לכל מסיקי השאטל...

ep333

New member
לכל מסיקי השאטל...

שלום לכולם, סתם דיווח על תקלה שהייתה לי שמצאתי.. אולי זה יעזור למישהו לא לרסק.. אתמול בלילה.. עברתי על המסוק לקראת ההטסה של שבת. אני עובר על כל החיבורים החשובים והלינקים עם פנס מקרוב.. ראיתי סדק קטן במחזיק של הרוטור זנב.. כשלחצתי על הכנפון של הזנב גיליתי שהסדק הזה יכול לאבד לי את המסוק והלכה ההטסה של שבת.. קיללתי וקיללתי. אבל הצלתי (אולי) את עצמי מהתרסקות.. אם זה יעזור למישהו - טוב. אם לא.. לא נורא.

גם לי זה קרא, שים לב לעוד משהו

הי, בעבר הלא רחוק היה לי כזה מסוק וגם אני גיליתי את התקלה הזו, אבל.. מסתבר שהסיבה אצלי הייתה שהציר של הרוטור הראשי נשחק מתחת למיסב. פרק את המיסבים מן הציר של רוטור הזנב ותבדוק אם הציר שלך לא נשחק באיזור זה. סימן לכך שיש בעיה כזו הזנב היא שהסנפיר האופקי שעל הבום רועד בצורה כזו שהוא כאילו מנפנף בכנפיים. מקווה שחסכתי למישהו מסוק. בברכה אבי ורטהיימר

גם לי זה קרה

ביום שישי לפני שבועיים הטסתי את המסוק (ולמזלי הייתי בריחוף) פתאום המסוק החל להסתחרר על צירו וזה היה ממש כמעט. לאחר מכן גיליתי שמחזיק רוטור הזנב נשבר וכתוצאה מכך השתחרר גם (אני לא יודע איך לקרוא לזה בדיוק) ההורן שמתבחר לכבל הזנב. אז לכל בעלי השאטל תבדקו ותעברו מדי פעם על חלקי הזנב וחיבוריהם.

למעלה