לכל מתנדבי מד"א

לכל מתנדבי מד"א

שלום לכולם!! אני בת חמש עשרה ולא ממזמן החלטתי שאני רוצה לעשות קורס מערי"ם. רציתי לבקש ממכם קצת יותר מדי על ההתנדבות שאחרי הקורס, בפרטים. כלומר: כמה שעות בשבוע בערך צריך להקדיש? האם אפשר לוותר על שעות התנדבות במקרים חריגים (כדוגמאת בגרויות), ומה בדיוק יהיו בעז"ב התפקידים שלי על האמבולנס? ועוד כל מה שתוכלו לספר אני אשמח לשמוע. תודה

weird dust

New member
לא יפה להבריח אנשים ../images/Emo13.gif

אני לא מרגיש טוב עם ההתנדבות שלי בתחנה אז באמת אל תבריח אנשים שעוד לא היתנדבו ועכשיו בקשר לשאלה אצלנו בסוף חודש מספר אנשים יושבים ועושים סידור משמרות שהגשת ליפני זה (יש כאלו שזה שבועי אצלנו זה חודשי אז מגישים בין ה20 ל25) ואז בעצם בזמן בגרויות את לא חייבת להיתנדב וכל אחד מקדיש כמה שניראה לו יש כאלו שיותר יש כאלו שפחות בדרך כלל זה מסתכם בממוצא ב2 משמרות בחודש אצלנו ההתנדבות מאוד מענינת (לי לפחות) יש דברים שאי אפשר להגיע אליהם ככה סתם ובינהם זה מיקרי תאונות קשות או מוות שלא תמיד זה הכי נעים אבל בסופו של דבר אני ממליץ ללכת להיתנדב

סופי1

New member
תלוי....

אהלן, אני מתנדבת בכפר סבא, אצלנו הקורסים נפתחים בחנוכה... אין לנו משמרות, פשוט באים כשרוצים וזה... לפי החוקים של מד"א את אמורה להקדיש לפחות 16 שעות בחודש, שזה בעצם שתי משמרות, בדוגרי, מד"א זה דבר ממכר, וגם בלימודים עושים יותר... בנסיעות את עושה טפסים, חובשת אנשים, לחץ דם, דופק... אין צורך להיבהל, לומדים לאט לאט... בהצלחה

chanand

New member
אצלנו...

אז ככה מבחינת מחויבות לפי הספר מדובר ב4 שעות חודשיות נראה לי... אבל לכל תחנה יש את הדרישות שלה בד"כ. מבחינת תפקידים, ככל שיסמכו עליך יותר יתנו לך לעשות יותר...

שלום לך

אז ככה לאחר הקורס את תמצאי בתקופה שנקראת חונכות אשר הזמן אותו תעברי משתנה מתחנה לתחנה. את המשמרות את בעצמך קובעת וזה כיוון שאתה מתנדבת את בוחרת לבוא ולכןם יש לך את הזכות לבחור מתי וכמה לבוא. בעיקרון לפי מד"א את אמורה לכסות 16 שעות חודשיות אבל בפועל לפעמים עושים פחות ואף אחד לא יעשה לך כלום. במסגרת האמבולנס את תהיי איש צוות לכל דבר, תטפלי בפצועים ובחולים תמלאי טפסים ותקחי מדדים ותעשי למעשה כל מה שהנהג אומר לך לעשות ההתנדבות במדא זו חוויה מדהימה ומומלצת לכל מי שיכול לעמוד בדבר בעיניים הקורס תפני לתחנה הקרובה לביתך בכדי לדעת מתי נפתח הקורס הקרוב

amitp

New member
שלום לך, וברוכה הבאה

לגבי שעות ההתנדבות המינימליות בחודש - אם נעשה ממוצע בין כל המספרים שקיבלת, נקבל 8 (שזה בגימטרייה..). עד כמה שזכור לי מינימום שעות ההתנדבות לחודש הן 8 למרות שיכול להיות 16, אני אבדוק מחר ואחזור עם תשובה קצת יותר מוסמכת.. כל תחנה קובעת בצורה אחרת את סידור המשמרות של מתנדביה. חלק עובדים עם סידור חודשי (כל מתנדב מבקש בתחילת החודש משמרות בתאריכים מסויימים ולוח המשמרות נקבע מראש לכל החודש), חלק עם סידור שבועי, חלק ללא סידור ובחלק מהתחנות לכל מתנדב יום קבוע שבו הוא יודע שיש לו משמרת. דבר אחד שתוכלי להיות בטוחה בו - מד"א מקפיד מאוד שלא לפגוע בלימודים של מתנדביו - ולכן אסור לעשות משמרות לילה למתנדבי נוער, אסור (ברוב המקרים) לעשות משמרות לפני בגרויות וכו'. אין מה לדאוג בקשר לזה. בקשר לתפקידך על האמבולנס - תפקידך יהיה לסייע לנהג האמבולנס בכל הדרוש, ולהשגיח ולטפל בחולה/פצוע בצורה עצמאית במהלך הנסיעה, כשאז תפקידך חשוב ביותר שכן הנהג עסוק בנהיגה באותו הזמן. הטיפול בשלבים הראשונים מורכב מחבישות שונות, מדידת דופק, לחץ דם, נשימות, קיבוע פצועים, מתן חמצן, ניירת (הרבה ניירת
) והרבה סחיבת חולים מקומה שישית, בלי מעלית (בקיצור, ממכר
)... למידע נוסף בקשר להתנדבות במד"א אני ממליץ על המאמר הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=311&msgid=11021420

