לכל חברי ישראל אחרת

user32

Well-known member
מנהל
יש כמה דברים נכונים

1. הבזבוז הגדול של משרדי הממשלה הוא אכן נושא ראוי לתיקון ואני מברך על כך. 2. באשר לשאר, חוק מעמד המורה הוא חשוב אבל זה לא משנה את העובדה שזה תחת הקטגוריה של חקיקה פרטית ובזבזבנית שלא במסגרת התקציב, ולכן פסולה ואף לא ניתן להעביר אותה בלי 61 חכ"ים. 3. באשר להשקעה בתשתיות. הכבישים העוקפים שסוללים הם מכורח המציאות והם מצילים חיים. מה תגידו לתושבי הגדה? תמותו כי אנחנו מעדיפים להשקיע ברכבת?

אתה לא חייב להסכים עם כל הרעיונות

שלנו. אני לא מכירה בנאדם אחד אפילו שסגור במאה אחוזים עם המצע של המפלגה בה הוא בוחר(אולי רונן משינוי. אבל רק אולי.). אתה כותב "חקיקה פרטית ובזבזנית שלא במסגרת התקציב". נכון. לא במסגרת התקציב, אנחנו רוצים לשנות את חלוקת עוגת התקציב ולתת הרבה יותר כסף למערכת החינוך, למשל. מבחינתנו ההשקעות הכי מסיביות שנחוצות כיום להבראת המשק והחברה הישראלית הן השקעות בתשתיות ובמערכת החינוך על נגזרותיה ומוסדותיה. זה שיש לנו רעיונות מרחיקי לכת, זה לא אומר שהם פסולים. אתה לא חייב להסכים איתם, אבל לפסול על הסף בלי לקרוא את כל הצעת החוק נשמע לי ממש לא לעניין. אף אחד לא רוצה שמישהו ימות, חלילה. אבל אנחנו כן קוראים למנהיגות אמיצה בכנסת ובממשלה. אנחנו רוצים שאחת ולתמיד יתקבלו החלטות אמיצות ועקרוניות בעניין שטחי יש"ע, בעניין גדר הפרדה, בעניין האחריות שלנו על מליוני פלסטינאים. אני שמעתי כמה וכמה הרצאות, גם מאישים בכירים בימין וגם בשמאל, והיתה הרבה ביקורת בעניין, שהחלטות אמיצות לא מתקבלות, שאין ראייה לטווח ארוך וגדר ההפרדה היא דוגמא "מצוינת לכך": גומרים לבנות קילומטר של גדר ואז מתיישבים לישיבות נוספות בשביל להחליט איך ממשיכים אותה, במקום שכל תהליך גדר ההפרדה יעשה כמו שצריך, מהר, מקצועי ולא חובבני כמו שנעשה עד כה. אנחנו לא מתנגדים לכבישים עוקפים, כבישים עוקפים זה סימפטום לבעיות יותר עמוקות בכל התפישות המדיניות של הממשלות במדינת ישראל בשנים האחרונות.

user32

Well-known member
מנהל
את מפספסת את הנקודה

גם אני בעד שינוי חלוקת המשאבים אבל הדרך שלכם שגויה. שינוי בתקציב צריך להעשות במסגרת דיוני התקציב בלבד. זאת הדרך היחידה בה ניתן לראות את התמונה הכוללת ולחלק את העוגה בצורה מסודרת. כל דרך אחרת כמו חקיקה למשל, היא דרכן של מפלגות כמו ש"ס וגורמת לשוד הקופה הציבורית בלי קשר לכמה שהחוקים צודקים או לא. דווקא אתם שמאשימים את הפוליטיקאים בחוסר אחריות בזה שהם מושכים כספים למטרות שונות בעוד שאתם רוצים לעשות אותו דבר. פשוט, במקום לקחת כסף לעיירות פיתוח או התנחלויות אתם תעשו אותו דבר לחיילי המילואים או למורים. אני לתומי חשבתי, שאולי תפעלו באחריות ותנסו לחלק את הכספים בצורה מסודרת במסגרת דיוני האוצר וועדת הכספים ולא דרך חקיקה פרטית וברוטלית

זה לא מדויק מה שאתה כותב

אחד הדברים שנקדם הוא שכל מי שרוצה להציע הצעת חוק שכרוכה בהקצאת תקציבים יחוייב לתת דין וחשבון מאיפה בדיוק הוא רוצה לקחת את הכסף. כמובן, שבד בבד, אנחנו בעד לקיחת אחריות ונפעל לשינוי חלוקת עוגת התקציב במסגרת דיוני אוצר וועדת הכספים בכנסת. אנחנו לא מעודדים חקיקות פרטיות פופוליסטיות כלל וכלל, שיהיה ברור.

user32

Well-known member
מנהל
סוף סוף זו בדיוק הטענה שלי

לאורך כל הדיון בפורום הזה, לא הזכרתם ולו פעם אחת מאיפה תקחו את הכסף??? אני שמח שהגענו להסכמה בינינו..

למעלה