לכל שאלה - תשובה

פזומט

New member
לכל שאלה - תשובה

הפורום הזה נהפך - ככה אני רואה - לאוסף של התייחסויות פרטניות. או, יותר נכון, התייחסות לפרט מאד מסויים, וחבל. למה צריכים לסבול בגלל נער עם עניינים ריגשיים שהוא צריך לפתור? זו מודעות פנימית של מי בדיוק? כל הכבוד לסבלנות ולסובלנות של מי שמתייחס. אני - התייאשתי. מהנער והפורום שנעשה כזה. שלום שלום.

feyDo

New member
חלאס!!

ליתר דיוק מי שלא תהיה עדיין לא ניסית לעזור אז איך ויתרת?? איך אתה מסוגל להתיאש ממה שלא התחלתה? אם רק חשבת לבדך והתיאשת אז מה עשית בעצם? כלום סימן שאין לך על מה להתיאש שנית אני כבר בפורום הזה כמה זמן מיכל? שנה? 11 חודשים? לא פחות מזה בטוח! ובבקשה פזו מט אל תגיד שהפורום הזה נדפק בגלל נער אחד שזה אני! כי זה ממש לא נכון! לפני שנה גם היה כזה דבר לא ממש זה יותר התיחס לנקודה קצת שונה אבל אצלי זה 4 שנים ויותר הדיכאון הזה מיכל ואלירן ועוד כמה (אם אני זוכר נכון היה על הנושא שלי בעקיפין שיחה אם דוד ואביר) אז בבקשה ממך אל תגיד שזה ככה פתהום זה שאחרי כמה חודשים חזרתי הנה זה לא אומר שזה בגללי או שזה פתהומי זה בגלים אפשר להגיד אבל זה ממא לא בגללי זכותי לבקש עזרה תראה אנשי ה"חומר" לא הצליחו לעזור לי אז אנשי ה"רוח" אולי יצליחו לפי דעתי ובגלל זה אני נמצא כאן כרגע..... אתה לא מבין אותי כמו מיכל אבל יש לי את הסיבות שלי ואני לא ממש רוצה להעלם שוב פעם לכמה חודשים לפני שאני יחזור הנה ממש לא...... אם אתה סובל מהמצב שלי או שהוא נמעס לך לא חייבתי אותך לקרוא את מה שאני כותב אבל למרות הכל יש במה שאני כותב הרבה דברים חשובים ואפשר ללמוד מזה כמה וכמה דברים שאולי אתה כבר מכיר אותם אבל יש כאלה שלא ויש כאלה שמזדהים אם מה שאני עברתי ונמצא בו כרגע ויש כאלה שרוצים לעוזר אז לעלם בגלל כמה שלא נראה להם? למה בעצם? אתה יודע משהו? בו אני יתן לך סיבה אחת! אתה מאוד רוצה שמיכל תשאר שמחה רצוף לא? אם אני יעלם היא תתאכזב מזה שאני בורח אם אני לא יצא מזה סופי יהיה בקבר מאוד מוקדם ומהמצב הזה שיכנס בטח לחדשות על בטוח (זה אני כמובן) ומיכל תראה את זה או תשמע על זה מאוד מאוד תתאכזב זה מה שאתה רוצה? אז תן למי שרוצה ומסוגל לנסות לעזור לי ותהיה בשקט פליז

פזומט

New member
העניין הוא...

שאתה בשלב מסוים נאטמת - אולי מרוב יועצים - לסביבה, והתקשורת שלך נעשית עם מיכל, שבאמת כל הכבוד לה. ואיתה בלבד. עם כל הכבוד חמוד, יש אנשים שהנוכחות הדומיננטית שלך גורמת להם להתרחק. ממך, מהפורום. ואולי יש פורום אחר, שמתאים יותר לאותו אלדד, שבו יוכל למצוא גם שותפים לאותה הרגשה כל כך קשה שאתה בא איתה לכאן. נסיים במשפט בן האלמוות - לא מאיימים על יונה ביין. ודיי לחכימא. או שלא.

