ללא מילים...

PsiChO

New member
ללא מילים...

בפעם הרביעית... בפעם הרביעית בשבועות האחרונים שמעתי את הסירנות. מדליק רדיו יש חדשות פיגוע תופת... יש פצועים... גם הרוגים... שוב אותה מחשבה עולה בראשי, מה אם זה הייתי אני? מחשבות של עצב ואבל מתחלפות במחשבות של שמחה, על כך שלא הייתי שם ולאחר מכן לדאגה ותקווה שאף אחד קרוב אליי לא היה. הפיגועים מתקרבים ומתרחקים מממני כמו במחול אין סופי. כאילו מישהו משחק קליעה למטרה ומתקרב אליה יותר ויותר, 2 קילומטר, 200 מטר, קילומטר... בול פגיעה! הם פגעו במטרה והגשימו את מטרתם... הם הרגו.. הם הרגו אותי... כל פעם שאני יוצא לרחוב אותה מחשבה עולה לי לראש, מלווה באותן תמונות שרצות בראשי שוב ושוב ושוב. פיצוץ נשמע, ולאחריו זעקת הפצועים ודממת המתים. אמבולנסים שיללותיהם נשמעות כמו יבבות של ההורים השכולים, האחים, הבנים והנכדים, שכל רצונם היה להגיע הביתה בשלום למשפחותיהם, לאהוביהם. שלא ביצעו שום פשע כנגד בני ישמעאל, אך בכל זאת הם החליטו לנקום בהם ולהנחית עליהם את חרון אפם. ברדיו ממשיך לגדול מספר הפצועים, ומדי פעם גם ההרוגים, לעיתים נדמה לי שזה לעולם לא יפסיק, שהמספר יגדל לעולמים, עד שכבר לא יהיה את מי להוסיף, ועל מי להתאבל. הטלפון מצלצל, אני נועץ בו מבט של דאגה... אני מפחד לענות... ה...לל...לו... אני אומר בקול צרוד של דאגה מהולה בפחד אני נרגע במקצת כאשר אני שומע את קול דודתי. ושוב מתחילים בטקס האינסופי, בחקירה שלא נגמרת, בבירורים הנוראים, שאף אחד מבני משפחתנו לא היה שם. עוברות עליי כמה דקות מתוחות, כאשר הטלפון מצלצל בשנית... אני מסתכל עליו בפחד עוד יותר ממקודם, ועונה בקול צרוד, אני מרגיש דמעה מתחילה להיווצר בזווית עיני, מין כחכוך של בכי שנולד בגרוני... ואז באה ההודעה המרגיעה... כולם בסדר... אפשר להירגע... אך בכל זאת המספר ממשיך לגדול, ועכשיו ברדיו מדברים על שלום, ואני תוהה כיצד אפשר לעשות שלום עם בני ישמעאל, כאשר בני ישמעאל לא רוצים לעשות שלום עם בני יצחק והרי יצחק הוא אחיו של ישמעאל! ובין אחים לא צריכה לשרור איבה ומלחמה! ובכל זאת הם ממשיכים לנסות לפגוע בי, למרות שלא עשיתי להם כלום. והם עדיין ממשיכים לקלוע למטרה למרות שלא פשעתי כנגדם. בפעם הרביעית שמעתי את הסירנות אולי בפעם החמישית אני כבר לא אשמע...

עוד מעט,

השמאלנים של הפורום יקפצו ויגידו ללא כל בושה ``אבל גם הם בני-אדם, בדיוק כמוני ובדיוק כמוך ...`` אני לא יגיב להם הפעם.

PsiChO

New member
רק לידיעתך ולידיעת כולם...

