ללא כל מחשבה

באשר לרגשות, אני לא יודע להסביר מהם אלא רק באמצעות תיאורם עצמם: אהבה היא רגש למשל. שנאה היא רגש. מחשבה להבדיל מאלה, היא מבנה מנטאלי של מילים ודימויים שיכולים להיות ויזואליים ואודייאלים (של צלילים), ותחושות הם תחושות של הגוף כמו קור, חום, כאב, נינוחות וכד'. אני חושב שאצל רובנו, האנשים, כל אלה באמת קשורים זה לזה וכרוכים זה בזה עד שכמעט ולא ניתן להבדיל ביניהם, וספציפית לשאלתך אני חושב שייתכנו מצבים מסוימים בהם ניתן יהיה להרגיש רגשות מבלי שתהיינה מחשבות, למרות שמצבים כאלה בייחוד אצל אנשים שכבר אינם ילדים יהיו נדירים.

neophile

New member
בוודאי שאפשר למצוא רגש ללא מחשבה

אבל לא בטוח שזה מה שאתה שואל , כי בוודאי שעדיין קיימת מחשבה שלא קשורה לרגש הנ"ל בצורה דביקה , אלה קיימת במקביל , קיימות הרבה מחשבות ורגשות ותחושות שאנשים חסרי מודעות נמצאים איתם בהזדהות מתמדת ויש אנשים בעלי מודעות שקיים אצלם תפקוד גבוה , שבנוסף לכל המחשבות והרגשות והתחושות יש משהו נוסף שהוא לא הזדהות , שקיים מעליהם על פי הדגם הוודי זאת כמובן רמת הבודהי . אני חושב שכל אחד שמתרגל ברצינות מדיטציה מסוגל להפיק בעצמו בין אם לזמן ארוך או מאוד קצר רגעים של רגש טהור וגבוה

lightflake

New member
מבחינתי חיפוש חוויות כלשהן אינו חיפוש רוחני

חוויות באות והולכות האמת לעולם אינה משתנה לעולם אינה באה לעולם אינה עוזבת היא המאפשרת את קיומן של כל התופעות הנחוות ועם זאת היא אינה מושפעת מאף אחת מהן בתוכה נבראות וממנה עשויות כל התופעות הנחוות ועם זאת היא איננה זקוקה לאף אחת מהן כדי להתקיים טהורה בפני עצמה http://youtu.be/eHKdAZIFgJU

neophile

New member
אתה לא יכול לדעת את זה

מה שאתה מתאר , זה תיאור קלאסי של הרוחניות האינסופית , עם זאת גם היא פחותה בפני האינסוף הטוטאלי מפני שזאת אינסופיות ללא צורה או גבול שיכול ושחייב להיות בה , הרי אם אתה אומר על האינסוף שלא יכולה להיות לו צורה או גבול אתה מפחית ממנו , אתה אומר שהוא לא מסוגל להכיל צורה או גבול וזה כמובן לא מתיישב עם אינסופיות טוטאלית לחלוטין שבוודאי שמסוגלת להכיל גם את האספקט הזה של צורה ללא חומר וחומר ללא צורה .

lightflake

New member
איך אתה יודע מה לזהות, ללא מחשבה ?

איך אתה יודע שבכלל צריך לזהות משהו, ללא מחשבה ? ואם נניח שזיהית משהו, כיצד תתייג אותו כרגש ועוד יותר מזה, רגש מסוג מסויים, ללא מחשבה ?

טווח החשיבה שלנו

הוא נרחב בהרבה מאשר רק מחשבות רגילות. הוא כולל גם רגשות. אינטלקט. אגו. ו... הטרנסנדנטלי - מה שנמצא מֵעבר לכל מחשבה. במצב הזה אין כל מחשבה מכל סוג שהוא ובכל טווח שהוא.

כן בהחלט

אבל ברובד מעודן יותר. לדוגמא של תינוק שמשחק לו. יש הבדל אם אמא בבית. זה לא משהו שהוא ממש חושב עליו "אמא בבית. אמא בבית". אבל זה קיים ברמה של הרגשות. כתוצאה מזה כל המשחק שלו יותר בטוח, יותר נעים, יותר מאושר. וכך גם ליהפך.

lightflake

New member
אוקיי

ומה לגבי תחושות "גופניות" כפי שהן מכונות האם גם אלו סוג של מחשבות ?

lightflake

New member

למרות שאני הייתי אומר שמחשבה היא רק עוד שם לקבוצה מסויימת בחלוקה שאנו עושים לדבר שהוא בעצם אחד (כמו רגש ותחושה) שכולל בנוסף לשלושת אלו גם את התפישות החושיות המכונות חיצוניות לגוף כך שבסך הכל: מראות, צלילים, ריחות, טעמים, תחושות חיצוניות, תחושות פנימיות, רגשות ומחשבות כל אלו יחדיו יוצרים את חווית החיים שהיא הביטוי הרגעי של התודעה המוחלטת הבלתי משתנה

lightflake

New member
בטח שלא

אבל אני אפילו לא אדע שאני אמור למצוא משהו ואם אמצא משהו הוא ישאר "משהו", ללא כל יכולת להגדירו ללא מחשבות אתה יודע, זה מאוד מעניין איך אנחנו מסווגים תחושות ורגשות בעזרת מחשבות, פעם הרגשתי לחץ וחרדה לפני שהייתי צריך להופיע באירוע מסויים, והלחץ היה כל כך גדול ומלווה במחשבות על הגרוע מכל שיכול לקרות... ואז באמצע כל זה התבוננתי פנימה ולרגע אחד רק חוויתי את התחושה ללא כל מחשבה ופתאום אותה תחושה בדיוק נשארה אך היא הפכה (בעזרת מחשבות חדשות כמובן) להתרגשות חיובית וטבעית שיש בה יתרונות כגון פיקוס והגברת יכולת הביצוע ואז קלטתי את הטפשות של כל זה, ואיך רגש זה בגלל לא משהו מוגדר ללא מחשבות, זה פשוט חווית "אנרגיה" שנעה בצורה מסויימת בגוף, לא טוב, ולא רע, פשוט נמצא...

ינוקא1

New member
על ההתנסות.

אני חושב שרגש בעיקרון נולד ממחשבה , והמחשבה קודמת לו , אבל ההתנסות שלך יפה. זה סוג של "הארה" קטנה.

למעלה