לכל מומחי הרבנים

yehudad

New member
לכל מומחי הרבנים

יש לי חיבורים בעץ המשפחה מצד אשתי לרב קוק ולרב אברהם שפירא (הרב הראשי לפני הרב לאו) איך אני יכול למצוא אילנות יוחסין של השניים הללו?

gcarmi

New member
הרב שפירא

לפי מידע שנמסר לי ע"י האגף החרדי במשפחתי גם אנו קשורים לרב אברהם שפירא רק שאיני יודע איך. אמי נולדה שפירא, אחיה היה אברהם שפירא (לא הרב) והיו לנו עוד די הרבה אברהם שפירא במשפחה. גם אני אשמח לכל מידע שיעזור לי. תודה, גדעון.

ספרן

New member
הרב קוק

יש לי בראש אילן יוחסין של הרב קוק, שעיקרו כבר קיים באוצר הרבנים. אני גם קשור למשפחה. הרב אברהם כהנא שפירא - שייך למשחת הכהנים - כהנא שפירא, ולא לבלבל בנים לשפירא הרגילים (כמו אברהם שפירא ז"ל מהשטיחים). אשמח לענות על שאלות ספציפיות.

yehudad

New member
אני מחפש עץ מתועד אחורנית של

שניהם (ואולי כך למצוא איזשהו קישור לעץ הפורום
). אשתו של הרב שפירא, פנינה, היא דודתה של חמותי (אחות של סבתא של אשתי). אח נוסף, נתן (דוד חמותי) - נשוי לבתו של הרב קוק.

ספרן

New member
הרב אברהם יצחק הכהן קוק

בן הרב שלמה זלמן קוק בן הרב נחום קוק. הרב נחום קוק נשוי לבת משפחת יפה, אחות הרב גימפל יפה מריז´נאי. כמדומני שכמה מבני משפחת יפה נמצאים בעץ הפורום... על משפחת רענן תוכל לקרוא בספר "בשמן רענן" (הספר בידי).

ספרן

New member
ועוד

על הקשר בין משפחות יפה למשפחת קוק – ראה כאן : http://www.geocities.com/Heartland/6721/kook.htm על משפחת הרב שלמה קוק – ראה כאן : http://www.gtrdata.com/richler/surnames.html הרב שלמה קוק, היה רבה הראשי של רחובות עד 1970. נספה עם אשתו ושניים מילדיו בתאונת דרכים. אביו – הרב רפאל קוק היה הרב של טבריה. סבו הרב דב קוק, הוא אחי הרב אברהם יצחק הכהן קוק.

yehudad

New member
משפחת רענן היא המשפחה

הקרובה אליי. הרב שלמה רענן שנרצח בחברון לפני מספר שנים הוא בן דודה של חמותי. איך אפשר למצוא את הספר הזה?

ה../images/Emo63.gif נמצא בכמה ספריות

באיזור ירושלים אפשר למצוא אותו בבית הספרים הלאומי ובספרית הפקולטה למשפטים (
). חוצמזה, הוא נמצא בספריות של בר-אילן, אונ´ חיפה, בית אריאלה, ישיבת שער-ציון ואונ´ ת"א. ארנון

yehudad

New member
מסתבר שה ../images/Emo63.gif נמצא גם אצלנו

לפי אשתי אשתו של הרב שפירא נתנה להם את הספר הזה במתנה. עכשיו צריך רק למצוא היכן הוא מונח

ספרן

New member
ועוד על רענן

אפשר למצוא בספר שיצא לע"נ הרב שלמה רענן הי"ד - "נשמה של שבת". הספר עדיין במכירה בחנויות. בסופו יש תמונות מעניינות ממשפחת קוק.

yehudad

New member
אם אפשר לקבל פרטים נוספים על

הספר (מחבר, הוצאה וכו´) את הספר "בשמן רענן" על שני חלקיו אני מחזיק ברגע זה בידי והוא מכיל שפע של מידע חדש שלא היה ידוע לי. יש לי במה להתעמק בסוף השבוע

udi2000il

New member
אני

ואני מחפש במיוחד בני יופה שמקורם בחברון או בזכרון יעקב.

קדימה - להתחבר../images/Emo70.gif

נראה לי שכולכם הולכים להצטרף בבת אחת לעץ הפורום ולהגדיל אותו
קדימה, לא להתבטל... לעבוד ולשלוח את החיבורים שלכם במהרה...
ארנון

למעלה