אני אחד מהשמאלנים של הפורום... זה לא קשור לנטיות פולטיות מה שכתבתי... פשוט אמרתי מה שבלב שלי... מה שהרגשתי באותו רגע. זה הכל. פסיכי*אולי אני מחפש תשובה ולא מוצא

*may*

New member
אוף !! זאת הפעם השניה שאני שולחת

את ההודעה הזאת !! בכל מקרה, אני אדלג על פוליטיקה (גלעד, שתוק.) כי מצאתי משהו הרבה יותר מעניין בהודעה שלך... מעניין ותמוה.. אהם.. גם דודה שלי גרה בכפר סבא.. גם אליהם אמא שלי התקשרה בערך בחצי שעה לפני שכתבת את ההודעה הזאת.. גם לאמא שלי ענה האחיין שלה (בן של דודה שלי) בקול מודאג.. ואז התחילו כל השאלות וההקלה שלא קרה להם כלום. הוא היה אמור להיות על האוטובוס הזה בחזרה מבי``ס היום.. במזל הוא נרדם בבוקר ולא הלך לבי``ס.. (זאת הפעם הראשונה שאמא שלו באמת שמחה שהוא לא הלך לבי``ס..) אז.... אממממ פסיכו.. איך קוראים לך ???? מעיין. שלא נכנסת יותר לויכוחים פוליטיים מטופשים.(שמעת גלעד ??)

PsiChO

New member
למעין...

ראשית כל עליי לציין שאני אינני תושב כפר סבא... אך אני אכן גר באיזור, את המיקום המדוייק אני לא אפרט. רואים שאת לא ממש מכירה אותי אם את שואלת איך קוראים לי... כי אני לא אמר את השם שלי בפורום מכמה סיבות שאני מעדיף לשמור לעצמי... עוד דבר שתמוה ביתר הוא, שהיום התחלתי באחת עשרה זאת אומרת שצריך לקום בעשר וחצי ולכן גם הלכתי לישון בשלוש בהתאם... אך משום מה קמתי בשעה תשע בדיוק (כמעט על השנייה) עם מלא מחשבות רעות שרצות לי בתוך הראש... אחרי כמה דקות כבר שמעתי את כל האמבולנסים והבנתי בדיוק מה קרה... זה מאוד זיעזע אותי... עד עכשיו ראיתי את הפיגועים כדבר רחוק, שלא יכול לפגוע בי, והנה תראו כמה פיגועים לא רק אחד שמתרחשים בחצר האחורית שלי. אני מודאג. פסיכי*מפחד ללכת ברחוב

*may*

New member
אה בסדר :)

כבר דאגתי שמישהו כאן מכיר אותי.. :) ועוד בן דוד שלי.. (בן דודה למעשה, אם אני לא טועה.. אבל בן דוד נשמע יותר טוב.) :) אף פעם לא היה פיגוע ליד הבית שלי ואני מקווה שגם לא יהיה (אמן אמן) .. ככה שלא הייתי במצבך אבל אני מבינה אותך.. (למרות שההגיון אומר שאחרי פיגוע במקום אחד לא יהיה עוד פיגוע באותו המקום..) (אמאלה..!!) אף פעם זה לא משפיע עליך כ``כ עד שזה קורה לך. וזה בהקשר לכל דבר. מעיין.

erlich

New member
חברה שלי גרה בכפ``ס.

אני כל היום כמו מטורף מנסה להשיג אותה. כי היא גרה ממש ליד הרחוב הזה, ונוסעת תמיד באוטובוס הזה. רק עכשיו (לפני חצי שעה בערך) הצלחתי להשיג אותה, אין לא פאלאפון, אז אני מתקשר למכשיר של חברה שלה - סיפור ארוך.... היא בסדר תודה לאל. כמו שהיא אמרה לי, אלוהים אוהב אותי מאוד, ארז. נ.ב. ונמאס לי להיות קרוב לדברים האלה כל פעם. ``צריך לקום ולעשות מעשה``. אבל מה.... מה לעזעאזל אפשר לעשות?

