לכל משתתפי הפורום.

חרדית

New member
לכל משתתפי הפורום.

אז ככה! אני כולה בפורום איזה שבוע וניסיתי להיות נחמדה ולנסות להבין את הצד השני של המתרס אולי לענות כמה תשובות לעצמי אולי להשתכנע על כמה דברים אחרים. וכן גם לנסות להבין אנשים שהם לא בדיוק בצד שלי. רק חבל וממש חבל שאנשים פה כל כך נגד הדת שישר מהתחלה היחס פה היה נורא לא חברותי מעין "4X4" -חברה מצומצמת שלא מסכימה לתת לאנשים ששונים מהם בדעותיהם להכנס, נכון אני יודעת שכל חייכם סבלתם מהדת ועכשיו יש לכם ריאקציה שכל מה שרק מזכיר לכם משהו מזה זה פסול ומאוס. חבל שחסר פה קצת פרופורציה של נורמה. נכון אתם לא בהגדרה של דתי/חרדי אבל למה השנאה הזאת? אני לא אחוזת מכל דבר בדת. ברור שיש דברים שמפריעים לי. אבל למרות זאת זה לא נותן מקום לשנאה הזאת. אני לא מתכוונת להכליל ברור שיש כאן כמה אחרים כמו יוינה מהטאבון שנתן לי יחס הוגן ונורמלי ואלי אפילו שהתחיסת להודעות הפרטיות שלי עדין נשבה ממך אותה רוח שאולי היא בילתי ניתנת להסברה אבל רגש של חיבה ממש לא מצאתי פה! וזה לא שחיפשתי את זה פה אבל תאמת בהתחלה עוד נתתי לזה צאנס. אז הנה אני פותרת אתכם משהותי המכבידה ומבטיחה לא להפריע לשלוותכם הרגועה ולא לתת פה כיוון למחשבה מהצד השני. היו שלום אחים יקרים! אני בכל אופן אפילו שאתם שונים ממני אוהבת אותכם! מבטיחה! חרדית מאוכזבת.

זה פשוט מאוד

הפורום נולד כפורום תמיכה ליוצאים בשאלה. כך הוא הוגדר וכך הוא צריך להיות. כמובן שמותר לדבר לפעמים על נושאים אחרים, אבל לפעמים זה מוגזם. מי שרוצה לדבר על נושאים אחרים מוזמן לפורומים המתאימים ויש כאלה הרבה ברשת בכלל ובתפוז בפרט. עד כה לא עניתי לשום הודעה שלך. לא ראיתי קשר בין ההודעות לבין הפורום. מי שענה - ענה. שיהיו לך חיים יפים בכל דרך שתמצאי לנכון. חנה

חנה, שאלה לי אליך:

אני, שלא באתי לתמוך ולא להתמך (לא באתי לתמוך- משום שאיני יודע לומר "פלונית וי לאב יו", ולא להתמך- שהרי נחמד לי בינתיים כך)- אני, שבאתי סתם לפגוש יוצאים בשאלה- מה דיני? הילד תמה

לא זה מה שאמרתי

לתמוך זה לא לאמר "וי לאב יו". גם לפגוש יוצאים בשאלה זה לתמוך ולהתמך ואם זאת המטרה שלך - כנראה שבאת לאותה מטרה שאני באתי. במסגרת התמיכה יש את כל הדיונים של "מאיפה באנו", "מה אנחנו מרגישים על התקופה שלפני", "איך אנחנו ניגשים לבני המין השני" וכו´ וכו´.... אני חושבת שלפעמים הדיונים פה גולשים רחוק מאוד מנושא הפורום. כשזה חד פעמי זה לא נורא אבל כשזה חוזר שוב ושוב - זה מתחיל לעצבן. אני לא חושבת שהיחס לחרדית היה גרוע כל כך. אני העדפתי להתעלם ממנה אבל גם מי שענה עשה את זה בד"כ בנימוס. בכל מקרה אני לא מרגישה עצב גדול מידי בעקבות הפרישה שלה. סורי... חנה