feyDo

New member
אני מצטער אם ככה אתה מרגיש ביחס לזה

אבל מיכל היא לא כמו כולם כאן יש לי איתה קשר יותר חזק נכון והיא מכירה אותי יותר מכולם אני חושב כאן והיא הכי חשוב המנהלת של הפורום ואין פורום אחר שבו אני יקבל עזרה יותר "טובה" אני כבר ניסיתי אז אין כזה פורום מצטער שלישית מה לעשות? אני מרגש מכאן אנשים? אתה רוצה שאני יעזוב לתמיד? אולי אתה רוצה שאני ימות לך עכשיו??? כנראה שלא למה לא למות אם ככה? אני צריך עזרה בלי כזה דבר אני לא ישרוד אין לי איפה לבקש כבר מבין? זה אחד מהמקומות האחרונים שבהם אני מחפש אותה אחרי חצי שנה ממיכל שוב פעם זכותי לא? ושמי אלדר א ל ד ר בלי ´ד´ בסוף השם! מבין? תודה

פזומט

New member
אם ככה

אלדר, וסליחה על השיבוש - למה שלא תעשה הוירטואלי לאמיתי? במקום לתהות מאחורי המסך, שב ודבר איתה. אחד על אחד. אתה יכול למשוך את הוירטואליות הזו עוד הרבה זמן.

feyDo

New member
לעזוב את הכל סתם ככה וללכת??

מה אתה חושב שאני עירוני שיכול לעשות את זה? אני קיבוצניק יש לי חובות רבות בקיבוץ והרבה צריכים את העזרה הפיזית שלי כאן אני עוד לומד להזכיר לך רק מתחיל את כל הבגרויות השנה אני י´ודניק אחרי הכל להזכיר לך אני לא יכול סתם ככה לעזוב הכל ולקשת למיכל בקביעת זמן סתם ככה למרות שאני רוצה לעשות את זה מאוד זה כמעט בלתי אפשרי

סליחה... אפשר?

קוראת את חליפת המילים כאן ומרגישה צורך להגיב... כן, אני מאלה שהיו כאן פעם, וכתבו, ושיתפו, והמליצו לחברים, והרבה. והיום, היום אני אומרת לאותם חברים ש"חייזרים השתלטו על הפורום"... ואומרת את זה באירוניה, כמובן, בחיוך, אבל בכאב קטן גם. כי אז באמת היו פה דיונים אמיתיים, חילופי דברים מצמיחים, היו נגיעות - וירטואליות ולא וירטואליות - ונוצרו מפגשים וחיבורים שבשבילי היו מתנות... והיום אין פה זכר לכל זה. ולי זה חבל. פשוט. ואין פה האשמה. הרי גמני בחרתי להפסיק לכתוב פה... אבל, אני כן מציצה פה מדי פעם. לזכר ה-אז ובתקווה לחידושו, ואני עוקבת בתחושת אי אמון וחוסר בהירות אחרי הפורום הזה, שהפך קצת לפורום התמיכה של אלדר... או לשולחן הפינג פונג שלו. והתחושות שעולות בי הן של נער מתבגר שמגיע לו את כל החום שבעולם, כמו לכל אחד אחר... אני שומעת את הזעקה שלך, אלדר. לתשומת לב, ליחס, לחום. כמו כולנו, האנושיים. אבל, בתחושה שלי, אתה הודף כל הצעה שמציעים לך כאן, כל ניסיון ל"פתרון" של המצוקות שלך... אני מרגישה אותך תוקע עקבים בקרקע, משלב ידיים, מישיר מבט וכאילו אומר "נו, בואו עוד. תנסו עוד. אני צריך עוד". זה המשחק שאני רואה כאן. השליטה של הקורבן. לא משנה מה יגידו לך, תמיד תמצא למה לא... אני רואה אותך מקבע ומנציח את המקום שלך כאן, בעזרת אלה שאתה שואב אליך... וככה חווה את חוויית ה"אני הכי מסכן ואני צודק" שלך שוב ושוב, שוב ושוב... זה באמת מה שאתה רוצה? אבל באמת באמת? ושנייה... אל תענה ישר... תן מקום להתנגדויות שעולות לך ותנסה להציץ מה יש מעבר להן... מפחיד קצת, אבל אולי תקבל שם מתנה? סתם, עוד הצעה... זה ככה, הרהורים... ומי יודע, אולי עוד ישובו ימינו כקדם? אה, סונול? מיכל? נוגעת? חושבת? אלדד? אחת? בן טל שחר? אוטיס? רואה בכוכבים? זכרתי את כולם??? חיבוקים. זאתי

feyDo

New member
האמ............סונול?

