לכן בנות-מכתב מהחזית!

jakir5

New member
לכן בנות-מכתב מהחזית!

אייך זה תמיד קורה לנו?! אנחנו שרצינו להתגייס לצה"ל 3 שנים בלי להשתמט רגע אחד! באנו חדורי מוטיבציה באנו עם מטרה לשרת את המדינה להגן בגוף ואם צריך גם בנפש. חלקנו שילם מחיר יקר עבור מטרה זאת איבדנו אחים, איבדנו חברים. אנחנו נתנו לכן הכל בשביל שיתחייכו. נשארו ערים ודיברנו איתכן כמה שרק אתן רוצות למרות שכבר 3 לילות אנחנו לא עוצמים עין. בשביל חיוך שלכן הינו מוכנים להרוג. סיפרנו לכן שאנחנו בבית שמש ולא בבית לחם. כדי שתישנו רגועות. התקשרנו אליכן אחרי כל פעילות או שלחנו SMS כדי שתדעו שהכל בסדר. "לא היו לו שום זכיות בתור חייל פשוט ועל פני העיתונים הוא לא בלט הוא היה חייל רגיל כמו כל אחיך בגדוד עת עלה וכבש את המשלט" מעולם לא ביקשנו משהו גבוה. ביקשנו מכן רק חיבוק שאנחנו חוזרים להרגיש את חום גופכן על קור גופנו. ביקשנו ממכן להיות כנות איתנו אם זה נגמר אז להגיד ולא להתחיל עם "הפסקות" וכד.. ידעתן שאנחנו הולכים לקרבי להגן על הבית. לכולם היו חברות בהתחלה. היה שמח הרבה חבילות. סופ"שים מתוקים. אבל לאט לאט הכל נעלם החבילות החברות אפילו חשבון הפלאפון כמעט ונעלם לנו. בשעה ששכבנו במארבים חשבנו עליכן. שיצאנו למעצר פחדנו עליכן מה יקרה אם אנחנו לא נחזור!? כל לילה לפני שינה היו נושקים לדמותכן. חולמים על עוד סופ"ש איתכן ונרדמים. "חולצתו היתה שרופה באש המרגמות, וקוצי זקנו כסו את הסנטר. אך פניו היו יפים מכל העלמות עת כדון הוא שלף והסתער!" אייך זה קורה לטובים שבנינו היו לנו הרבה חברות והרבה קשרים ארוכים במחלקה מעולם לא ביקשנו דברים גדולים. אך אתן ביקשתן מאיתנו שנבגוד באחינו שבשעה שהם במארב אני אשב איתך. ביקשתן מאיתנו לזרוק את אמונתנו לעזוב את המחלקה שלנו. החברים הכי טובים שלנו אחים שלנו שאתם עברנו לילות בלי שינה. אימונים מפרכים. וסערות אש. הכי מסכן היה אצלנו החובש שלנו חובש אחד ל38 חיילים. אף פעם לא ראינו אותו בוכה. או נשבר. לא אמר מעולם לא יכול. ועזר לכולם לחייך. רק פעם אחת ראינו אותו נשבר. אמר לנו זהו נגמר כמעט וחתונה אבל היא לא רוצה קרבי מעדיפה אחד אחר מאותו יום הוא כבר שונה לא כמונו אבל עדין איתנו פעם היה לו זיק בעיניים שהיה מעיר את כולנו אבל הזיק הזה כבה. תמיד היה לו חיוך על הפנים עכשיו יש רק פס דק של עצבות תווי פניו הפכו להיות נוקשים כמו ברזל. לבו הפך להיות אבן- אין לו כבר אמון באף אחת. "חיל רגלים חיל רגלים הפורץ אל האש גלים גלים" היה לילה אחד שיצאנו שוב לפעילות בלי אף אחת לחשוב עליה. רק אנחנו והלילה (החבר הטוב ביותר של החי"ר) בתוך הקסבה עברנו שם. נשמע ירייה אחת בודדה שהציתה שדה של אש. ובתוך כל הסערה ראינו אותו רץ אל פצוע מטפל בו. ומרגיע אותו. תוך כדי סערת האש הרים אותו על גבו ורץ איתו למקום מחסה. האש שכחה ראינו שם את החובש מדמם ואת הפצוע מנסה לקרוא לו לבדוק שהוא עדין חיי. אך היה מאוחר מידי. שאמרנו לו שהוא פצוע הוא חייך ואמר בכוחות אחרונים "חריני"ק אמיתי נפצע רק מרסיסי הלב..." ועצם את עיניו.. "ועל כן רעי נזכור את כל עלילותיו, ונזכור אותו תמיד עת קרב ייתם! כל מקום אשר חיל רגלי דרך עליו הוא שלו ושלנו עד עולם"

jakir5

New member
דברים היוצאים מהלב-נכנסים ללב

השיר שכתבתי כאן הוא של חיים חפר שנכתב לאחר מלחמת ששת הימים,

ענבל1693

New member
זה מדהים ללא ספק

אבל לא כולן כאלה תאמין לי. חוצמזה אתה כותב פשוט מדהים..לא ראיתי דברים כאלה. תעשה עם זה משהו

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifמרגש.

