מצטרפת לשאלה, ומספר הערות
כמי שחיה בעבר באירופה, ונאלצה להתחיל בתהליכים להוצאת רשיון נהיגה מקומי מאפס, אני מוכרחה לציין שהדבר הטריד אותי עד מאד. במיוחד נוכח העובדה שכל רשיון נהיגה אירופאי, קנדי, אוסטרלי ועוד מספר לא מבוטל של מדינות, ניתן להמיר ללא כל טרחה ברשיון מקומי מלא. הוצאת רשיון מקומי כרוחה בזמן וכסף רב. יש צורך לקחת שיעורי נהיגה (שכן סיכויי ההצלחה נמוכים במיוחד) וזמן ההמתנה למבחן ארוך באופן חריג (יותר משנה!). אם נכשלת במבחן - תצטרך להמתין שנה נוספת למבחן הבא! עד שלא מוציאים רשיון מקומי מלא - אפשר לנהוג רק בליווי נהג ותיק, ואסוג לנהוג על כבישים מהירים (כלומר, לא ניתן להתנייד ביום יום באמצעות רכב באופן עצמאי, על כל המשתמע מכך!). זהו תהליך ארוך ומייגע בכדי לקבל זכות שכבר ניתנה לך (וכבר עמלת קשה בעבר בכדי להשיג אותה). את הרשיון המקומי, דרך אגב, לא הספקתי להוציא, כיוון שזמן ההמתנה למבחן המעשי היה ארוך כל כך (יותר משנה!) וזה כבר יצא אחרי שחזרתי לארץ... כמי שמתעתדת לשוב ולחיות באירופה, הייתי רוצה לראות את ישראל מופיעה ברשימת המדינות שרשיון הנהיגה שלהן ניתן להמרה ברשיון מקומי. אם למישהו יש רעיון איך ניתן לקדם אינטרס זה, אשמח לשמוע.