לכל פעם שם חדש שלום

r1 המקורי

New member
לאמאדנה שלום

כתבת שיש לך מתכון ללחם באופה לחם מקמח תפוחי אדמה ועוד 2 קמחים תרשמי בבקשה את המצרכים לפי סדר הכנסתם לאופה תודה רבה

r1 המקורי

New member
לכל פעם שם חדש שלום

האם את מכינה לחם באופה לחם לפי מתכון מספר העמותה ? ואיזה ? האם את מוסיפה תוספות ללחם ומה ? ומתי ? האם שמים את השמרים הכחולים במקרר ? או בפריזר ? תודה רבה

לגבי השמרים הכחולים

חלק שמתי בפריזר, וכמות לשימוש בקרוב - בצנצנת אטומה במקרר. לגבי הלחם, אחזור עם תשובה עוד מעט - כשיבוא בעלי - כי הוא אחראי על החלק הזה ואין לי מושג למען האמת.............(-:

tomer2007

New member
מה זה שמרים כחולים?

השמרים הרגילים לא טובים???? די, אל תגידו לי את זה, אני אופה לבעלי לחם כבר שנה עם שמרים רגילים...גם אמא שלו וסבתא שלו היו עושות את זה....אף אחת מאיתנו לא ניחשה שזה לא בסדר.. אז מה זה השמרים הכחולים האלה ואיפה אפשר להשיג אותם? אשמח לכל פיסת מידע!!

ליאורט1

New member
אני גם משתמש בשמרים רגילים

והכל יוצא בסדר גמור, גם בשאר המתכונים שאמא שלי או אחותי מכינות הן משתמשות בשמרים רגילים, אלה אם שמרים רגילים זה בעצם שמרים כחולים גדול עלי

אני הגעתי לכחולים בטעות

כי חיפשתי רגילים בשופר סל דיל, והיו רק את הכחולים. הם מתוצרת בלגית, כמות גדולה מאד, מתפיחים מעולה, נשמרים טוב, נעימים לשימוש. הם באים באריזת ואקום. בהמלצת הפורום חלק אני שומרת במקרר וחלק במקפיא.לא נראה לי שהאחרים לא טובים.

שאלת השמרים:

האם יש הבדל באיכות ההתפחה בין שמרית, נניח, לשמרים הכחולים הבלגיים? מתפיחים יתר מחר? יותר במלאות? יש ריח מגרה של "בצק שמרים" בעקבות השימוש בכחולים בהשוואה לשמרית..? מסקרן אותי....

יש הבדל בהתפחה- הכחולים טובים יותר

וגם הריח עדין יותר. פחות דומיננטי משמרית. בלחמניות המפורסמות, השתמשתי פעם ראשונה בשמרית, הבצק הכפיל עצמו בחצי. בפעם השניה השתמשתי בבלגים - והכמות היתה יותר מפי 2. שווה לנסות.

אז באיחור קל - מתכון ללחם במכונה

המתכון הוא ממאגר המתכונים של עמותת הצליאק. זה המתכון הראשון במאגר מתכוני הלחמים - נקרא : מתכון בסיסי לאפיית לחם באמצעות אופה לוחם. העתקתי ורציתי להדביק, אבל הכל התהפך, אז מצטערת. אנחנו מדי פעם משפרים אותו בעגבניות מיובשות או שומשום, אבל לא מידי, כי זה לילדה.... המתכון פשוט, והלחם יוצא סוף הדרך - גם הלא צליאקים - טורפים. אז שוב, מצטערת על העיכוב ועל התשובה החלקית.... בתאבון

היי r1 - אני אודה לך אם

תוכל לשרשר את הודעותיך זו לזו, ולא לפתוח כל פעם הודעה חדשה. תודה

למעלה