לכל מי שיכול לעזור

kerend11

New member
לכל מי שיכול לעזור

אני מכירה הורים שישי להם ילד בן 26 שסובל מהפרעה נפשית שגורמת לו להיות בחוסר תפקוד לעבוד, ללמוד... וכמו כן סובל גם מבעיות בריאותיות אחרות. יש לו שתי אחיות, שהוריו דאגו להן להתחתן ונתנו את כל הנשמה שלהם בשביל הבנות שהם התחתנו בזכות הוריהם. המשפחה חילונית,אך הבן כשהיה נער מתפקד, מאוד אהב את הדת והיה מניח תפילין, אבל הבעיות מהן סבל גרמו לו שהוא לא יוכל. ואז הוא קיבל דיכאון מזה שהוא לא יכול לעבוד, ולא יכול להתפלל ולא יכול ללכת אפילו לשירותים. הוריו, שדאגו לאחיותיו כל כך הרבה, לא דואגים לו כי הם מאמינים שצריך לחזק את החזקים כי החלשים גם כך חלשים. לעומת זאת, כל האנשים וגם הפסיכיאטר שמטפל בבן, אומרים להוריו, שעליהם לשקם את הבן הרופא הפסיכיאטר במהלך טיפול, הכין תוכנית שיקום שמטרתה להקנות לו שמחת חיים,הרגשת תועלת בחיים והיא אמורה להרים את הבן לאהוב את החיים ותמנע ממנו מחשבות אובדניות. מבחינת בריאות הבן זוהי הצלת חיים. מימוש התוכנית,יעלה להוריו קצת כסף אבל לא הרבה. בכל זאת, הוריו לא רוצים לעזור ולא משתכנעים לעזור והם ממשיכים לדגול בחיזוק החזקים (אחיותיו שכבר מסודרות מאוד בחיים ולכל אחת מהן יש כבר בית משלה). אני רואה קיפוח מאוד אכזרי שבו הורים מקפחים את הבן החלש לטובת הבנות החזקות. יש להם דיבורים דתיים ואני מרגישה שאני יכולה להשפיע ולהציל את המשפחה הקורסת הזאת עם שיכנועים דתיים. אני מרגישה ויודעת שהם יכולים להיות מושפעים מטיעונים דתיים. אני יודעת, שהאמא מאוד רוצה לעזור לבן אבל ידיה כבולות בגלל בעלה. בעלה רשם את כל כספם רק על שמו והוא נותן את כל הכסף לבנות שלו כך שאפילו שאשתו צריכה קצת כסף לצרכים רפואיים,הוא לא נותן לה כשבמקביל הוא נותן מתנות לבנותיו. בנותיו אוהבות את עצמן ושמחות עם המצב שידיה של האם כבולות. יוצא שהאם והבן סובלים מהבנות ומהאב. האם כל היום מבשלת,דואגת,מנקה לבעל,ונותנת למענו הכל וכל הזמן מרצה אותו. אותו בעל גם מתעלל בבעלי חיים,שורף וידוע לכל שהוא אדם אכזר.הפסיכיאטר של הבן טוען שלאביו של הבן יש הפרעת אישיות שנקראת אנטיסוציאלית(פסיכופתיה)שממנה לא דווקא לא סובל אבל סביבתו סובלת. אני אכפתית מאוד, ואני לפעמים משוחחת עם האב ועם אשתו. ולפעמים שואלים אותי איפה כתוב בתורה שצריך לעזור לבן (האם לפעמים מצטרפת כדי לרצות את בעלה כדי לזכות בחיבה ממנו כשהיא גם נגד הבן כי הוא נגד הבן שלו ומתאכזר אליו כל הזמן והוא מנסה לגרום לאשתו גם להתאכזר לבן ולכן הוא נותן לה לרצות אותו אך ורק אם היא תצטרף אליו) ועוד כל מיני טיעונים. אני יודעת שבדת אפשר למצא טיעונים נגד האפליה הזאת והיחס הזה כלפי הבן ונגד היחס האכזרי של הבעל כלפי אשתו ובנו. אלה בוודאי טיעונים של צדק. אני מבקשת מכבוד הרב, משפטים מהדת,נימוקים,טיעונים מפחידים,הסברים, וכל דבר אחר שיעזור לי לנסות להציל את המשפחה הזאת ולשנות משהו כי אני מרגישה שאני יכולה להשפיע ולו במקצת. גמר חתימה טובה ושנה טובה

MajorGad

New member
זה הרי דרכה של היהדות

לטפח את החזק ולגרום סבל לחלש.. האם זה לא מה שעם ישראל עשה בתקופות ישעיהו וירמיהו כאשר החזקים היטו את הצדק לטובתם ופגעו בחלשים? האם זה לא מה שנעשה עכשיו כאשר ביבי תומך בחזקים ופוגע בחלשים? האם זה לא מה שהרבנים עושים כאשר ציבור תומכיהם חי בעוני משווע ובבורות כאשר הם חיים בוילות מהודרות ונוסעים במכוניות יוקרה?

m o r 2

New member
../images/Emo127.gifבקשר לעלות הכספית,

הבחור זכאי לקבל קצבה של ביטוח לאומי, האמורה לסייע לו בטיפולים ובכל מה שהוא צריך. זה בערך 1300 שקל בחודש או משהו כזה. אין לי מושג. אני מאמינה שסכום זה ישחרר אותו במקצת מהתלות בהוריו.
מעבר לכך, יש בכל עיריה או מועצה עובדות סוציאליות שהתפקיד שלהן הוא לסייע במקרים כאלו. ניתן לפנות אליהן דרך מחלקת הרווחה בעירייה. הן יכולות למצוא פתרון שיהיה לטובת כל הצדדים כגון: דיור מוגן, הוסטל, פנימיה טיפולית (ואז אני ממליצה על סאמיט בירושלים למרות שצריך בשבילהם קשרים...). או שהיא תחליט שעדיף להשאיר את החוסה בבית ואז תתאים לו תכנית טיפולית ביחד עם הוריו כדי לישר את ההדורים בבית. (אל לנו לשכוח שמחלת נפש היא דבר הפיך.) כל חולה נפש בישראל זכאי לדיור מוגן *חינם* בנוסף לקצבת הנכות שלו ולסיוע במציאת עבודה מוגנת.
בקשר למבואות מן ההלכה אז יש המון. אני לא כל כך יודעת. הם בעיקר מתיחסים אל המצווה הגדולה של לעזור לחולה ושל לעזור לבן שלך לאחר גיל הבגרות. בקשר לעבירות זה יותר ספציפי. התעללות רגשית נחשבת לעבירה חמורה בתורה. 'כל המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים'. 'על שלוש עבירות נפרעים מן האדם בעולם הזה ואין לו חלק לעולם הבא: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים - ולשון הרע כנגד כולם'. ובכלל, לא צריך הרבה ידע כדי להבין שלהשפיל את הבן שלך ולהתעלל בו רגשית זאת עבירה קשה - במיוחד אם הוא חולה. פסיכולוגים טוענים שהתעללות רגשית קשה יותר מהתעללות פיסית!
כל הכבוד לך על הנכונות לעזור... מור.

א77

New member
משאלת וניסוח השואלת

לא נראה כי 1300 שח מהמוסד לביטוח הלאומי יפתור את הבעיה. הבנתי שיש כאן בעיה של התיחסות רצינית יותר לחלש ולבעיה. ולא התעלמות ממנה כמו שקורה כאן.

למעלה