לכל מי שעשה GRE לבד,

cast no shadow

New member
לכל מי שעשה GRE לבד,

בהמשך לכל ההודעות שנכתבו בנושא,

יש טיפים מיוחדים לגבי הדרך בה כדאי ללמוד?

supercalifragi

New member
אל

אל תאמין לאף אחד שאומר לך שלא צריך יותר ללמוד אוצר מילים במבחן החדש.... צריך מאוד... אפילו אמריקאים לא סגורים על כל המילים שם...
חוץ מזה פשוט להכריח את עצמך לשבת ללמוד לתרגל ולקרוא ספרים באנגלית

אריאדנה

New member
מסכימה

שגם במבחן החדש צריך עדיין לשנן מילים. אותי שינון של המילים עצמן לא הביא רחוק. מה שעזר לי הכי הרבה היה שינון של שורשים ומוספיות לטיניים (שיננתי גם מילים, אבל זה המון המון מילים, ולא שיננתי מספיק, ונראה לי קשה לשנן את הכמויות האלו).

המלצה - קריאה באנגלית של A Song of Ice and Fire (כל חמשת הספרים) עזרה מאוד - זה עולם דמוי ימי הביניים, עם אבירים וכאלו, והוא נוטה להשתמש בשפה מיושנת ולפזר מינוח ימי ביניימי, ומשתמש הרבה במשמעויות פחות נפוצות ויותר עתיקות של מילים (kid, למשל, זה גם גדי, לא רק ילד), והם מתים על שפה ארכאית ב-GRE.

לגבי המתמטיקה - בספרים השונים יש הרבה טיפים לקיצור זמן התשובות (צריך לקחת בחשבון שהמחשבון לא ככ"ך מקצר זמן בגרסה החדשה, השאלות ברובן הגדול הן לא שאלות חישוב, או שצריך להבין *מה* לחשב), ומאוד נוח להיעזר בהם.

cast no shadow

New member
אני מבינה ברמה הכללית על מוספיות ושורשים,

אבל מתוך מה לקחת את המילים?
כאילו, מבחינה פרקטית, איך ומאיפה למדת את זה?

ותודה על ההמלצה!

אריאדנה

New member
לגבי ה"מאיפה" -

הורדתי רשימות מהאינטרנט. יש אינסוף כאלו.

לגבי ה"איך" - את השורשים בעיקר שיננתי, למוספיות עשיתי כרטיסיות עם דוגמאות ושילוב שלהן במילים שונות. בנוסף, קראתי (כאמור) את חמשת הכרכים השמנמנים של A Song of Ice and Fire.

litalchart

New member
טיפים מהספרים

לדעתי הספרים של ה-GRE מעולים והטיפים שם מאוד מועילים. אני השתמשתי בספרים של princeton review, Kaplan ו-ETS. לדעתי פרינסטון היה הכי טוב.
מילים חייבים לשנן, אי אפשר להתחמק מזה. אני פשוט השתמשתי בכרטיסיות של קפלן ושיננתי... אני מניחה ששורשים וכו' זה מאוד חשוב אבל לדעתי האישית כן צריך לשנן מילים ממש.
גם בשביל כתיבת החיבורים הספרים די מועילים (כנראה שמאוד מועילים עפ"י הציון שקיבלתי בחיבורים בתור מישהי שאפילו בעברית לא יודעת לכתוב...).

בהצלחה!

נ.ב - יש לי המון ספרים למכירה אם את/ה צריך/ה...

ליטל

אני מסכימה

לקחתי גם קורס וגם קניתי ספרים, הקורס היה טעות, ספרים זה אחלה.
בפרינסטון יש המון טיפים על אלימינציה- אם אתה לא יודע תסנן ואז תהמר, המטרה היא להרוויח כמה שיותר בכמה שפחות זמן בלי להתחכם.
דע כמה אתה צריך להוציא- אני קיבלתי בסוף 82% במתמטיקה ו-77% באנגלית, ולי זה הספיק, אבל אני לא יודעת מה הנורמות השונות, ובמקום מסוים בוודאות סיננו אותי על GRE נמוך.

cast no shadow

New member
תודה רבה! עוד שאלה פרקטית..

מבחינת זמנים, יש לכם המלצות מניסיון איך כדאי לחלק את הזמן?

תלוי מה יותר חשוב למוסד

אתה יכול לבדוק מדגמית, לפי חום ומוסד (לשאול), מנחים פוטנציאלים מה יותר יקר לליבם ולהשקיע בהתאם.
קח חשבון שאם אתה חלש במשהו כדאי שיהיה זמן לעבוד גם על זה...

litalchart

New member
חלוקת זמנים

קודם כל תלוי מתי אתה עושה את המבחן. אני למשל לקחתי חודשיים וחצי שבמהלכם גם עשיתי תואר שני ועבדתי ולכן חלוקת הזמנים הותאמה ללו"ז הזה. אבל בגדול אני הקדשתי 2 ערבים בשובע לחלק המילולי, 2 לכמותי ובסופ"ש עשיתי בכל יום 2 נושאים. לדעתי החלק של החיבורים צריך הכי פחות זמן. אתה יכול להקדיש חצי שעה פעמיים בשובע כדי לכתוב חיבור אחד כל פעם (גם ככה הזמן המוקצב במבחן הוא חצי שעה ואתה צריך להתאמן על הזמנים...). על מלים עברתי בכל דקה פנויה במהלך היום, פשוט הלכתי עם הכרטיסיות לכל מקום!

מקווה שזה קצת עוזר!

למעלה