לכל תושבי הפורום

לכל תושבי הפורום

במיוחד לאלה שאכן שייכים לקטגוריית ה"שמנים ויפים". אני מסכימה שאנשים במצבים מסויימים, למשל- כאלה שאינם עונים על אידאל היופי, זקוקים למעין "קבוצת תמיכה" כדי להרגיש שהם לא לבד. אך אינכם חושבים שהפורום הזה בעצם מבדיל אתכם מהחברה? לי זה נראה כאילו במקום לומר: "אני בן-אדם ככל בני האדם, ואין שום סיבה שתשפטו אותי לפי המראה החיצוני שלי", אתם אומרים: "אני שונה, אני לא חלק מהנורמה, ועל כן אני מסכן וזקוק לקבוצת תמיכה". אתם לא חושבים שאתם אנשים ככל האנשים? אתם באמת רוצים להיות בפורום בו אתם רק מקטרים על איך שהחברה עושה לכם עוול? אתם לא שונים. אין לכם חובות או זכויות מיוחדות, ובסך הכל אתם מהווים את רוב האוכלוסיה בעולם המערבי. אני לא מבינה למה אתם מתעקשים להיות יוצאי דופן. לדעתי הפורום הזה מגדיר אתכם רק על פי המראה החיצוני שלכם, דבר שלכאורה אתם מתנגדים אליו בכל תוקף! לדעתי אתם אלה שעושים לעצמכם את העוול. אם באמת הייתם שלמים עם המראה שלכם, כפי שאתם אמורים להיות, לא הייתם זקוקים לפורום הזה. ליה

גילה37

New member
לא קראת את מכתב הפתיחה ???????

אני חושבת שלא הבנת את משמעות הפורום הזה, א. אנחנו לא קבוצת תמיכהמאיפה שמעת או קראת על כך, ב. אנחנו לא מקטרים על היותנו שמנים להיפך אנחנו רק רוצים להביא למודעות שאנחנו ככל היתר בני אדם אפילו אם יש לי משקל עודף אבל אני אישה לכל דב רויש אפילו גברים שמעדיפים אותי כמו שאני, ג. אנחנו לא עונות על "אידיאל היוםי" את טועה בגדול וחבל שזה מה שאת מרגישה , אני מבינה שגם את שמנה ולכן את מרגישה צורך להתגונן אבל את צריכה להתגונן קודם כל מעצמך ואז לבוא בטענות כלפי אחרים.... ד. כל הפורמים מוגדרים לקטגוריות כדי למצוא אנשים בעלי אותו מכנה משותף, האם פורום משפחות חד הוריות בא לקטר ולהתלונן? האם הומואים בא לקטר ולהתלונן .? האם הפורום של נוער מרצ בא ע"מ לקטר ולהתלונן את פשוט לא הבנת מה פירוש פורום שלך גילה

עופר 123

New member
ליה יקרה.......

