לכל תומכי משק החלב, אתם תאהבו את התמונה

MARIA40

New member
מה שהממשלה היית רוצה זה ..שאנשים כמוך

יאמינו ששורש כל רע זה הקיבוצים והמושבים המייצרים חלב גולמי...אז הם מסתירים ממך את העובדה שמי שקובע לאחר בדיקה את מחיר המטרה של החלב זאת המשלה משרד ה אוצר ומשרד החקלאות...אין אף גוף המפקח על ריווחי היצרנים כמו תנובה ,שטראוס, וטרה..מעניין איך זה שלא שאלת את עצמך כיצד הוזילו הייצרנים ורשתות השיווק הגדולת את מחירי מוצרי החלב בעשרות אחוזים בעת מחאת הקוטג'?

מוצרי החלב הם 17% מכלל המוצרים בסל המזון של הישראלים, עם מחזור של למעלה מ-7 מיליארד שקל בשנה. שיעור ההוזלה מגיע לעשרות אחוזים, לדוגמה: קוטג' תנובה 5% או 9%, שביוני 2011 עמד על 6.50 שקלים ובאוגוסט על 5.50 שקלים, עולה כיום אצל רמי לוי 4.70 שקלים (פער של 28%), ובמבצע החג הוזל ל-3.90 שקלים.

באתרי המכירה של מגה ושופרסל המחיר ירד מכ-7.20 שקלים ל-5.60 שקלים היום. קוטג' שטראוס נמכר ברמי לוי ב-4.40 שקלים לאורך השנה, הודות למחיר הבסיס מהספק. תג המחיר שירד מ-4 שקלים היום הוא מענה לתחרות שבאה מכיוון אחר - עדן טבע מרקט שהוזילה את מחירם של עשרות מוצרי חלב וגבינות (ראו בהמשך).

גבינה לבנה סקי של שטראוס הוזלה אצל רמי לוי בשני שקלים, מ-6.35 ל-4.30 שקלים. באתרי מגה ושופרסל הירידה פחות חדה: 1.40 שקלים, מ-7.80 ל-6.40 שקלים. יוגורט יופלה ירד מ-5 שקלים ל-4.30 שקלים אצל רמי לוי, וגבינת ריקוטה עזים למריחה של גד ירדה מ-17 שקל ל-12.60 שקל.

ואם נדמה לך שאם יהיה ייבוא של מוצרי חלב לארץ הם יהיו זולים יותר ..אתה טועה .. הנסיון האחרון לייבא ארצה גבינות קשות ..נכשל.

יש הרבה גורמים בשרשרת הערך

היצרנים , הרשתות

והממשלה שגובה מע"מ על מוצרי מזון בסיסיים
מצד שני מעלים את מחירי דלק ומים
מה מצפים שהמחירים לא יעלו??
כדי ליצר ליטר חלב צריך 4 ליטר מים..

שקדי

New member
אז מה שטייניץ הולך לעשות למעשה

הוא יספק עבודה ופרנסה לחקלאים ועובדי ייצור באירופה
ויוסיף אלפי מובטלים לשוק האי עבודה הישראלי....שיקבלו מיליונים דמי אבטלה
ואני לא מדבר על החקלאים הם יסתדרו...למעט אולי באזורי הגבול
הנפגעים העיקריים יהיו פועלי היצור בתנובה ושטראוס שיזרקו לרחוב
נהגי המשאיות ומפעלים שמיצרים אריזות וכו
והמתעשרים הגדולים יהיו היבואנים כולם יש להניח מקורבי שטייניץ ושות וחברי מרכז הליכוד

מסכימה איתך!!

נערי האוצר, והד"ר לפילוסופיה שטיינץ
מעדיף ייבוא כבינות מחול על פני ייצור ישראלי

את צריכה להחליט

האם יקר לך ייצור מקומי או שהמחיר נראה לך סבבה.
לי המחיר יקר.

אני לא אקנה ייבוא

אני חושבת ואמרתי את זה לא פעם
שחקלאות היא נכס אסטרטגי למדינה
כל המדינות בעולם שומרות על החקלאים שלהם

ורק פה מעודדים ייבוא

צא ולמד מה קורה בארה"ב מבחינת התיעדוף לחקלאים

לגבי המחיר יש הרבה גורמים בשרשרת הערך
גם הרשתות, גם היצרנים

Zמבוש

New member
אז אולי בואי תסבירי לי מדוע

אני צריך לרכוש תוצרת חלב במחיר מופקע מאשר אותו בעל משק אשר חתם חוזה עם רשת סופרים בחו"ל ומשווק להם את התוצרת שלו במחיר נמוך ממה שנמכר בארץ
אז בואי תסבירי לי את הפראדוקס הזה
או איך נמכרים ירקות ישראלי סוג א' בברלין במחיר נמוך מאשר בישראל וכאן משווק כל מה שלא עומד בתקן א' המיועד ליצוא לחו"ל
אנא הסבירי פראדוקס בלתי נסבל זה , אולי אשתכנע לא לרכוש תוצרת זרה

קודם הכל המדינה. לא צריכה לגבות מע"מ

על מוצרי חלב בסיסים
יש הרבה מאוד מדינות שלא גובות מע"מ על מוצרי מזון בסיסים, תזונת תינוקות ותרופות.