נשמע מוכר אבל אני לא מכיר מיכל מאוד מוכר ברור נוגעת זוכר טוב מאוד חושבת אני לא מכיר כזה כינוי סליחה אלדד זוכר טוב מאוד אחת גם זוכר אותה בן טל שחר אני זוכר אוטיס זוכר טוב רואה בכוכבים אני זוכר אבל אני לא חושב שהוא פרש בגללי ולא זכרת את כולם חסר את שבתאי בנסיגה אחרי הכל חשבת על זה אולי????? ומה אם מה שמציעים לי לפי התמונה הכוללת לא אפשרי? סניה תחשבי על זה ככה לך יש בעיה מאוד חמורה א מספרת רק חלק מימנה כל מי שאמרו לך לעשות עד עכשיו לפי מה שאת רואה בתמונה השלמה שלא כמו השאר שסיפרת רק חלק מהשלם את רואה שמה שמציעים לך לא אפשרי מה אז?

jongler

New member
לאלדר

היי אלדר, לאחר הפסקה של מספר חודשים גם אני חזרתי לכאן ומצאתי פורום שאינו מתפקד מה שכן מצאתי זהו פורום טיפולי. - ואין זו הפעם הראשונה או שניה שדבר זה נכתב כאן.... אלדר, יש לך רווח עצום מכל ההתעסקות הזאת של אחרים בך, זה מה שרצית, לקחת על עצמך את תפקיד המסכן על מנת לקבל יחס מאחרים - התעסקות של אחרים בכך, וזה כדי להיות במרכז העינינים, לא משנה כמה נפלאים הדברים הנרשמים כאן - תמיד אתה מחזיר את הפוקוס אליך. אתה משתמש נהדר במושג "בעיה" ויש לך פלוס אדיר ממנה - זה מה שהופך אותך למיוחד ושונה אך אם כל זאת במרכז הבמה. אתה לא מוכן לקחת מאף אחד את הדברים שנאמרו כאן או במקום אחר משום כבר לא תהיה "בעיה" ואז מה?! איך אלדר יהיה במרכז הבמה?! אתה מאשים אחרים באחריות למצבך, אתה מאשים אחרים על תוצאות שאתה עשית, אינך לוקח אחריות על מעשיך וחי כתוצאה של הנסיבות במקום ליצור אותן. לתת לך עצה אני לא אתן, אין אני בא לטפל באף אחד. אתה מספר לכולם כמה ה"בעיה" שלך היא חמורה וקשה ושאין לה פיתרון - כי ככה אתה רצית שיהיה, אלדר, אתה יצרת את הבעיה. אלדר אתה לא רוצה להיות במצב אחר - אתה רוצה יחס! ותשים לב כיצד הפעולות שלך מביאות אותך להישאר צודק,מסכן,"שולט" ולבד. אתה אטום לנעשה סביבך ואינך פתוח לאפשרויות אחרות ושוב משום שיש לך רווח להישאר במצב הנוכחי. יתכן ואינך מכיר דרך אחרת, אלדר, תבחר במה שתבחר אלו החיים שלך, אך בקשה לי אליך: תבחר את דרך הטיפול שתבחר אך חייה ותן לחיות. בחמלה ואהבה JonGler

feyDo

New member
טעות בידיך

ואני מצטער על זה אתה טועה פשוט אני לא פה בשביל יחס ממש לא וחבל מאוד שלא יכותה להקשיב לשיחה שאיתה לי אתמול אם מישהי היית בוכה מימנה ממש אבל עזוב לא משנה אם הדעות האלו מכולם והיחס הזה אתה צודק באמת כדי לעזוב שוב את הפורום הזה ואם אני ישרוד את הכמה חודשים הללו אני יראה אם הוא השתנה..

פזומט

New member
אח יא ראב

אללי לי. איך, איך את שמה את הכל במילים כאלו יפות. איך, איך הן לא מגיעות לאוזניים הנכונות איך, איך זה לא יעזור איך. חיבוקיישן.

