מאד מחכה שיתחיל הדיון, וסיגל כבר זרקה חכה |דג
אבל אני רוצה להגיד משהו מקדים, תסכימו איתי או לא (זה יכול להיות דיון בפני עצמו): אני חושבת שלפחות בשלב ראשון כדאי לנו לנסות לשים בצד את האספקט של התיאוריות הפמיניסטיות, שמובאות בספר ובכלל. כי אנחנו עלולות להכנס לסחרור סביב הנושא הזה, שהוא עמוק ורחב מאד, וכפי הנראה גם די קונטרברסלי, ולכולנו בטח יש דיעות מאד מוצקות והרבה אמוציות סביב הנושא הזה.
נראה לי שזה ירחיק אותנו מהדיון.
כמובן שהיה נחמד אם היו יותר ספרים, שמתארים את המחלה שלנו מזוויות שונות. אבל הספר הזה נכתב כעבודה אקדמית של מי שעוסקת בתחום המגדר, ותודה לאל שהיתה הוצאת ספרים שהרימה את הכפפה ופירסמה אותו. זה כל כך לא מובן מאליו שיימצא מו"ל, בוודאי בתחום האנתרופולוגיה. ולרסלינג יש הרבה פרסומים בתחום הפמיניזם (הגברי אגב) שזה כפי הנראה מה שהביא אותם להביא אותו לדפוס.
אז זו הבחירה של הכותבת, וזה הבית שהספר מצא. נגיד תודה. ובואו ננסה להתייחס לנושא של הפורום ולמה שמעניין אותנו, ונניח לויכוחים על פמיניזם, או לפחות נעשה את זה בשרשור נפרד...
אני אומרת את זה רק כבקשה אישית שלי, כי יש כל כך הרבה מה לדון בספר בהקשר של המחלה, שאני חוששת שנתפזר וכבר יש סימנים לכך שאנחנו יכולות להגרר לדיון פמיניסטי, שנראה לי שזה לא הדבר הראשון לפחות (בעיני), שכדאי להתמקד בו...