ללא נושא

amir-y

New member
רישיון נהיגה ישראלי לתקן אירופה

בעמל רב כתבתי הודעה ו
אכל הכל והשאיר רק את הבררה. כל הכבוד! ניסיון חוזר: מאתר משרד התחבורה: החל מ-9 בינואר 2007 יותאמו דרגות רשיונות הרכב והנהיגה בישראל לדרגות הנהוגות באירופה. מישהו יודע יותר ויכול לפרט על ההשלכות בהיבט ההגירה לאירופה? תודה

cookie9

New member
מצטרפת לשאלה, ומספר הערות

כמי שחיה בעבר באירופה, ונאלצה להתחיל בתהליכים להוצאת רשיון נהיגה מקומי מאפס, אני מוכרחה לציין שהדבר הטריד אותי עד מאד. במיוחד נוכח העובדה שכל רשיון נהיגה אירופאי, קנדי, אוסטרלי ועוד מספר לא מבוטל של מדינות, ניתן להמיר ללא כל טרחה ברשיון מקומי מלא. הוצאת רשיון מקומי כרוחה בזמן וכסף רב. יש צורך לקחת שיעורי נהיגה (שכן סיכויי ההצלחה נמוכים במיוחד) וזמן ההמתנה למבחן ארוך באופן חריג (יותר משנה!). אם נכשלת במבחן - תצטרך להמתין שנה נוספת למבחן הבא! עד שלא מוציאים רשיון מקומי מלא - אפשר לנהוג רק בליווי נהג ותיק, ואסוג לנהוג על כבישים מהירים (כלומר, לא ניתן להתנייד ביום יום באמצעות רכב באופן עצמאי, על כל המשתמע מכך!). זהו תהליך ארוך ומייגע בכדי לקבל זכות שכבר ניתנה לך (וכבר עמלת קשה בעבר בכדי להשיג אותה). את הרשיון המקומי, דרך אגב, לא הספקתי להוציא, כיוון שזמן ההמתנה למבחן המעשי היה ארוך כל כך (יותר משנה!) וזה כבר יצא אחרי שחזרתי לארץ... כמי שמתעתדת לשוב ולחיות באירופה, הייתי רוצה לראות את ישראל מופיעה ברשימת המדינות שרשיון הנהיגה שלהן ניתן להמרה ברשיון מקומי. אם למישהו יש רעיון איך ניתן לקדם אינטרס זה, אשמח לשמוע.

Sparker

New member
זה עניין דיפלומטי-פוליטי גרידא.

למיטב הבנתי, בשביל שניתן יהיה להמיר רשיון ישראלי לרשיון של מדינה X, צריכים בחור ישראלי ממשרד החוץ ובחור ממשרד החוץ של מדינה X לשבת ולחתום על כמה מסמכים. אין קשר לשום פורמט או כל דבר אחר שקשור לנהיגה/רכב/חוקים/מתי מאותתים בכיכר/איך חותכים מימין וכו'.

cookie9

New member
נכון מאד

בוודאי שזה לא קשור לשוני בתקנות התנועה בין מדינות שונות. אבל זה בהחלט קשור ל"איך רואים אותנו" משם. ישראל, עם כל הרצון הטוב תמיד תהיה מקוטלגת כמדינת עולם שלישי, וכשכזו - קשה לשכנע מדינות מפותחות שרשיון הנהיגה שישראל מנפיקה הוא שווה ערך לרשיון שמנפיקה מדינה מערבית (מבחינת הקלות בה ניתן להוציא את הרשיון, אחוז רשיונות מזוייפים וכד'). אפילו אם אני ואתה יודעים יפה מאד שבישראל לא קל בכלל להוציא רשיון נהיגה, והדרישות במבחן המעשי די גבוהות (אולי יותר מבמדינות רבות אחרות) זה משהו שבאירופה כנראה לא מודעים אליו. מה שצריך זו יוזמה שתבוא מהכיוון של משרד החוץ או משרד התחבורה בכדי לחתום על הסכם שכזה עם מדינות אירופאיות שידוע כי חיים בהן לא מעט ישראלים. אם מישהו יודע מה ניתן לעשות בכדי לקדם את האינטרס הזה, לאן פונים וכד' אשמח לשמוע. אחרי הכל, זה נוגע כמעט לכל ישראלי באירופה ולכל המהגרים לעתיד

cookie9

New member
רשיון בנלאומי

תקף למשך השנה הראשונה בלבד. אח"כ יש צורך להוציא רשיון מקומי (אלא אם כן הרשיון הקיים שלך הונפק במדינה שיש עימה הסכם המרת רשיון). הרשיון שלי הונפק בישראל. לישראל אין הסכם המרת רשיון נהיגה עם המדינה בה חייתי. חייתי שם במשך למעלה משנה. לכן, את השנה השנייה (והאחרונה) שלי שם העברתי ללא הזכות לנהוג באופן עצמאי (עם רשיון זמני שניתן לי לאחר שעברתי מבחן תיאוריה), תוך כדי המתנה ארוכה ארוכה למבחן המעשי שלא זכיתי לממש בסופו של דבר עקב חזרה לארץ...

noa scotland

New member
אני יודעת כמה זמן הרשיון הבינלאומי

תקף. פשוט חשבתי שמההתחלה דאגת לעשות את התהליך של הוצאת רשיון מקומי. אגב, איפה מחכים כל כך הרבה זמן לטסט? אני בטוחה שבאיזור שלנו זה הרבה יותר קצר.

amir-y

New member
המרה, או פשוט הכרה?

עלתה במוחי השערה שהרישיון הישראלי החדש יהיה תקף באירופה פשוט כמו שהוא. בלי המרה, בלי רישיון בינלאומי ובלי הגבלת זמן. האם לא כן? היכן ניתן לברר את הסוגיה?

cookie9

New member
עד כמה שידוע לי

במדינה בה חייתי (לא יודעת לגבי מדינות אחרות באירופה) אחרי שנה שבה אתה יכול לנהוג על הרשיון המקורי שלך, תצטרך ממש להמיר את הרשיון שלך במקביל מקומי. אבל אולי אני טועה... בכל מקרה, כל זה תקף רק לרשיונות אירופאים + רשיונות ממדינות נוספות הנכללות ברשימה. ישראל, נכון להיום, אינה מופיעה ברשימה. אולי התקנות החדשות הם התחלה של נסיון להזיז דברים בכיוון...

למעלה