שנית צריך לבדוק את כל שרשרת הערך
החל ממחיר המטרה שקובעת אותו מועצת החלב, עלויות ייצור של יצרניות החלב ועלויות תפעול של הרשתות

יש בנצ'מרקים של מדינות בעולם וחברות גלובליות
גם של רווחיות וגם של עלות חומר הגלם

אם משרד האוצר רוצה לבדוק את זה לעומק אדרבא
לצאת בהצהרות של כלכלית בחירות שהם מעודדים ייבוא ומורידים מכסים זו מדיניות שנותנת ליד אחת וחותכת אצבעות לשנייה

Zמבוש

New member
לא המע"מ הוא הבעיה

כי גם בחו"ל יש מע"מ בצורת מס עירוני ואו מס מדינה
עדין לא עמדת והסברת איך זה שאנחנו מקבלים סורה סוג ב' ומשלמים יותר מאלו המקבלים סוג א' בחו"ל
על פירות וירקות כמדומני אין מע"מ
אשמח לתשובה מנומקת יותר , אני יודע את התשובה אבל רוצה לשמוע אותה ממך

Zמבוש

New member
אני עדיין מצפה לשמוע את שלך

אבל חלק ממנה נמצאת במה שכתבתי יש שם יותר מרמז עבה

עניתי לך לגבי החלב

לכבי הירקות והפירות אין לי מושג
נראה לי ביזיון מה שקורה
בירקות הפערים חמורים יותר
כי אין ייצור רק הובלה ואחסנה בקירור

לגבי החלב, כתבתי את מה שאני יודעת

Zמבוש

New member
אז ככה

ואני מדבר על מוצרים קשים במשק החלב - המגדלים /תנובה חותמים על חוזים עם מרכולים בחו"ל עם מחירים FIX ומתחיבים לנפח מסוים של תוצרת לכן לעיתים יש חוסר במוצרים כאן ולכן מוצרים עולים יותר , התאגיד שרוכש זאת קונה במחיר נוח וטוב לו וגם נמוך כי הוא רוכש כמות גדולה ומשלם או במזומן ובכסף זר
וכאן לשוק המקומי אין חוזים חתומים כאלו ולכן מרשים לעצמם להעלות את המחיר ואחר כך בא סיפור המע"מ על מיר גבוהה ומקפיץ אותו .
בנושא הירקות הסיפור זהה בדיוק אחת לאחת אך כאן הפארסה גדולה יותר היות ואנחנו מלשלמים על סוג ב' כאילו היה סוג א .
העיקר אנחנו צווחים מלא גרון ביבי ביבי .
זה שרשתות הסופרים אצלנו לא למדו לרכוש בחוזים כמו בחו"ל זה פועל לרעתנו ,
כעת שיהייה לנו רק בהצלחה כי נבלע הרבה קש עם הבאת תוצרת חוץ ואו אם לא נביא .

זכותך המלאה

לקנות תוצר מקומי. איני מעוניין להגן עליהם, הם יקרים מידי ומקבלים סבסוד רב מידי מהכיס שלי.

לא מעוניין. שיצאו לי מהארנק.

MARIA40

New member
אני לא יודע מה זה הרבה גורמים...

אני יודע שמאז ומתמיד הממשלה קבעה מחיר מטרה לחלב שהרפתן מייצר ..מאז שחוקק חוק המע"מ היה מע"מ על מחירי מוצרי החלב .ולאחר ביטול הסובסידיות המחלבות היו חופשיות לקבוע את המחירים. למעט את מחירי המוצרים שבפיקוח...
ולמרות זאת כל עוד "תנובה " הייתה בבעלות הקיבוצים והמושבים מחירי מוצרי החלב בארץ היו שווים לכל נפש.המצב השתנה לאחר שאייפקס , חברת השקעות בינלאומית ,רכשה את "תנובה " .ומחירי מוצרי החלב החלו להאמיר למחירים בילתי מתקבלים על הדעת.

תחום הרפתות הוא תחום מנוהל

לכל רפת יש מכסת ייצור
לא ברור לי למה מגבילים את הייצור..
מעניין אם זה כך בירקות ופירות

MARIA40

New member
כל ענף החקלאות הוא משק מנוהל ומפוקח..

אחרת את עלולה להגיע למצב בו עונה אחת תאכלי רק בצל. משום שבעונה שעברה החקלאים השיגו מחירים טובים לבצל. ולכן כולם עברו לגדל בצל...ובעונה שלאחריה את תאכלי רק מלפפונים בדיוק מאותה הסיבה אולם לא תמצאי ק"ג בצל אחד לרפואה מאחר שבעונה שעברה עקב עודף היצע מחירי הבצל ירדו לקרשים ..כך גם משק החלב המנוהל כך שכושר הייצור שלו יתאים לתצרוכת הצפוייה .ושלא יהו בו עליות וירידות נוספות על אלו שיש עקב שינויים בתנובת החלב של הפרות עקב העונתיות.

ולמה הוא מנוהל ויש מכסות?

שייצרו כמה שיותר כל הזמן, למה צריך להגביל ייצור בשביל לנפח מחירים אחר כך על ידי קרטלי החלב?

vector mask

New member
תנובה עדיין בבעלות של הקיבוצים

אמנם השליטה היא של אייפקס אבל הכסף של הרווחים מהמחיר המופקע מגיע לקיבוצים- כי הם חלק מהבעלים של תנובה גם כיום, הם לא מנהלים קרבות התשה להורדת המחירים, מה שיפה פה זו הרמאות הכפולה.

מהרגע שתנובה נמכרה, הוסרה באיבחה האחריות מהקיבוצים אפילו שהם חלק אמנם מופחת מהבעלות על תנובה גם כיום.

למה כפולה?

כי גם רוב משקי החלב הם בידי הקיבוצים.

הם נהנים מהמחירים היקרים אבל הם לא קאפטליסטים מסריחים כמו אייפקס, גם הרווח ממכירת מניות אייפקס לא הוחזר לקופת המדינה שמחקה חוב מילארדים לקיבוצים, הרווח שולשל לכיסיהם, העיקר שיש את מי להאשים אייפקס האוצר רק לא את אלה שעשו וממשיכים לעשות קופה על חשבון הציבור.

למעלה