לכל משתתפי הפורום - אזהרת וירוס!

_יובלל_

New member
לכל משתתפי הפורום - אזהרת וירוס!

בימים האחרונים מופץ וירוס דרך האי-מייל, ועד כמה שהבנתי מעיון בפורומים אחרים בתפוז, הוא מופץ על פי כתובות האי מייל של המשתתפים. מגיעה הודעת אי-מייל בסגנון - "היי, רציתי לשמוע את דעתך על הקובץ המצורף" ומצורף קובץ נגוע. לא צריך להלחץ - האי מייל עצמו לא יכול להזיק, אבל אסור לפתוח את הקובץ המצורף - רצוי למחוק את ההודעה ולמחוק אותה גם בתיקיית ההודעות המחוקות.

דיאנה1

New member
קיבלתי אותו

כתובת השולח היתה "יהודה חזן" מנטוויז´ן. החזרתי לו אימייל ושאלתי מהו הקובץ, מה הוא צריך לעשות, ומי הוא (השולח), וקיבלתי הודעה שכתובת הדואר לא קיימת. מומלץ לנהוג כך לגבי כל הודעת דואר אלקטרוני עם קובץ מצורף שלא מצפים לה - תמיד להחזיר אימייל לשולח ולשאול במה מדובר, גם אם מכירים את השולח. ולא ללכת שולל אחרי הסיומת של הקובץ - במקרה זה היתה לו סיומת תמימה ואחריה עוד סיומת .bat , שהופכת אותו לקובץ שיכול לעשות ה-כ-ל במחשב.

Ludwig

New member
גם אני קיבלתי כזה...

אך לפני שפתחתי שלחתי הודעה חזרה למקור שיבהיר לי מה זה. תשובתו היתה שזה וירוס שנשלח אוטומטית ממנו להרבה אנשים אחרי שפתח אותו. במקרה שלי הסיומת היתה cgi.

_יובלל_

New member
..והוא הגיע עוד פעמיים!

פעם אחת מהכתובת: "תפוז" (!) ופעם אחת עם כותרת - מתכונים של שרי אנסקי מהעיתון. ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

טל קר

New member
רק פעמים? אתה במצב מצוין, אלי

הוא מגיע 5-6 פעמים ביום. אני ישר מזהה לפי גודל הקובץ המצורף. הוא התגלה לראשונה בין מנהלי תפוז, ובגלל שכמנהלת אני בקשר עם כמה מנהלים אחרים באימייל, וגם עם גולשים שלהם שגם גולשים אצלי, אני מופצצת.

למעלה