זה קשה

אבל במדינה שלנו כשאנחנו מוקפים באויבים אין מה לעשות גם להרוג את כולם לא יעזור.... חייבים שלום וחייבים אותו מהר לפני הפיגוע הבא...... מקווה שהכל בסדר פסיכי.....

kit k@t

New member
אני מכירה את זה

כשהיה את הפיגוע בדיזינגוף אחי בדיוק נסע לתל אביב ואמא שלי ממש פחדה שהוא שם והיא לא רצתה להגיד לסבתא שלי כדי לא להדאיג אותה אז לא הדלקנו טלויזיה בכלל כדי שהיא לא תראה ואמא שלי הייתה נורא לחוצה אבל אז הוא נזכר להתקשר (זה היה כבר בער מאוחר) ואמא שלי כעסה עליו אבל בעצם היא כל כך שמחה אכן מפחיד....... קאט

קורבנות השלום

השנה במסגרת שיעורי לשון יצא לי לקרוא קטע שנתפס אצלי בצורה מסוימת ולאחר שקראתי את ההודעה שלך (פסיכו) נזכרתי בו ולכן בחרתי להביא אותו בפניכם... הקורבן הבא עודנו איתנו. תיאורטית ניתן להרכיב את הדיאלוג המצמרר בינו לבין המדינאים שרוקמים בשקדנות את נסיבות מותו. ``מצטערים, החלטנו להקריב אותך על מזבח השלום`` -מה זאת אומרת? ``מחר אנחנו מורידים את הסגר מקלקיליה ולעצרנו אי אפשר לוודא במאה אחוז שאף מתאבד לא יחמוק לאוטובוס שאתה נוסע בו`` -למען השם מישהו מכריח אתכם להוריד את הסגר? ``ערפאת מתחנן`` -שיתחנן החיים שלו יותר חשובים מהחיים שלי? ``במידה מסוימת כן. אם ערפאת ירצח בידי מחבל אעב מהחמאס, אין יותר תהליך אוסלו`` -אז שלא יהיה כבר היו לנו 96 קורבנות מאז אוסלו. יחד איתי המספר יגיע ל -97 ``מספר 97 אולי תפסיק לרקוד על הדם``. -בתנאי שתפסיקו לשחרר עוד מחבלים.תעשו טובה הם יהרגו אותי יומיים אחרי השיחרור. ``אין ברירה. ערפאת מוכרח להראות לעם שלו שההסכם איתנו משתלם``. -לפחות אם הייתם מפוצצים כבר את הבית של המנוול מדיזינגוף, אולי זה היה מתריע את המחבל שעומד לתקוע לי סכין בגב. ``במדינת חוק לא מפוצצים בצים בלי אישור מבג``ץ`` -במדינת חוק גם לא מחלקים נשק למחבלים. אני מנחש שהמחבל יירה בי בנשק שאתם נתתם לו. ``יכול להיות, אבל חייבים לקחת את הסיכון``. -זה לא סיכון, זה החיים שלי. ``במותך תצווה לנו את המשך הנסיגה. עד ינואר אנחנו מוציאים את הצבא גם מערי הגדה. -חשבתי שלמדתם קצת לקח מאז הטבח בדיזינגוף. ``שום לקח. לא ניתן לחמאס לרצוח את תהליך השלום``. -ואותי כן?! ``אל תיקח את זה אישית. כשכורתים שלום ניתזים שבבים. ובהזדמנות הזאת תרשה לנו להשתתף בצער המשפחה ולאחל החלמה מהירה לפצועים. המאמר הוא מאוקטובר 94 ורובו אקטואלי גם היום לדעתי...אז באמת האם תהליך השלום שווה את כל הקורבנות שהוא משאיר אחריו וזאת בכלל שאחינו ישמאל בכלל לא מעוניין בשלום? מקווה שנתתי לכם נקודה מסוימת למחשבה... -אביר-