חבר שלי חובש קרבי.. העלה בי דמעות מה שכתבת. אני תמיד מחזקת, תמיד עוזרת לו. מעודדת אותו שיעשה רק מה שטוב לו בצבא ושיתקדם כמה שיותר! הוא אמר שהוא רוצה לחזור לאימון מתקדם אחרי הקורס חובשים, רוצה להציל חיים :) הגיבור שלי. הוא כבר שנה בצבא והתחלנו לדבר על זה שאולי הוא אפילו יצא לקצונה ויחתום איזה שנה וחצי+ בצבא. גם החבילות אני עוד שולחת. כבר שנה. כן, זה קשה להיות חברה של חייל קרבי אבל חייבים לקבל את זה ואהבה מתגברת על הכל.

jakir5

New member
ממליץ בחום לרדת מחזור!

אני גם חובש קרבי, ואני ממליץ לחברך לרדת מחזור בחום! אם הוא רוצה להיות חובש+לוחם טוב, אז כדאי לרדת מחזור, אחרת המקצעיות שלו תפגע, אחרי הטירונות הרבה יותר קל לנהל מערכת יחסים, היציאות משתפרות, יש יותר זמן פנוי, שהיה לכן המון בהצלחה!

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifחח הוא כבר ירד מחזור.

השבוע הוא מסיים את האימון מתקדם ואז יוצא איתם לקו :) הוא גם שוקל לצאת או לקורס מכי"ם או לקורס קצינים אחרי הקו. תודה רבה :)

GrowingMadness

New member
פשוט וואו.

גם חבר שלי חובש קרבי (בכפיר) והמכתב הזה ממש דיבר אליי... מדהים פשוט. עשה לי צמרמורת. ובקשר לחבילות.. אף פעם לא שלחתי לו כי אי אפשר לשלוח לפלס\פקעות ועכשיו הוא במוצב בבית לחם וכאילו "אין לו כתובת".. אז אי אפשר לשלוח חבילות ועכשיו אני מרגישה ממש רע בגלל זה

oneofus

New member
תרגע חמודי

הייתי 4.5 שנים בצבא בגולני. כמעט כל החברות למעט בוגדדות נשארו GIRLS WANT TO HAVE FUN סה לה וי

shiri59

New member
נכון girls want to have fun

ובנות גם נשארות אם חברים שלהן, אם באמת אוהבים למרות הצבא לא קשור לזה שרוצות להנות.

oneofus

New member
שתיים

זה החזיק בדיוק חודשיים מי רוצה חבר שמגיע הרוג לשישבת (לא הייתה אז שעת תש ולא פלאפונים)!

shiri59

New member
טוב זה קשה

אני לא רואה יתרונות בלהיות חברה של חייל..

oneofus

New member
זה תלוי מה את מחפשת

את עוד צעירה, אבל לאט לאט המנטליות של בנות משתנה. בהתחלה הן מחפשות את הריגוש של "יש לי חבר" מסיבות מועדונים בילויים ופגישות תכופות. ולאט לאט (זה לוקח כמה שנים) הן לומדות להפריד בין FUN ו COOL לבין אופי נוח, ובנים רציניים יותר. ככל שהבחורה יותר אייכותית היא לומדת מהר יותר. כאשר החבר בצבא - והבחורה צעירה , יש לה פחות עיסוקים (אלא אם כן היא חרשנית ובעלת תחביבים) והחבר הוא מרכז העולם, ולכן אין לה איך למלא את החוסר כשהיא מתבגרת - הבנים הרלוונטיים הם באוניברסיטה ואז כבר גם היא וגם הם בעלי עיסוקים נוספים והחבר הוא חלק קטן יותר מהעולם שלהם. זו הסיבה שבגילך - אין יתרון בלהיות חברה של חייל

GrowingMadness

New member
נראה לי שאתה זה שצריך להרגע,

באמת שאין לך שום זכות לבוא לפורום הזה ולדבר ככה ולהגיד דברים כאלה.

oneofus

New member
אני גברתי, רגוע מאוד

אני פי 3 מגילך, רגוע לחלוטין , ומדוייק! מי את שתקבעי אם יש לי או אין לי זכות כלשהי! הבעתי את דעתי והסברתי את נימוקי. כל אחד יכול להסכים איתי או לא.

למעלה