מחכה איפה שתהיי
New member
ללא גבולות (1)
חזרתי לקצת, בא לי שוב פעם לכתוב ...
עוד דייט לא מוצלח. כן, מנפלאות הבליינד דייט, עברנו את פרעה, נעבור גם את זה. החורף הקיש בדלת, מביא איתו את הגשם הראשון שלא הפסיק לרדת בשעתיים האחרונות, ממאן להרגע. חמישי בערב, השעון מראה עשר וחצי, ישובים באיזה פאב במרכז תל אביב, מוסיקה שקטה ברקע, שיחות רדודות מתוך ספר השיחות של בוגרי הקורס "איך לעבור בליינד דייט גרוע בשלום", הפה מפהק והעיניים על השעון. לא, אני לא בראד פיט, אפילו לא תום קרוז ומן הסתם יצא לי להיות גם מעברו השני של המתרס, אבל אותו ערב, אני הייתי הצד הסובל, וחיכיתי שיעברו להן עוד כמה דקות כדי שנוכל לגמור את הדייט הזה ולחזור הביתה (לבד!) בשלום. היא נראתה טוב, בטח לא טיפשה, אפילו מצאנו פה ושם על מה לדבר, אבל זה לא היה זה. ממש לא. למעט הבירה במורד הגרון שלי שום דבר לא זרם שם. פגישה מסוג הפגישות בהן אתה יודע מהדקות הראשונות שזה פשוט לא זה, אבל מנסה, אולי בכל זאת. כשביקשתי את החשבון, נדמה היה לי שראיתי חיוך בזוית פיה של המלצרית. היה נדמה כאילו היא יודעת בדיוק מה עובר עלי, מחייכת כמשתתפת בצערי. ענת, הדייטית שלי ניגשה לשירותים, חוצה במסלולה את דרכה של המלצרית שהתקדמה לעברי עם החשבון. היא הניחה אותו על השולחן ופנתה ללכת. "תודה", אמרתי , תוך כדי אנחה "זה לא זה, הא?" היא אמרה לי, מאמצת פרצוף עצוב. "ממש לא... מכירה את ההרגשה" ? היא חייכה, הנהנה וחזרה לכוון הבר. עקבתי במבטי אחריה. יש משהו מושך במלצריות... חשבתי לעצמי, או אולי זה רק אני ? החיוך שלהן, ההליכה בין השולחנות, הרצון לשאת חן ולקבל את הטיפ המיוחל, הופך אותן בעיני לדוגמניות על מסלול הבר. על חלקן ניתן להבחין בבירור כי החיוך הוא אפילו אמיתי, לא אחד ששמור ללקוחות. כזה היה החיוך שלה. החיוך הזה היה מחובר לפנים יפות, חלקות ובהירות, בעלות עיניים ירוקות שגם החושך בפאב לא הצליח לכבות, ושיער שחור ארוך אסוף, כמנהג המקום. על החשבון הודפס כמה רוצים מאיתנו על שתי בירות וקצת מזטים. למטה הופיע בכתב עגלגל המשפט הצפוי "לא כולל שירות" מלווה בציור של פרח קטן. מבט מדוקדק יותר על התדפיס גילה את שם המלצרית שלנו, אפרת ..... הסתכלתי עליה על אפרת, מרחק שני שולחנות ממני משרתת לקוחות אחרים, מבחין איך היא מגניבה לעברי מבט חטוף שנעלם מייד. 3 דקות לאחר מכן, ענת ואני היינו בחוץ, צועדים בשתיקה לעבר האוטו שחנה לא הרחק משם, כדי לגמור את הערב הזה בצורה מכובדת, איש איש בביתו. את מה שעשיתי כמה רגעים קודם בפרץ של ספונטניות, מתובל בקצת אומץ, לא יכולתי כמובן לספר לענת. ממילא לא נפגש יותר לעולם, לפחות לא בנסיבות האלה. אפרת לעומת זאת באותן דקות בהן פסענו לאוטו, ניגשה אל השולחן כדי לאסוף את הכסף שהושאר שם, היא אספה את הצלחת הקטנה עם הכסף והחשבון וניגשה לקופה. רגע לפני שהטביעה את החשבון במגירה, בין שאר החשבונות שהצטברו באותו ערב, משהו עצר אותה. היא הסתכלה שוב על החשבון, וברגע אחד של ידיעה מוחלטת הפכה אותו... וראתה .... היא חייכה... המשך בקרוב
חזרתי לקצת, בא לי שוב פעם לכתוב ...