ליה, נראה שלא הבנת את מטרת הפורום כפי שאנו רואים אותה. הפורום הזה הוא עבור אותם אנשים שחושבים שאידיאל היופי הנשי הוא מעוות וחולני. אנו לא מסכנים, לא ולא. אנו גאים במי שאנו, ואין צורך להתנצל על מי שאנחנו. את אומרת ש- "אתם לא שונים. אין לכם חובות או זכויות מיוחדות, ובסך הכל אתם מהווים את רוב האוכלוסיה בעולם המערבי". מעמד השמנים בכלל והאישה השמנה בפרט, הוא נמוך במיוחד, וזוהי הקבוצה האחרונה שלא נוהגים כלפיה בפוליטיקלי קורקט. הרי לך השוואה לא רחוקה למצב השמנים: הנשים בכלל הן הרוב בעולם - כ- 51% מאוכלוסיית העולם הן נשים. התנועות הפמינסטיות, כמו הפורום שלנו, לא דורשות זכויות מיוחדות - הן פשוט רוצות שוויון. בחברה המעוותת שלנו, אשה שמנה היא כן שונה - מי שהיא לא ב"נורמל" נחשבת לשונה, לאחרת. מטרת הפורום הזו היא לא להיבדל, אלא להיפך - לגרום לראיה אחרת של כל עניין האידיאל היופי הנשי. אני כבר לא מסוגל לראות אשה גדולה שחושבת שאני משקר לה באומרי לה שהיא יפה, ולי כבר נמאס להיחשב כמשוגע בגלל שאני מעדיף את בת זוגי במימדים גדולים. מטרת הפורום הזה היא לקדם את המצבים ההפוכים לאלו שקיימים בחברה שלנו: אשה שמנה שתהיה גאה במי שהיא, כי יש מי גברים שרוצים אותה, וגברים שלא יתוייגו כ"Freak of Nature" אם הן לא אוהבים את השדופות של תחרויות היופי. האמיני לי, ביום שהשמנות תהיינה שוות, ביום שהן תוכלנה ללכת לים עם בגד ים מבלי שינעצו בהן מבטים, ביום שאני אוכל ללכת עם בת זוג גדולה ללא התלחששויות מסביב, אני אהיה הראשון להמליץ על סגירת הפורום מחוסר רלוונטיות. מסכנים - ממש לא. קבוצת תמיכה - רק את רואה זאת ככה. פורום לנשים שאוהבות להיות גדולות וגאות בכך, תגיד החברה שמסביב מה שתגיד, ופורום עבור גברים שאוהבים נשים שלא רואים להן את הצלעות - בהחלט כן. בתקווה שמטרות הפורום הובנו כהלכה, עופר

errezz

New member
תמיד יהיו האנשים כאלה

שצצים משום מקום, בלי לבדוק שום דבר - ומבקרים, או סתם כותבים שטויות. אם הגברת ליה היתה טורחת להכנס לפורום הישן או אפילו קצת להתעמק בזה החדש, ספק אם היא היתה כותבת את מה שהיא כתבה. לא כולם חושבים כמוה, ולא כולם טועים כמוה ובהחלט(!) יש מקום לפורום נהדר כמו זה שלכם. רק היום נפלתי אליו בטעות (יותר נכון אל הפורום הישן) ואני חושב שאבקר פה לעיתים קרובות יותר ... תמיד אמרתי: אשה גדולה בבפנים (בבתוכו) ויפה בפנים (בפרצוף) שווה עשרות מונים מאישה רזה בבפנוכו ובחוץ. גם אני בדיעה שכשרואים לבן אדם ת´עצמות - זה דוחה! ושום פרסומות או "דוגמניות צמרת" מביאפרה לא ישכנעו אותי אחרת. פתחתי לפני כמה ימים עיתון וראיתי דוגמנית ל"מידות גדולות" .. WOW!! זו דוגמנית! זו יפיפייה אמיתית! ולא איזו "יפיפיית" סיליקון מזוייפת ... בקיצ.. עלו והצליחו! ומזל טוב...

DREAM111

New member
היי ליה

אז כולם תקפו אותך על חוסר הבנתך ואני רק אומר שאין זו קבוצת תמיכה ואין זה מקום שמקטרים בו. כל הפורום הוא פינה חמה של אנשים ששלמים מאוד עם עצמם (אולי חלקם לא אבל הם פה
). זה פינה חמה שנותנת פתח לאנשים "צרים" לראות שמה לעשות אומנם "שמנים" "גדולים" איך שתגדירי אבל אופס אנשים שיודעים לצחוק ולבכות בדיוק כמו האחרים. זה פינה חמה של אנשים שלא שופטים אף אחד על היותו גבוה נמוך שמן רזה רחב צר או עם אף גדול קטן. אז בואי הצטרפי אלינו לפינה שלא מקטרת על מבנה גופה פינה שאוהבת את כולם כאנשים בלבד ולא כאריזה. אז ברוכה הבאה ותהני לך בפינה החמה שלנו.

או, תודה באמת!