Levinzone

New member
מפחיד

נמאס לי... באמת שנמאס לי... לכם לא נמאס? נמאס כל יום, כלללל יום לשמוע על אנשים נהרגים, אנשים תמימים שלא עשו שום דבר רע, אה בעצם כן, הם גם יהודים והם גם העזו לצאת מהבית... למה אנחנו צריכים לפחד לצאת מהבית, וכמו שפסיכי כתב, לפחד שבפעם הבאה אנחנו נהיה אלה שלא ישמעו את הסירנות? אני יודעת שאין סיכוי שאי פעם נצליח לפתור את זה, ולענות על השאלה, אבל בכל זאת, תחשבו שהפיגועים האלה בכלל לא היו קיימים, שלא היינו צריכים אפילו לחשוב על זה וזה אפילו לא היה עולה לנו בראש פעם אחת... אבל!!!! עם כל הפחד והחשש, אנחנו לא צריכים לתת לזה להפשיע על מהלך חיינו, ופסיכי, אני ממש ממש מצטערת שככה אתה מרגיש, שאתה מפחד כל הזמן שאתה הבא בתור. אני יודעת שלא צריך להיות שאננים, ולחיות בבטחון מעושה (כמו שאני עושה למרות שזה לא ממש חכם), אבל זה ממש פחות בריא לחיות בלחץ, וכל הזמן לחשוב שהמוות בדמות ערבי או פיגוע מחכה לך מעבר לפינה. אולי אני לא מרגישה ככה כי עד עכשיו (ואני ממש רוצה ומקווה שהמצב יישאר ככה...) הפיגועים לא ממש התקשרו אלי, כי בסביבה שלי עוד לא היה פיגוע (אני כותבת את כל המשפט האחרון וכל הזמן אומרת טפו טפו טפו בראש), ואצלך לפי מה שאני מבינה, זה כבר הפיגוע הרביעי שאתה קרוב אליו, וכנראה זה ממחיש את זה יותר, ונותן לך סיבה לפחד. אני לא חושבת שאנחנו צריכים לחיות ככה, ואני ממש בטוחה שכולכם מסכימים איתי, אבל כולנו יודעים שאין ברירה, ולא משנה כמה שיחות יערכו, וכמה הסכמי שלום או שביתת אש יחתמו, ממש לא משנה, כי אלה שעושים את הפיגועים לא שמים זין על כל ההסכמים האלה, והם ימשיכו בזה עד שכולנו נעוף מפה וניתן להם את המדינה שלנו. רק תזכרו שעוד מעט בא יום העצמאות, ולדעתי יש ליום הזה השנה משמעות מיוחדת מאוד, ואנחנו צריכים להיות גאים עם מה שיש לנו פה, ולעולם לא לוותר על זה (הקרדיט שמור לאבא:}). יום עצמאות שמח ? -יעל-

PsiChO

New member
הבהרה!

אוקיי אני חושב שכולכם לא הבנתם את השיר\פואמה (עוד לא החלטתי...). אני לא מפחד לצאת לרחוב, להגיד לכם את האמת אין לי מושג מאיפה לקחת את הרעיון הזה בכלל. כתבתי את זה בשיעור (מאוד משעמם אבל זה לא הענין), אחרי ששמעתי מה שקרה בפיגוע. אני לא מפחד לצאת לרחוב, בכלל לא. את האמת אני חושב שפירסמתי את זה יותר כדי לקבל תגובות על איכות השיר מאשר אל כוונתו, כי אני שוקל לפתוח דף בבמה החדשה אבל אני לא יודע אם אני מספיק טוב (לא רוצה לבייש את עצמי...). אנחנו חיים במצב קשה עכשיו נכון, אבל אסור לפחוד ואסור להראות להם שאנחנו מפחדים! מקווה שעכשיו הבנתם. השיר מתאר יותר את המצב מאשר את ההרגשה האישית שלי. רק רציתי שתדעו...:) פסיכי*אולי אני מחפש תשובה ולא מוצא

למעלה