היי איש בעל 1000 הפרצופים../images/Emo3.gif

היי איש פזומט היקר!!! התגעגעתי אליך. אני חושבת שכל פעם שאתה רושם בפורום הזה אתה מביא איתך גל של אנשים שמאד מאד אוהבים אותך. אז קדימה!!! בידך הכח לשנות את הלך הרוחות לכוון חיובי. קדימה צור מציאות שונה. בהצלחה. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

פזומט

New member
איך... איך....

איך מסתתרים ממך? איך את מצליחה לנבור ולבור את המוץ מהתבן? חיבוק לך מיכל. אהבה ואושר. פזוש.

מתוק אני אוהבת אותך תמיד../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

היי פזוש!!! תמיד אהבתי תמיד אהוב ותמיד אוהב אותך. שתמשיך להיות בריא ומאושר קבל את כל האור שאני יכולה לשלוח לך ידידי. הרבה אור אין סופי ללא תנאי וללא גבול מיכל

נדחפת...

אין פורום מתקיים אלא מכוח המשתתפים בו. לשנות מצב עניינים בפורום - אם בכלל, יכול רק מנהל הפורום. אבל הוא/היא צריך/ה להחליט שהוא/היא רוצה לשנות. וגם אז, לא תמיד זה עוזר. אם מיכל מצאה לנכון לעזור לאלדר/פידו/... זה לשיקולה..... אנשים שאינם מעוניינים להכנס למצב שכזה, מוטב שלא יגיבו. בכלל. ולמיכל, אם הבנתי נכון, אלדר צריך משהו..... ואם באמת הבנתי נכון - אין לי בעיה לתת לו את זה.
אני מבינה שאלדר די מסכן. עצוב שהוא כל כך מסכן. חבל עליו. יו כמה שהוא מסכן. וכל כך צודק, שאין מילים פשוט. חבל שנער בגילו לא יכול למצוא בעצמו תעצומות נפש להפסיק להיות מסכן. חבל שכל כך קשה לו. וכמה שלא הייתי רוצה להיות מסכנה. והאמת היא.... שגם לא הייתי רוצה מסכנים כחברים שלי. אני אוהבת אנשים שמוצאים בתוכם תעצומות נפש להתגבר על כל הקשיים. היו בשלום, אנשים.
אה, ו.... חנוכה שמח וחם

jongler

New member
מסכנות.....

היי נוגעת
... מהו מסכן? מיהו ולמה הוא שם? מהו טוב? ומהו רע? מהו קשה ומהו קל? אלו מילים חסרות כל בסיס בחיים, אנחנו בשכלינו הופכים דברים לקשים, לטובים, לרעים, לקלים ואנשים למסכנים. ברגע שנפסיק להתיחס לאנשים מתוך התוכנה שנצרבה למוחותינו מגיל ינקות ונביט אליהם מעכשיו לעכשיו - כשווים לנו ללא דעות וללא שיפוטים מן בעבר אנו יכולים לחולל תמורות אדירות בחייהם! אין אדם שהוא מסכן, יתכן שהוא בחר לקחת על עצמו את תפקיד המסכן משום שיש לו רווח, ולא משנה מה סיפור חייו משום שזה בעבר והעבר כבר נגמר- השאלה היא "מה הוא הולך לעשות עם זה מעתה ואילך?" אם אתיחס לאדם כאל מסכן אני משאיר אותו באותו המצב, אני מגדיר אותו כמסכן, אני יוצר עתיד לגביו, אני מעלה את עצמי לעומתו(אני בסדר הוא צריך תיקון!) ואינני פותח לו אפשרות אחרת אלא מסכים(או יוצר) עם הסיפור שיש לו על עצמו. ישנה אפשרות להקשיב למילים וישנה אפשרות להיות בהקשבה גם לרווח שבין המילים - לפעמים המשמעות שונה ב-180 מעלות בחמלה ואהבה JonGler

פזומט

New member
כתמיד....

כמעט.... איתך ג´ון. על הרווח שבמסכנות. על המסכנות כמקור רווח בלתי נדלה, ששינוי בסטטוס שלה מערער את היציבות. איתך בחוכמתך. פזוש.

למעלה