כבר הייתי בטוחה שאני נקטלת לחלוטין על ידי אנשים שנפגעו מהדיעה שלי (נכון, דיעה, מותר שתהיה לי אחת כזו!) וסוף-סוף מישהו טרח להעמיד אותי על טעותי בצורה תרבותית, תודה. לעומת זאת, אף-אחד לא התייחס לעובה שלדעתי הפורום הזה מקטלג אתכן לפי המראה החיצוני שלכן, וזו דיעה בה אני עוד תומכת. נכון, לא נכנסתי לפורום הישן. ואגב- לכל המעוניין. אני לא שמנה. אני אנורקטית. ליה

עופר 123

New member
את בטוחה שהפורום מקטלג אותנו?

אני סבור שהחברה היא זו שמקטלגת את הנשים השמנות ואת הגברים שאוהבים אותן. הפורום הזה לא נוצר בחלל ריק, הפורום הזה הוא לא שיגעון של מישהו אחד. החברה היא זו שמכניסה את הנשים השמנות (כן, ובשנים האחרונות גם את הגברים השמנים) לתוך המשוואה של "שמנה=מכוערת". כפי שכבר אמרנו לפנים, אין אנו רוצים להיבדל, אין אנו מחפשים את השוני שבנו. ההיפך הוא הנכון - אנו רוצים להיות שווים, ושהחברה לא תשפוט על פי המשקל של הנשים או החיבה של הגברים לנשים גדולות. את טוענת שאנו מקטלגים עצמנו על פי המראה החיצוני? הצדק עימך. אבל אני לא מכיר שום חברה אנושית שבה למראה החיצוני אין משמעות, ואדם שאינו בתחום "הנורמה" מתקבל כחבר שווה בחברה. אסור לשפוט על פי מראה חיצוני, אבל אין הדבר אומר שכל החברה קוראת את הפורום הזה וחושבת כמותנו. ההיבדלות, כביכול, בהקמת הפורום, היא לא לצורך התרחקות מן החברה, אלא לצורך קבלתנו לתוכה. כשם שפורום "פמיניזם" מקטלג בני אדם לנשים ולגברים כדי ליצור שוויון, כשם שפורום "מגבלות וזכויות נכים" מקטלג לבריאים ולנכים כדי לבטל את ההבדלים או למזערם, כך גם אנו רוצים שוויון ולא לקבל תחושה מן החברה שמשהו לא בסדר במימדים או בחיבה למימדים שונים מאלו הנחשבים ל"יפים". לסיום,
- התנצלותי הכנה אם חשת מותקפת מצידנו בכלל או מצידי בפרט. נראה שהיה קצר קל בתקשורת, ואני מקווה שלא נותרו רגשות טינה. בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים, אלא שאת יודעת, לעבור דירה, הלחצים, המתחים... נראה שקצת הפרזנו. אני שולח לך
עם חיוך מתנצל. שלך, עופר

ב ר נ ד ה

New member
ליה יקרה....

ליה יקרה איננו קוטלים אותך בשל דיעותייך. להיפך, עם אנשים כמוך נביא את השינוי המיוחל. להבנתי, את נמנית על המיעוט, שמתייחס בשוויוניות לאנשים שמנים, ושרואה בהם אנשים שווי זכויות לכל דבר ועניין, ככל האנשים בחברה. לצערנו, אין אלו פני הדברים אצל מרבית האנשים. מטרת הפורום היא להעלות את רמת המודעות לעובדה שאישה שמנה אינה חריגה, אלא נהפוך הוא. אישה שמנה היא יפה, היא נשית, והיא זו שהיתה אידיאל היופי במשך מאות בשנים...ואין כל סיבה שזה לא ימשך לעד. מלכתחילה לא הוגדר הפורום כקבוצת תמיכה וזה אינו ייעודו, למרות שכמו בכל פורום אחר תהיה בו מידה כזו או אחרת של תמיכה שכן, בפורום מתגבשת קבוצת אנשים שחולקת עם הפורום נושאים נוספים. עם הפורום או בלעדיו, אנחנו מקוטלגות ע"י "נורמות" שונות ומשונות, שעומדת מאחוריהן תעשיה שמגלגלת מיליונים של דולרים...ותו לא. נשמח אם וכאשר ישתנו פני הדברים...
ברנדה

למעלה