לכל תלמידי חלק א'

לכל תלמידי חלק א'

הסתכלתי קצת בפורום וראיתי מעט מאוד שאלות על מרד בר כוכבא והמון על המרד הגדול. אותו דבר המון על הרצל ומעט שאלות על אימפריאליזם. אתם מוכנים להסביר לי למה אתם בוחרים במרד הגדול ? זה המון חומר ... יש איזה סיבה מיוחדת ? אותו דבר על הרצל זה ממש המון חומר ורובו מבלבל אימפריאליזם זה בסך הכל סיבות מאפיינים המדינות וסכסוכים .. ממש קל לזכור ? אשמח לדעת במה כל אחד בוחר ולמה

עוד שאלה

בבגרות חלק א' תקופה א' מה אני צריך לרשום על המושגים אדריאנוס רבי עקיבא מרד התפוצות

איסקרה

New member
מה לדעת במושגים?

על אדריאנוס קיסר- התקופה, שתיים מהפעולות שיזם בא"י. רבי עקיבא - האיש ומעמדו,מקום הפעילות, פעולה אחת שיזם. מרד התפוצות - הצדדים המעורבים במרד, המיקום, גורם אחד למרד,תוצאה אחת של המרד. זה כל מה שצריך לדעת. קדימה, פתח ספר כתוב לך את המושגים. תעלה אותם כאן אומר לך מה דעתי.

טוב הנה ..

אני יצרף קובץ עם המון שאלות ומושגים שעניתי עליהם כהכנה.. רק שתדע האדום - היה לי במבחן וקיבלתי את רוב הנקודות צהוב- היה לי במבחן לא קיבלתי את רוב הנקודות ותיקנתי .. את זה אני רוצה שתבדוק ירוק - לא כתבתי נכון ולא תיקנתי יש כזה מושג אחד מדינת היהודים אני חושב, בבקשה תבדק ותגיד לי כמה לדעתך אני צריך לקבל עליו מתון 6 .. כל מה שללא צבע עניתי ואני לא יודע אם התשובות טובות או לא בבקשה אם תוכל להגיד לי מה דעתך על השאלות והאם יש לך עוד שאלות שעליהם אני אוכל לענות תודה ניר .

שאלה..

קודם כל, אל תהמר אף אחד לא יודע בוודאות שתיהיה בחירה בין מרד בר כוכבא למרד הגדול בבגרות..ולכן לומדים את שניהם לבגרות. ואני בין אימפריאלזים להרצל, לומדת רק אימפריאלזים.. כי הבנתי שפה בטוח יש בחירה.. ואימפרילאיזם הרבה יותר קצר ומעניין. ו..מושגים זה פשוט..תלמד לפי המיקודית,..ואם אין לך תודיע לי אני יעביר לך.. ורק שתדע שהמורה שלך סיבכה אותך..אצלי כל החומר בנקודות והרבה יותר קצר משלך...

אני לא בטוח

יש לי את המיקודית 2003 יש שם בסוף שני מבחני דוגמא ובשניהם יש בחירה בין המרד הגדול למרד בר כוכבא וזה תמיד ככה שתי שאלות נפרדות .. אני בטוח שזה ככה ..

לא בטוחה גם

המורה שלי...היא אחת המורות הכי טובות שיש היא לא תתן לנו ללמוד סתם.. והיא בתור מורה אמרה לי תלמדי את שניהם כי אני לא יודעת אם הם יעשו בחירה אז אל תהמר למרות שהמרד הגדול ארוך.. ואתה צריך חומר על משהו?

כן קצת

אני צריך את המושגים מרד התפוצות ורבי עקיבא וגם הגדודים העבריים אם יש לך סך הכל אני רוצה רק לדעת איזה שאלות כבר יכולות להיות בכל נושא.. במרד בר כוכבא יכול להיות הגורמים שלבי המרד הסיבות לכשלון התוצאות יכול להיות עוד משהו ? אני לא חושב אימפריאליזם במיקוד כתוב שרק הנושאים: המדינות שלקחו חלק. סיבות והסברים של האימפריאליזם וגם סכסוכים בין מדינות זה אומר שיכולות להיות שאלות מאפיינים גורמים שאלה על משברי מרוקו שאלה על סכסוך פאשודה שאלה על הכיבוש של אחת המדינות ופרוט עליה . או כיווני ההתפשטות של כל אחת מהמדינות על מלחמת הבורים אני לא חושב שיכולה להיות שאלה כי במיקוד כתוב שרק על סכסוכים בין מדינות ואני לא בטוח שמלחמת הבורים נכלל בזה בכל מקרה מושג יש אז גם ככה צריך ללמוד תקופה שלישית אני בעיקר צריך שאלות לכל נושא או עוד שאלות על אימפריאליזם ובר כוכבא

אני יכולה להביא לך הכל!!!