חבר´ה, היא צודקת ב100%

זהו. כל מה שרציתי לומר נכלל בכותרת, ואידך- זיל, גמור. באים הנה מידי פעם אנשים שבאמת, בתום לב מנסים להחזיר בתשובה, ולהם צריך להבהיר שפשוט לא כאן המקום. להבהיר בשיא הנימוס, כי אנחנו והם מדברים, אחרי הכל, זה על מחט וזה על תחת, ואם הבקשה לא לנדנד תיאמר עוד בנימה כזו שבה היא נוהגת להיאמר עד כה- אין בכלל למה לצפות, ואז הולכים, חוסמים אותם ומחרבנים להם לתוך הנשמה. אבל חרדית- היא בכלל לא באה להחזיר כאן מישהו, מיי גאד, בתשובה! היא באה להתעניין ולומר בהזדמנויות רלוונטיות את דעתה. את ליאור (נו טוב, הוא גם בא לעזור+, אבל עדיין) לא הייתם מזכים ביחס כזה... בקיצור, מה שבת האדם קיבלה פה הוא יחס שאף אחד ממנו לא היה רוצה לקבל בנסיבות זהות . חרדית, הואיל ואני יודע שאני לא מאן דאמר גדול ואף אחד לא חייב להסכים איתי (ובאמת לא יסכים)- אני ממליץ לך, באמת, לא לכתוב כאן יותר, קרי- לא להזמין יחס מגעיל לבוא על ראשך. זהו.

אני משיב מלחמה!!!

1. לא רק שאני לא זוכר, גם דפדפתי אחורה עד להודעה הראשונה שלך, (תגובה לשפינוזה) ולא ראיתי שמתייחסים אלייך גרוע... 2. קראת לעצמך "חרדית" וזה משייך אותך לקבוצה מאוד מסויימת, אם כי מחלק מההודעות שלך אני יכול להבין שלא כל החרדיות יסכימו עם השיוך שלך, אבל כאן זה הכינוי שאת בחרת לעצמך, אז בפורום יוצאים בשאלה מותר לא להסכים עם דעותייך. 3. כל טוב לך והרבה הצלחה היכן שלא תהיי, זה, האפשרות לרצות באמת שיהיה לך טוב בכל דרך שתבחרי, הוא מאבני היסוד של החופש שבחרנו בו. כל טוב סלה

spinoza

New member
אני מחבב אותך....../images/Emo9.gif

לא ברור לי איזה "חתול שחור" עבר בין חרדית לפורום, עברתי על ההודעות שלך, ולדעתי הכל טוב יפה ולגיטימי.... כלומר את מיצגת את הגישה הדתית השמרנית, גישה שאנחנו עוזבים, אבל ההתפלמסות איתך לדעתי כן במקום לעיניין ולגיטימית, חבל שאת עוזבת,, מבחינתי את מוזמנת בכל עת. שפינזו´

חי אדר

New member
חופש הביטוי

אינני חושב שהיה למישהו כאן בעיה עם הודעותייך. למרות שאת מייצגת עמדה שאולי מפניה יש המבקשים לצאת ממנה. אולם לטעמי יציאתם היא דווקא לכיון של חופש הביטוי. לפי התגובות שראיתי להודעותייך מחברי הפורום, נראה לי שדווקא זה היווה להם אתגר מסויים, כפי שציין בצדק שפינוזה. נראה לי כי עיקר הבעיה היתה כנגד UUAAA או בתי ניטין, שהציפו את הפורום בדברי נאצה וגידופים כיד האטימות הטובה עליהם. על כן איני חושב כי את צריכה לחש כלא רצוייה.

SoOren

New member
תסלחי לי חרדית..

מההודעות האחרונות שלך לא ראיתי חוסר כבוד כלפייך. אז נכון שאנחנו מלאי ביקורת על הציבור החרדי\דתי , אבל אם את מפרשת את זה כחוסר כבוד ויחס גרוע כלפייך, צר לי.. משום מה נראה לי שהמצב דווקא הפוך.. את זו שמתקשה לקבל ביקורת על החברה שלך. אם את מחפשת כבוד וטפיחות על השכם על הצד החרדי שבך, אני מציע לך לבקר בפורום דתיים. את מוזמנת להמשיך להישאר פה כמובן, אבל תפנימי לתוכך שכאן זה פורום חוזרים בשאלה, ואם עשינו את הצעד הזה.. אז כנראה שלא היה לנו הכי נחמד בחברה שאת נמצאת בה כעת, ולכן היא תותקף פה לעיתים קרובות.

הבעיה היא לא בדת...

