לכל מי שמבין, שאלה..

gamari

New member
לכל מי שמבין, שאלה..

היכן ניתן להשיג זעפרן, אורגינל תוצרת אירן עם חותמת של אירן בכמות גדולה. ואין כרגע בשוק של לוינסקי , יש זעפרן שמגיע מספרד או מרוקו, זה שונה , הפרח (כרכום למי שתהה) שונה וכמובן זה יותר זול ברהבה, הפרש של שקלים בודדים לכל גרם. ומישהו יודע מחיר עדכני של זעפרן ? זה מגיע באריזות של 1 מסק'ל שזה בערך 5 גרם לאריזה או מגיע בתפזורת... כמות קצת יותר גדולה. .

אשאיג

New member
יש ליד ביתי חנות מכולת איראנית

לשלוח לך? (אני גרה במרילנד ארה"ב). חוץ מזה, למה דוקא תוצרת איראן? אנחנו לא רוצים לעזור לכלכלה שם, לא?!

niya

New member
תודה רבה לך../images/Emo9.gif

וכּול קַבּוּצִ'י בְּאַת אמת!
אולי את יכולה להציע לבחוק מיקטא ליבא דרכך זעפרן, ככה גם צעשי קצת כסף על הדרך

niya

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifפרויזזזזזזזזזזזזזזז../images/Emo168.gif

ראית איך ניקדתי? הא?!
|@ועוד לבד לגמרי מגיע לי צלש או לא?

פרויז1

New member
../images/Emo24.gif כי את מוכשרת. וכשאת רוצה - את יכולה !

עכשיו אל תתקדמי יותר. תמשיכי אך ורק עם סימני הניקוד האלה ואל תוסיפי. ב י נ ת י י ם . אני גאה בך גברתי המנהלת !!!

פרויז1

New member
ניר!נסה תכנית השתלמות מקצועית באירן,

ועל הדרך תוכל לנתב נתיבי משלוח עם אנשי קשר לכאן.
את דמי הייעוץ עבור עד עכשיו, תעביר אלי דרך
רונית.

gamari

New member
תעביר אליי דרך...

נשמע כאילו אתה כבר בונה על עמלת תיווך... לעניינינו. הזעפרן בצורתו הסופית מגיע כמעין חוטים זהובים שאותם מפיקים מפרח הכרכום. לא מזמן החלו לגדל בארץ ועכשיו זה בגידולי נסיון במטרה למנף את התחום בארץ ולהכניס את זה לחקלאות. בדרום ספרד, מרוקו, הודו , פקיסטן , בנגלדש, סרי לנקה וכמובן אירן, מגדלים את הפרח ומפיקים ממנו את התבלין. כל ההבדל בטעם זה אזור גידול, (סוג אדמה, כמות גשם, חשיפה לשמש, טמפרטורה משפיעה וכו') וההבדל מאד משמעותי. בבית של הורים לפני כמה שנים הגיע משלוח של כמה ק"ג טובים מאירן ולאחרונה זה עומד להגמר, אז צריכים לחדש מלאי. למה זה חשוב לי ? כי אני לא מתפשר על איכות, ואם אני מחפש משהו ספציפי, אז אני מכוון להשיג את הטוב ביותר.. המשך שבת שקטה

פרויז1

New member
דרוש איש קשר אירני לשינוע זעפרון

לישראל. בו'נה! אל תתפשר! כל הכבוד!

פרויז1

New member
רונייייייייייייייייייייייייית!

גמרי העביר אליך ת'עמלות בגין זעפרוּן אירוּני?

gamari

New member
כשאני אומר איכות, למה אני מתכוון

דיברו פה על אוכל לא מעט כשקונים מצרכים\פרודקטים לשימוש ביתי או תעשייתי, מחפשים לפעמים את הזול, שזה שיקול מבורך בכלכלת הבית. לפעמים יש דברים שאתה אומר לעצמך מה זה משנה אם זה סוג כזה או סוג כזה, מי שיותר זול, אני קונה. לכל מוצר יש מחיר מינימום ואתה יודע שבתוכך אם המחיר נמוך מהמקובל כנראה משהו פגום בדרך . לפעמים אתה לא מצליח לדמיין מה לא טוב, אז אתה מניח שזה בטח מיובא ממדינה שהכל שם זול, כמו סין לצורך העניין ואתה מתנחם בזה, ולפעמים זה גם מה שהמוכר יגיד לך "זה מגיע מסין, איך אפשר להתחרות במחירים שלהם".... אבל זה לא נכון כשזה קשור לאוכל. ואתן דוגמא מעולם התבלינים, לא אציין שמות או מקומות רק עובדות. זה עולם מלא בזיופים וכשאתה מבשל ורוצה להגיע לטעם הנכון או לתוצאה סופית איכותית אתה לא מתפשר. חדי עין ואניני טעם יידעו להבדיל בין סוגים שונים, אבל מי שבד"כ לא מבלה במטבח ובשווקים, יהיה לו קשה. למשל פפריקה מתוקה , איך זה ייתכן שיש הבדלי צבע והבדלי מחיר, יש מחיר מינימום שפחות מזה, אחד הקמעונאים מפסידים בדרך. (קמעונאי > אחרי שמוצר יצא מהמפעל הוא מגיע לסיטונאי וא"כ לקמעונאי ומשם לצרכן, לפעמים קמעונאי מוכר לעוד קמעונאי.. ועוד אחד עד שמגיע לצרכן.) אז שתדעו שתבלינים לפעמים מהולים באורז טחון מכל מיני זנים שמגיעים מזרח והנטייה של האורז הטחון הזה היא לא להתנפח וכשהוא נטחן ומהול עם אבקת התבלין, הצבע משתנה (נהיה יותר בהיר או יותר כהה אם האורז הוא חום) וככה גם המחיר יורד, אבל זה כבר לא משנה כי הטעם של האוכל נפגע. וזה נכון לגבי כל תבלין שמגיע טחון והוא נמכר בזול. את זה שמעתי משף בריטי (כושי קירח מצחיק ) שביקר בארץ לפני 10 שנים והיה אורח אצל אמא שלי במסעדה, קוראים לו איינסלי האריוטס, הייתי אז חייל והוא העביר לי שיעור בתעשיית זיוף התבלינים מישראל, איך מבדילים בין תבלין נקי לתבלין מהול. כי הוא הגיע לישראל דרך אירן (בריטים נכנסים לשם בלי בעיה, אפילו היום) וכשירדנו למטה לרחוב לוינסקי הוא הראה לי אצל הפרסים שמוכרים תבלינים בזול בשוק של התבלינים... רק כשהגעתי הביתה ופתחתי אינטרנט וטלויזיה הבנתי מי זה... וכ"כ הצטערתי שלא השארתי לי תמונה\מזכרת ממנו, , ,

