטוח שאני רוצה להיות קצין, פשוט נראה לי שאני יכול לתרום הרבה יותר בתפקיד עם יותר אחריות או שמפעיל יותר תשכל אני לא יודע אם כדאי להתחיל עם כל הטפסי 55 האלה ואם זה יוביל אותי לאנשהו, וגם לא רוצה לבלות 3 שנים בתפקיד שאני שונא אשמח לשמוע כל עצה

תילחם...

תילחם... לך לקב"ן, כי באמת יש לך בעיה נפשית ואתה לא כמו כל אלא שהולכים אליו ורק מזיקים לאנשים עם בעיות נפשיות אמיתיות... אני מציע גם ללכת על התופס 55 באמת כי זה עוזר... ועם הנתונים שלך אני חושב שאתה יכול לצאת הכייף... עוד דבר שהייתי מציע... אם אתה עדיין בקורס אז אני הייתי מציע להיכשל בכוונה במיבחנים ויוציאו אותך... קיצר... תילחם... אין דרך אחרת... אם אתה לא רוצה להיות שם, וכמו שאני רואה לפי הנתונים שלך שאתה לא אמור להיות שם... אז תילחם עד שתגיע למקום שבוא תוכל לעזור בדרך הכי טובה לצבא...

vertigo2

New member
:) תודה אבל...

את הקורס כבר סיימתי, ואני מוצב בבסיס כבר חודשיים וחצי אמרו לי שאחרי חודשיים זה בערך הזמן שמתחילים להתייחס לבקשות יותר ברצינות אם אני אגיש כזה טופס אני אצטרך גם להראות אותו למפקד שלי ? כי אני לא בטוח אם זה יעשה רושם כלכך טוב, והרי יש תמיד תאפשרות שאני לא אצליח לעבור ואצטרך להישאר שם בכל זאת וגם - כדאי לספר את כל הסיפור בטופס 55 ? הסעיף יכול להזיק לי להגיע לדברים מסויימים ? (במיוחד מודיעין, ששמעתי שזה פוגע בסיווג)

למעלה