לפ דעתי , בתור משתתפת חדשה, היית צריכה קודם ללמוד את הפורום ואחרי זה להתחיל להשתתף באופן פעיל יותר. זה שעל ההתחלה, בלי שאת בכלל יודעת מה קורה כאן, את משתלטת על הפורום, עיצבן המון אנשים. הפצצת את הפורום בהמון הודעות , כאילו את מנהל הפורום וזה שיבש את המהלך התקין של התנהלות העניינים כאן. לא נראה לי שההתקוממות היא אישית נגדך, אלא נגד ההפצצה המאסיבית הזו.

אחר

New member
חרדית,את היית בסדר גמור

אבל למה "היית"? אני מקוה שתשני את דעתך ותישארי איתנו , אני בכל מקרה נהניתי מאד לקרוא את ההודעות שלך. אני לא חושב שהיה בהם ניסיון להטיף לחזרה בשאלה ולא הצפה של הפורום.היה כאן דו שיח מעניין מאד כשמטבע הדברים כאשר לכולנו יש עבר משותף מסויים הדיונים גולשים לנושאים הקשורים אליו וסוטים מעט מאופי הפורום , אבל לא צריך להיות כאלו קיצוניים.אני מאד אשמח אם בדיוני הפורום ישתתפו גם כאלו שבחרו שלא לעשות את הצעד שאנחנו עשינו (בינתיים...) ורצוי שאלו יהיו אנשים רציניים וענייניים כמוך וכמו חי אדר מאשר כמה אידיוטים המופיעים כאן בכינויים מבעברית ובאנגלית וד"ל.

אלי פלס

New member
לחרדית - משתתפת בפורום (לשעבר?)

"רק חבל וממש חבל שאנשים פה כל כך נגד הדת" - את צודקת. אנשים שבחרו לעזוב מרצונם את הדת - כנראה שיש להם משהו נגד הדת. "היחס היה נורא לא חברותי...חברה שלא מסכימה לתת לאנשים ששונים מהם בדיעותיהם להכנס" - אני לא יודע למה ציפית... אולי קיווית שאנשים התנפלו אלייך בהתלהבות כאילו הם מצאו את אחותם האבודה... לא ראיתי כאן יחס שלילי אלייך. "נכון אני יודעת שכל חייכם סבלתם מהדת ועכשיו יש לכם ריאקציה שכל מה שרק מזכיר לכם משהו מזה זה פסול ומאוס" - אני יכול לדבר בשמי. לא כל חיי סבלתי מהדת ועדיין לא כל מה שמזכיר לי אותה - פסול ומאוס. אני אכן חושב שהדת היהודית - כדת היא דבר שלילי (בדיוק כמו שאר הדתות). "למה השנאה הזאת?" - איזו שנאה? "ואלי אפילו שהתחיסת להודעות הפרטיות שלי עדין נשבה ממך אותה רוח שאולי היא בילתי ניתנת להסברה אבל רגש של חיבה ממש לא מצאתי פה!" - בנוגע אלי אישית: אין לי מושג על מה את מדברת...אני אפילו התחלתי לסמפט אותך בשלב כלשהו... "תאמת בהתחלה עוד נתתי לזה צאנס" - צ´אנס למה? שנתאהב בך??? א"כ, אני לא מבין למה אחרי פחות משבוע החלטת שאין סיכוי שזה יקרה... "אני פותרת אתכם משהותי המכבידה" - אל תחמיאי לעצמך...את לא מצליחה להכביד עלינו עד כדי כך...
"ולא לתת פה כיוון למחשבה מהצד השני" - אני לא יודע אם שמת לב אבל החברות והחברים בפורום הזה חשבו כבר על כל הצדדים ואפילו הגיעו למסקנה. לסיום אני אומר רק דבר אחד, את מוזמנת להשאר כאן, אם את רוצה. אני רק רוצה להזכיר לך ולשאר הכותבים והכותבות בפורום שהפורום הוא פורום יוצאים בשאלה.

מני3

New member
חרדית, את בטח מכירה את.........

" כמים הפנים אל הפנים, כן לב האדם אל האדם" כנראה שהיחס שאת מרגישה שקיבלת פה זה מה שנתת, עד כמה שידוע לי זה מהמקורות, לא? וזה לא משהו ברמה האישית, גם אני הרגשתי שזאת הרוח שנושבת ממך 2=1+1 מני

למעלה