המורה שלי הביאה לי שאלות.. ככה שעל איזה תקופה או נושא שאתה צריך יש לי שאלות וסיכומים הכי קצרים וטובים שיש.. גדודים עבריים- תקופה- מלחמת העולם הארשונה מטרה 1- להקמתם- להשיג, באמצעות שיתוף פעולה עם בריטניה במהלך המלחמה ותרומה למאמץ המלחמתי את הצרטר המיוחל להקמת בית לאומי בארץ ישראל. פעולה 1 של אחד הגדודים- גדודי נהגי הפרדות שימש כגדוד תובלה והוביל אספקה אל הקווים בחזית גליפולי. אם אתה צריך עוד משהו בכל נושא, תגיד...אני יביא לך אפילו שאלות שהמורה הביאה לי על כל נושא...

כתבתי מה אני צריך

בבקשה תכתבי לי .... ואיסקרה אם תוכל לבדוק את השאלות או כל אחד אחר זה יהיה נפלא תודה רבה לכולכם.

בדיקה...

אתה צריך.. מלחמת הבורים מרד התפוצות הגדודים העיבריים..כבר רשמתי. ואת השאלות שיכול להיות יהיו? וזהו???????? ואני ירשום יותר מאוחר..מבטיחה!!!

אני לא צריך מלחמת הבורים

אני צריך מרד התפוצות מושג רבי עקיבא מושג גדודים עבריים שכבר רשמת מושג ושאלות אפשריות

היי, זה בקשר למרד הגדול...

אז ככה, אין לי מושג מה זב מרד בר-כוכבא! לא למדתי את בכלל, למדתי רק על מרד החשמונאים, שלפי מה שהבנתי הוא המרד הגדול. אתם חושבים שיכול להיות שישאלו אותי על מרד בר-כוכבא?? הרי זו לא אשמתי שלא למדתי את זה!

אני אסביר

סליחה שלא הבהרתי את הבחירה עד הסוף. אז זה הולך ככה. המורה בתחילת השנה מחליט מה הוא מלמד הוא יכול לבחור ללמד על החשמונאים ועוד נושא שבטח למדת. או על מרד בר כוכבא ועל המרד הגדול. המורה שלך בחרה ללמד על החשמונאים. בבחינת הבגרות בתקופה הראשונה תצטרכי לבחור אחת מתוך ארבעה שאלות שתי השאלות הראשונות עוסקות בחומר שאת למדת שתי השאלות האחרות עוסקות בחומר שאני למדתי שהוא המרד הגדול בשנת 66 לספירה ומרד בר כוכבא. מכל ארבעת אלה את בוחרת אחד. עכשיו אני לא יודע איך זה מחולק בחומר שאת לומדת אבל אצלי תמיד שאלה אחת תיהיה על המרד הגדול בשנת 66 והשאלה השנייה תעסוק במרד בר כוכבא .. אז אני בחרתי ללמוד יותר על בר כוכבא. כמו שאת לומדת את שני הנושאים בתקופה השנייה, אימפריאליזם והרצל אבל במבחן את תצטרכי לעשות תמיד רק על אחד מהם כך שמלחתחילה תוכלי לבחור ללמוד טוב על נושא אחד ולבחור אותו בבחינה מה שרע בבגרות זה שבתקופה השלישית אין לך מושג מה יהיה ולכן עדיף ללמוד הכל ולא להמר בשום אופן !

rory s

New member
ל ננטטלליי אממ אני צריכה 2 דברים

אולי תוכלי לעזור לי.. אני כבר מבולבלת מכל הגורמים למרד. אתמול איסקרה כתב לי את הגורמים של ממש את הגורמים עצמם ויש גם גורמים ישירים כמו אכזריות פלורוס תוכלי לכתוב לי על זה? ועוד שאלה... כל מה שיש לך על קונגרס באזל תוכנית באזל וכו' כי אני ממש לא מבינה שם כלום. אני אשמח אם תוכלי לעזור לי חג שמח לכולם!

כי

לא בטוח שתהיה בחירה, ודווקא בגלל שהמרד הגדול הוא הרבה חומר הסיכויים שהוא יהיה הרבה יותר גדולים ממרד בר-כוכבא.

??

מה אתה מדבר ? תמיד יש בחירה בין בר כוכבא למרד הגדול שניהים תמיד מופיעים !! אותו דבר בתקופה השלישית..

למעלה