מה את רוצה לשמוע?
שאת צודקת? אז בבקשה, כי זה מה שאני עונה לאנשים שכותבים לי הצהרות לכמה שמה שאני אומר הוא לא נכון. אבל אם מעניין אותך לחקור מחוזות אחרים ואפשרויות חדשות, אז תשאלי שאלות, במקום להצהיר דברים ולקבוע שהם ככה ואין מה לעשות בנידון. זה שאני אומר שלהתעצבן זאת בחירה, יש לך מספר אפשרויות לפעול בקשר לזה. אפשרות אחת שלך, היא לחשוב שאני אדיוט בכלל שאני חושב דבר כזה, ושאין בי טיפת רגישות ושאני לא מבין אנשים אחרים ורק אוהב לדבר ולזרוק תאוריות חסרות עמוד שידרה לאנשים בפרצוף ושהכי ראוי זה פשוט לתלות אנשים כמוני. אפשרות שניה, היא לחשוב, שזה שאני אומר את זה.. זה סך הכל משפט שאני אומר. משפט שהוא.. לא נכון בעינייך, ופשוט לקבל את זה שיש אנשים שחושבים אחרת, ולשחרר אותי, ולתת לי ללכת, במקום להתעמת עם זה ולגרום לעצמך להרגיש חרא בגלל שמישהו אמר משהו שאת לא אוהבת. אז הוא אמר. אפשרות שלישית, היא להקשיב, לזהות אפשרות חדשה, ולשאול את עצמך אם לא היית רוצה לעצמך דבר כזה כמו שהאיש הזה מדבר עליו, בהנחה שאולי זה אפשרי. ולשאול למה הכוונה ואיך עושים ומה היה עד עכשיו ולמה נראה שבחיים שלך זה לא עובד? כי אם משהו לא עבד לך עד עכשיו, זה לא אומר שהוא פשוט בולשיט אחד גדול, זה גם לא אומר שמשהו לא בסדר איתך ושאת דפוקה וטיפשה או משהו כזה. זה סך הכל אומר, שפעלת בדרך שלא משרתת את המקום שאת רוצה להגיע אליו. יש פה בפורום מספר אנשים שהרבה פחות נפגעים ומתעצבנים וכועסים מבעבר, כי הם הבינו דברים חדשים והחליטו לפעול בדרך אחרת, אני ביניהם. מה את חושבת? שאנחנו אנשים מיוחדים? חכמים יותר? חזקים יותר? פחות פגיעים? כי ממש לא, לא יותר ממך, אנושיים ורגישים..ממש כמוך. ואם לדבר על עצמי.. ההבדל היחיד הוא שאני פעם אמרתי לעצמי, לעזאזל, אני הרי לא אוהב את המצב הזה, אז למה אני מנסה להצדיק אותו? אולי אלך לחפש תשובות במקומות חדשים, כי הרי איפה שחיפשתי עד היום.. לא מצאתי. פתיחות.