(ללא נושא)

• פותח הנושא ahp
  • פורסם בתאריך

ahp

New member
(ללא נושא)

רבים ממשתתפי הפורום לא מתגייסים לצבא, כמחאה על התאכזרות לפלסטינים בשטחים. האם לדעתכם זו דרך יעילה להלחם בתופעה? האם לא יהיה יותר יעיל להתגייס, ולהתעקש לשרת במחסומים? כך יהיה אפשר למנוע התעללויות. במקום להתבכיין ולהשתמט מחובה אזרחית, אפשר לפעול ולשנות את המצב בשטח.

ושוב אותה שאלה קבועה

בדבר ה"אפשרות", כביכול, "להשפיע מבפנים". מציע לך להפנותה, בראש ובראשונה, אל החבר'ה של "שוברים שתיקה" - חלקם חשבו כמוך כשהתגייסו. עצם העמידה שם, כחייל ישראלי במחסום, נותנת בידי צעירים בני 18 כח, שמבוגרים מהם, ספק רב מאד, אם יהיו מסוגלים, בכלל, לעמוד בפיתוי להשתמש בו לרעה. כי כולנו בני-אדם וכח משחית! ובמיוחד, אם הוא אבסולוטי (וכחם, של החיילים במחסום, הוא אכן אבסולוטי - גם אם בתיאוריה, יש עליהם, לכאורה, פיקוח ערטילאי כלשהו). בתירוץ ה"השפעה מבפנים", השתמשו, הלא, גם פואד, דליה איציק, איציק דליה וכל שאר המערכניקים, בהסבירם, מדוע נהנים הם ממנעמי-השלטון, כאשר שרון ומופז משתוללים כחפצם. "נעים מאד", אמרו הם, "אנחנו אמצעי-המניעה!" אני, עם אמצעי-מניעה כאלה... נעזוב את זה.

ahp

New member
טוב. נכנע.

אם כי לא שכנעת אותי לא להתגייס (הסבל של הפלסטינים שווה את מניעת הסבל שלנו).

מי שרוצה לתקן פרטים

מי שרוצה לתקן פרטים בתוך התמונה הכוללת, להפוך את הכיבוש לקצת יותר הומני בלי לשנות את המהות שלו, יכול להתגייס לצבא הכיבוש וכדאי שאכן יעשה זאת. מי שמתנגד לכיבוש מכל וכל וחושב שהמשימות שמוטלות כיום על צה"ל (צבא הכיבוש לישראל) הן לא רק בלתי מוסריות אלא גורמות נזק חמור למדינת ישראל ומסכנות את העתיד שלה,קשה מאד לצפות שיתגייס. אני אישית חשבתי כמוך כשהייתי בן 18, לא רק שהתגייסתי אלא התנדבתי מרצוני ליחידה קרבית למרות שיכולתי להיות ג'ובניק. כאשר הייתי בשטחים גיליתי שלא רק שאני לא יכול להזדהות עם המשימות שמוטלות עלי כחייל אלא להיפך, אני מקווה בכל ליבי לכשלונה של היחידה שלי במשימות שהוטלו עליה, מכיון שתוכנן של כל המשימות היה לדכא את הפלסטינים, למנוע מהם מה שבהחלט מגיע להם וזה להיות עם חופשי בארצם,ולסייע למתנחלים שגונבים וגוזלים להם את האדמה. הגעתי למצב שהדילמה שלי היתה אם לעשות דברים באופן אקטיבי שיגרמו לכשלונם של החיילים ששרתו יחד איתי או לא לעשות שום דבר אקטיבי ורק בתוך הלב לקוות בכל תדרוך שהיחידה תיכשל במשימה שהמפקד הגדיר לנו. אחרי כמה חודשים הגעתי למסקנה שהרבה יותר בריא גם לי וגם לצבא לא להמשיך בשירות צבאי שאני מרגיש בו כך אלא להודיע למפקדים איך אני מרגיש ושהמקום הטבעי שלי הוא בכלא, והם כיבדו את רצוני זה.

ahp

New member
טוב

אני לא אתווכח איתך אידאולוגית (או שאולי כן: הטענה שלי היא שהפלסטינים יכלו למנוע את זה מעצמם, ושההנהגה המושחתת שלהם דפקה אותם. אנחנו מוכרחים להיות שם כדי להגן על עצמנו, במצב הנתון כיום). מה שהצחיק אותי היה המשפט: "ושהמקום הטבעי שלי הוא בכלא". מילא לא בצבא, אבל בכלא?

המקום הטבעי

אמרתי למפקדים שאני לא מוכן להמשיך בשירות בשטח כבוש, בקיצור שאני מסרב לציית לפקודות, וכתוצה מכך הלכתי לכלא. ידעתי שזאת תהיה התוצאה. מי שלא מוכן להיות מדכא מוצא עצמו מאחורי סורג ובריח. אגב, שאלה לי אליך: אילו הפלסטינים היו מפסיקים לחלוטין את המאבק בנשק נגד מדינת ישראל, האם היית אז מסכים לסיום הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967?

ahp

New member
לא בדיוק, אבל

אני עושה הפרדה מוחלטת בין כיבוש של אנשים (שזה אומר שליטה באנשים שלא רוצים בך בלי לתת להם ברירה) לבין כיבוש של שטח (החזקת אדמות ארץ ישראל). כיבוש של אנשים הוא לא מוצדק בעליל, וצריך לסיים אותו. החזקת אדמות, לעומת זאת, מוצדקת ומותרת. האדמות האלה הן שלנו יותר מאשר הן שלהן, ולכן הייתי חותם הסכם עם מנהיגות פלסטינית נורמלית (לא כמו זו שחתמה על אוסלו, חבורת רוצחים מושחתים שלא עמדו מעולם במילתם), שבו הייתי מכתיב להם חיים באוטונומיה מפורזת, אולי מחולקת לכמה קנטונים (לפחות לשניים, בגדה וברצועה), שבה יוכלו לנהל את עניניהם בעצמם, בלי לאיים על קיומה או בטחונה של מדינת ישראל.

במשך שני עשורים

הפלשתינאים לא התקוממו בכלל. והתוצאה? כיבוש, ניצול, נישול, דיכוי ברוטאלי ועשרות התנחלויות... וכנ"ל לגבי שבע שנות אוסלו, הזכורות לדראון-עולמים.

ahp

New member
כלומר,

זה מצדיק רצח? זה מצדיק את האלימות הנוכחית?

דגכגכ

New member
מה?!?!

אנשים מי מאכיל אתכם בחרא הזה?? אתם עוברים שטיפת מוח או מה? "לא התקוממו בכלל" ?!?! אני רואה 2 אופציות ריאליות בפני : או שאתה בור גמור בהיסטוריה עכשווית או שסתם טיפש אבל להגיד כזה דבר זו באמת בורות עמוקה שהייתי ממליץ לך בחום לתקנה. הפלסטינאים נמצאים תחת כיבוש וזה לא בסדר וצריך להפסיק זאת באופן מיידי , ע"מ להעלות את רמת המוסריות שלנו כשתי חברות ושני עמים אבל להצדיק רצח זה רע מאוד להתעלם ממנו אפילו יותר. אנשים מטבעם נולדו שווים. פלסטיני, גם אם הוא נתון תחת כיבוש, שווה בדיוק לישראלי ולא יותר ממנו, ואין לו שום הצדקה לרצוח ואתה כישראלי צריך להתבייש עמוקות על כך שאתה שוכח את חללי ישראל.

למעלה