לכמת או לקמט?

גנגי

New member
סליחה, מה השאלה?

מן הנימוס שכשמישהו שואל משהו בפורום השאלה תהיה מנוסחת כך שתתן לפחות פתח לענות עליה באופן רציני. אני לשאלות שמנוסחות ככה לא עונה, כי הן נראות לי יותר כמו הקנטה מאשר כמו שאלה לשמה. מה חיפוש, מי חיפוש? איפה חיפשת? במילון? בגוגל? למה שתהיה לך תוצאה ברורה על שאלה בלתי ברורה?
 

hativa1

New member
...סליחה?

מה זה משנה בכלל איזה חיפוש? הנקודה היא אותה נקודה, והשאלה היא אותה שאלה. מן הנימוס שכשמישהו שואל שאלה בפורום, סוציופט אמפטי לא יתנפל על שאלה תמימה כדי להוציא את העצבים שלו. ואני יותר מאשמח, אם *אתה*, מי שלא תהיה, לא תענה לי על השאלה, כי יהיה זה עוול לשאלה.
 

ענתי לה

New member
וואי וואי וואי (מותר בעברית?)

איזו תגובה נוראית ואיומה חטיבה 1 !!!! סוציופט אמפטי??? מאיפה זה בא? באיזה חיפוש מצאת את הביטוי המופלא הזה??? הגעת לפורום כאורחת ומן הראוי הוא להתנהג כמו אורחת, בעיקר כשאת מגיעה "לקבל" משהו ולא "לתת".... לא נעים בכלל ומומלץ שלא יגיבו לשאלתך כלל וכלל כי אינך ראויה לכך. (אפשר אולי לקמט אותה??) מעריצה (של הפורום כמובן) ענתי
 

hativa1

New member
באתי לפורום, התנהגתי כאורח,

וקיבלתי לשאלה מנומסת ותמימה תשובה מגעילה ועוינת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלה היא לא איך, אלא מה

אתה רוצה להגיד. האם אתה רוצה לקמט את הבגדים, או לנסות להעריך את כמותם? (ואפשר לכמת אותם תוך שאתה מקמט אותם!)
 

hativa1

New member
אני רוצה לקמט את הבגדים,

אבל זכור לי שקראתי בספר אסטרו-פיסיקלי כלשהו, על "כימות החלל" בהקשר של הקטנו ודחיסתו. אם כן, זוהי טעות? תודה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מניחה שכן...

אם כי (למיטב זכרוני) בדר"כ קימוט החלל לא מתייחס להקטנה ודחיסה אלא לעיוות שלו ולעובדה שנקודות שהן לכאורה רחוקות נעשות קרובות פתאום בדרכי קיצור (אני לא בטוחה כי מזמן לא קראתי בנושא, אבל נגיד חורי תולעת וכו' מתקשר לי לרעיון הזה). לעומת זאת כימות החלל, כפי שאני מבינה זאת, זה להפוך את החלל לכמותי... (אז אולי זה בניגוד לכך שהוא אינסופי? כי הוא כן, אז זה באמת לא הגיוני במיוחד...) הצעה שלישית: פשוט נשמטה ה-נ' - למעשה מדובר ב"כנימות החלל" וזה היה ספר ההמשך ל"גברים בחלל".
 

djavis

New member
ואיך הוגים את המילה?

?LEHAMET? MEHAMET בכלל הייתי מעוניין לדעת מתי המילה היא מיודעת ומתי לא.. בברכת יום טוב.
 

or99

New member
כן. בדיוק ככה.

ואת השאלה השנייה לא הבנתי. באופן כללי, כשאתה מוסיף למילה ה' הידיעה - היא מיודעת.
 

djavis

New member
תודה, מדובר רק באות ה'?

אני פשוט מנסה להבין מתי להדגיש את אותיות בגד כפת. לפי מה שאני יודע אומרים בבית BABAIT, אבל כשזה בא כ"בבית הספר" אז הב' רפויה. איך אפשר לדעת?? הלך לבנק LABANK או LAVANK? במילה בבנקו (בבנק שלו) הב' רפויה. יש כלל מנחה שאפשר ללכת על פיו? תודה מראש!
 

or99

New member
הכלל הוא פשוט.

אחרי אותיות בכ"ל, כשתנועתן היא a (פתח), יופיע דגש - לַ(a)בַּיִת לעומת זאת שהתנועה היא e (שווא), לא יופיע דגש - לְ(e)בֵית הספר. (המילה בנק היא בעייתית כי היא מילה לועזית. במילים לועזיות הדגש בד"כ נשאר. לא יודע מה החליטה במקרה הזה).
 

Scarlight

New member
אור, שאלה קשורה

התוכל להוסיף לאתר שלך (למה הוא עזב את החתימה?) את הוראות הניקוד לגבי בכל"מ בתחילת מילה? מתי בְּ, בִּ, מֵּ, מִּ וכו'.
 

or99

New member
כי...

התחילו להיכנס כל מני אנשים שאני מכיר לפורום, ואני לא רוצה לחשוף את עצמי...
ולגבי בכל"מ - אוסיף בקרוב ב"ה.
 
למעלה