לכם, "ההורים שלי".

נראה לי

New member
לכם, "ההורים שלי".

אני אולי מדברת עכשיו מנקודת מבט של שישיסטית פעורה, ילדה קטנה בגיל ההתבגרות שלא מבינה כלום. אבל אני חושבת שיש לי נקודת מבט מאוד אובייקטיבית עליכם, צבועים שכמותכם. כן, צבועים. כששאלתי אותך, אמא מה כ"כ מפריע לך בזה שאני אלך עם מכנסיים, הרי את הלכת איתם כל הזמן כשגרת בחו"ל ואפילו קצת בארץ, כל מה שהיה לך לומר לי שזה "לא מקובל". לעזאזל!! כשאני באה אלייך עם שאלה שמאוד מפריעה לי, וכל מה שאכפת לך זה "מה יגידו", מה כולם יחשבו על הבת שלך, איזה אמא את חושבת שאת מייצגת?! ממי אני צריכה לקחת דוגמא? מאמא שלא באמת מזיז לה מהפנימיות, אלא מזה ש"אוי-אוי-אוי לא יתחתנו עם הבת שלי!". וכן, האבא הגדול, שמבין הכול בספרי דת, שלמד בכפר הרוא"ה ובכרם ביבנה, שכולם בעבודה שלו מעריצים אותו, ורק אל הילדים שלו הוא לא יכול להתנהג בסדר. אז זה מאוד נדרש ללבוש חצאית ב"שולחן שבת", ולעשות קידוש, וליטול ידיים כשיוצאים מהשירותים, אבל לדבר יפה?! זה לא נכנס להגדרה של הדברים הנצרכים. אפשר לזלזל ולכפות, רק לא להתנהג כמו שאדם נורמאלי צריך להתנהג. ואתם באמת חושבים שעם חינוך כזה תצא לכם בת דתיה ומאמינה?! הוכחתם את הכישלון שלכם עם הבן הגדול שלכם, שכבר לא דתי. ואולי זו בעיה שכבר אצלי מהלידה אבל מה שבטוח, אתם לא תרמתם בגרוש לניסיון זעיר לקרב אותי לדת. קשה לי להאמין שהאלוהים שלכם התכוון ליצור כאלה אנשים. ובכלל, מילדות תרמתם לי ביחס שלכם לחשוב על "איך אנחנו נראים בעיני החברה", אז תתפלאו אחת הסיבות שאני מתרחקת ממכם זה שהדרך שלכם נראית רע. רע מאוד אפילו. את זה לפחות ירשתי ממכם, להסתכל על הבחוץ. ולא, אל תחשבו לרגע אחד שאני יוצאת מהמגזר שלכם רק בגלל שאתם מכעיסים אותי, או בגלל שאני שונאת אותכם, אבל מה שבטוח זה שאתם לא מספקים לי סיבות להישאר. (אני מצטערת ששמתי את זה פה, פשוט הייתי חייבת לפרוק.)

כותבת מוזר

אם אבא שלך לא דתי באמת, אז את פשוט יכולה לחקור ולבדוק במה הוא טועה ולומר לו, הרי אין בן אדם מושלם. בגלל זה לצאת בשאלה? מוזר קצת.

evc

New member
לא

שופטים אדם שצריך לומר את שעל ליבו.

נראה לי

New member
אני אמרתי שבגלל זה יצאתי בשאלה?

ממש לא. אבל מחיתי על החינוך ה"מדהים" שהם העניקו לי, שגרם לי לפתח דעות מסויימות כנגד הדת. כדאי שתלמדי לקרוא לפניי שאת מגיבה.

נראה לי

New member
אני לא דתיה בשביל אבא, ובשביל אף

אחד אחר. ואני לא מבינה את ההקשר של השאלה הזאת. זה לא "לא דתייה" בשביל אבא, זה "לא דתייה" הרבה בגלל השפעות של אבא.

זה מה שאני מנסה שתגידי

כי אם כך אז את מבינה שאבא שלך דתי מצד אחד, ומצד שני עושה דברים שלא "מתאימים" לדתיים. אז אולי במקום לצאת בשאלה תראי לו מה זה להיות דתיה "באמת" .

את אומנם...

בגיל ההתבגרות(כמוני...)אבל לדעתי את מתבטאת וחושבת מצוין! גם אותי הרגיז הרבה דברים בבית ובמשפחה אבל חמודה עצה אישית...להוציא כעס זה טוב אבל לכעוס בלי לעשות כלום...בהצלחה!

uri80

New member
צודקת. ה"מה יגידו" הוא הדבר

המלאכותי ביותר שקיים. הטפל אליו לפעמים מתייחסים כעיקר.

זה בדיוק המקום לשים הודעה כזאת

המעבר מעמדת מי שעושה קידוש השם ונמנעת מחילול השם לעמדת המבקרת, אינו פשוט.

נוסטלגיה

אין יוצא שלא עבר שבעה מדורי גהנום. אבל בחייך מה שהיה היה. תדחיקי את הסבל ותעצימי את הכיף. מה שלא הורג מחשל..

נראה לי

New member
תודה לכולם.

באמת שהייתי חייבת לפרוק, ולא ציפיתי להתייחסות רצינית..הפתעתם אותי. שוב..תודה!

למעלה