עוד כמה שאלות:

קודם כל תודה רבה אנשים!!! ואני מתנצלת מראש אם אני משגעת אותכם בפרטים קטנים.. פשוט אני יודעת שלהכנס להתנדבות הזאת זו אחריות גדולה... מה קורה אם בשלב מסוים אני מחליטה לפרוש? אם אני לא מצליחה בהחייאה לדוגמא וקורה משהו למטופל? וכמה זמן אורכת משמרת?

סופי1

New member
זה בסדר...

בעיקרון בתחילת ההתנדבות את חותמת שאת תהיי לפחות שנתיים במד"א ולא תעבדי במקומות מתחרים של מד"א, בגלל שהקורס שמד"א נותנים לך הוא בחינם, בהתחלה זה הלחיץ אותי להתחייב לשנתיים, אבל אף אחד לא יכול להכריח אותך לבוא ולהתנדב, את באה, סבבה, לא באה, לא נורא... בקשר להחייאה.... אני כבר במד"א 7 חודשים, רק לפני יומיים היתה לי החייאה, החייאות זה דבר נדיר, ואת לומדת כבר ביום הראשון של הקורס על החייאה, ואם את מגיעה להחייאה, את לא לבד, הנהג יהיה איתך וקרוב לודאי עוד מתנדב, ככה שהאחריות לא עליך... משמרת עורכת שמונה שעות: בוקר- 7 עד 3 ערב - 3 עד 11 את יכולה לבוא לשעה, שעתיים, ואפילו עשר... כול עוד את לא עושה לילה.. מאיפה את בארץ?

אני

מבני ברק (מתכוונת לעשות התנדבות בתחנת רמת גן) כלומר אם קורה משהו למטופל (לאו דווקא החייאה לא מוצלחת..) האחריות לא עלי, ואין מצב שתובעים אותי? (או משהו בסיגנון)? אני חיבת להשאר כל המשמרת? או שאני יכולה להחליט לגבי השעות שלי??

hanan55

New member
יש ביטוח

בזמן שאת מתנדבת במד"א יש לך ביטוח רשלנות רפואית עד לסכום מסויים (גבוה מאוד) כך שאם תובעים אותך לא תצטרכי לשלם, עד כמה שידוע לי מעולם לא הייתה תביעה כזאת נגד מתנדב.

Action force

New member
אפשר לחדש לך?

אז לפני 3 חודשים נהג האמבולנס ואנוכי קיבלנו תביעה, וכמו האמור, העובד, כתב כתב הגנה עם העו"ד, ואני המתנדב, לא מדבר עם אף אחד מהם, כשבא החוקר ביטוח לדבר איתי, הסברנו לו יפה, שאין לו זכות לדבר איתי ופה זה נגמר. אני יודע על עוד מקרים רבים, וברוב הפעמים, ראש הצוות נתבע, והמתנדבים אפילו לא יודעים על כך. יונתן

orend123

New member
נכון

מתנדבי נוער מוגנים מכל תביעה, מי שאמור לשאת בתביעה הוא ראש הצוות- הנהג. ועכשיו תהיה שאלה, ומה עם מתנדב שטיפל בת.ד לבדו באמצע נסיעה עם המשפחה? תשובה: המתנדב חשוף לתביעה מפני שלא היה במסגרת מד"א ולא חל עליו שום ביטוח בעת הטיפול.

סופי1

New member
אמממ...

אני לא יודעת איך זה בתחנה ברמת גן, את תתנדבי בהתחלה באמבולנס רגיל, בלי תרופות, מה שעושים בעיקר באמבולנס הרגיל זה לקחת לחץ דם, דופק, לעשות טפסים, אולי לחבוש, בקורס שתעשי את תלמדי די הכול, אין יותר מידי מקום לטעויות.. בכפר סבא אפשר לבוא מתי שרוצים וללכת מתי שרוצים, עדיף שמישהו שמתנדב ברמת גן יענה לך על זה..

תודה!!!!

אני חייבת להגיד שאתם ממש נחמדים!!! תודה רבה על העזרה, אם זה משנה משהו, אני חושבת אני אכנס לקורס הבא... ושוב פעם, תודה!

למעלה