פרויז1

New member
טוב לדעת שתבלינים גם כן מזייפים.

ואני לתומי ממליץ על שוק לוינסקי בתל אביב. בטח זה כך בכל השווקים. וכפי שציינת, מחיר נמוך הוא סימן לזיוף, כשזה מכוסה בהסברים מהסברים שונים. ואם נסכם את דבריך, כדי להבחין בין תבלין מקורי ונקי לתבלין מזוייף או מהול, יש כמה סימנים: 1. צבע - 2. ריח - 3. וגם טעימה של התבלין . כל זה מצריך מיומנות מסויימת. יש למשל מי שלא מבדילים בין פטרוזיליה לבין כוסברה. אני כן מבדיל...[ רגע! דיברנו על איכות אבל שכחנו את העמלות. נייייייייייייייייייייייייייייייייייה ! כּוֹגָ'ה רַפתי?

niya

New member
נכון,

רק שזעפרן קשה מאד לזייף - כי את החוטים אי אפשר למהול באורז טחון וכו'. מה שכן, כשהייתי בצ'כיה לפני שנים מכרו לי זעפרן לא אמיתי - אולי אלה היו חוטים של כרכום, אבל בטח לא החוט האמיתי. צריך להכיר כדי לדעת...

niya

New member
ומה, אתה חושב../images/Emo191.gif../images/Emo132.gif

שאני אגלה לך?
גורפת את כל ההון לעצמי

פרויז1

New member
מה את?

הָאג'י גַ'בּוֹר??? תשאלי את רחלמו מי היה הג'י ג'בור. בחייייית !!!

niya

New member
עדיין לא יצאה שבת../images/Emo186.gif

היא לא תענה לי

gamari

New member
זיוף זעפרן ../images/Emo206.gif

אחד הזיופים הכי קלים.......
כשמסתכלים על החוטים, רואים שכולם בגודל אחיד והכי חשוב בעובי אחיד, אם יש טיפה יותר ארוכים/קצרים או שהעובי של החוטים יותר עבה דק אז משהו חשוד. כמובן שהצבע הזהוב והריח הדומיננטי חייבים להלקח בחשבון. אז איך מזייפים ? מוסיפים לתערובת שערות תירס חתוכות וצבועות בכל מיני חומרי טעם וריח, זה מוסיף למשקל ומוזיל עלויות מי שמכיר את הפרח יודע שהתבלין מופק מהצלקת של הפרח מה שאנחנו מכירים כאבקן ולכל פרח אין הרבה צלקות, אולי 3 או 4, ניתן לראות ברמת הגולן הרבה כרכומים, ומשתמשים רק בכרכום הלבן , הורוד לא מתאים. לכן כל 1 מסק'ל (5 גרם בערך) מופקים מעשרות פרחים, הזייפנים מוסיפים לתערובת גם את החלק שבתוך הגבעול, או אפילו מפרחים אחרים, מעין שערות שנקראים זירים וככה גם מדללים את כמות החומר האיכותי, על אותו עיקרון של התירס. ניתן להבחין במספר דרכים בזיופים, כבר עשיתי על זה דוקטורט עוד מבלי ללמוד בישול באופן מקצועי. וסתם ככה בשבילכם שתדעו איך בודקים: 1 - החוטים חייבים לבוא ביחידות בודדות ולא קבוצות דבוקות. 2- צריכים למעוך מעט ולראות שביד יש מעט צבע צהוב כמו הכורכום אבל עם ריח מטריף. 3- ניתן לשים טיפה רוק על האצבע, לשפשף את הזעפרן על נייר לבן ולראות שיש צבע כתום חזק כמו שמכירים על האורז. 4 - על האריזה חייב להיות חוט זהב שזור ובנוסף ציון של אזור הגידול , למשל באירן כתוב, זעפרון אז חורסן וכו' וכו'. 5 - אחרי שמניחים במים רותחים, אם מתקבל ריח ראשוני חריף אז הזעפרן מהול כי חוץ מזעפרן שנפתח במים חמים, כל שאר המרכיבים מתבשלים ומוציאים ריח שונה. ואגב, כבר התעדכנתי במחיר. בין 100 ל 150 ש"ח ל1 מסק'ל שזה בערך 20-30 ש"ח ל 1 גרם.

gamari

New member
../images/Emo27.gif|ש../images/Emo133.gif../images/Emo145.gif../images/Emo120.gif../images/Emo59.gif../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif

הזן האיראני נחשב להכי טוב, יותר מהספרדי.... וככלל אצבע,להרחיק ילדים מההודעה הבאה זעפרן נמכר בשליש ממחיר של קוק קולומביאני (קוק טהור 92%-100%). למי שזה מעניין אותו

למעלה