לכל חברי ישראל אחרת

user32

Well-known member
מנהל
לכל חברי ישראל אחרת

אשמח לנטוש את הפורום הזה לאלתר אם אקבל תשובות מספקות וענייניות לשאלות ששאלתי לא אחת. 1. איך מתיישבת הסתירה בין ההצהרות שלכם לקצץ במיסים ולסייע לשכבות הביניים לבין הכוונות שלכם לחוקק חוקים תקציביים בתחום הרווחה. איך אפשר מצד אחד להקטין את ההכנסות ומצד שני להגדיל את ההוצאות? מאיפה תקחו את הכסף??? 2. מה יעשו השרים המקצועיים שלכם כשיתקלו בסוגיות פוליטיות? כששר צריך להחליט בין לבנות שכונה חרדית לשכונה ערבית? לבנות בקו התפר או בערים? לסייע לשכונות מצוקה בת"א או בעיירות הפיתוח? אין תשובה "מקצועית" לעניין וכן, צריך פה פוליטיקה. 3. בבחירות שעבר הוכח מעל לכל ספק שלא ניתן לחוקק חקיקה שמעבירה תקציב לסקטור מסויים (שלא במסגרת התקציב). לא רק שהחוקים שלכם לא יעברו כיוון שהחוק מגדיר שצריך 60 חכי"ם בשביל חקיקה מסוג כזה, הרי שכל הטענות שלכם בדבר "תכנון לטווח ארוך" שגויות. אם אתם מתכוונים לחוקק חוקים שיעבירו תקציבים בלי קשר למה שקורה במשק (להלן: חוק שכר המורה) הרי שאתם בדיוק כמו ש"ס והאחרים. הם מעבירים תקציבים לישיבות ואתם תעבירו לחיילי המילואים וכל אחד ינגוס במה שיוכל. אישית אין לי בעיה עם מפלגה שתדאג לאנרטסים שלי אבל שלא תנסה לטעון שהיא מתכננת לטווח ארוך אם היא מתכוונת להעביר תקציבים ע"י חקיקה.

gharan

New member
תשובה ל USER32

אנחנו מכבדים מי שקראו בעיון את המצע ויש לחם שאלות. זה דווקא מעיד על רצינות ולא סיסמאות. תשובות: 1. ניתן לקצץ בתקציב, וצריך. יש מיליארדים שיורדים לטמיון למטרות מופרכות כמו עמותות פיקטיביות וכבישים עוקפים לכבישים עוקפים. 2. לתקציב הרווחה אפשר להוסיף, כי צריך הרבה פחות מן הקיצוצים האפשריים, אבל אפילו אנחנו יודעים שיש הרבה כספי רווחה מבוזבזים בנתינת תמיכות למי שלא צריכים אותן (כמו קצבת ילדים לעשירון העליון, וזו רק דוגמא קטנה). 3. ´שר מקצועי´ איננו אומר שאין לו הבנה חברתית או פוליטית. זה רק אומר שיש לו הכשרה ונסיון מקצועיים בנוסף. אנחנו נגד ´שרים פוליטיים´ - כאלה שאין להם שום כישורים ניהוליים או מקצועיים מוכחים. 4. אין קשר בין תכנון לטווח ארוך לבין חקיקה ´סקטוריאלית´. תכנון לטווח ארוך צריך להתבצע בכל משרד ממשלתי, על חלק מוגדר מראש בתקציבו. חקיקה ´סקטוריאלית´ אינה פסולה ככלל, אלא אם מפלגה כלשהי, זה כל מה שיש לה בראש, כלומר - אינה רואה כלל את התמונה הכוללת. 5. עכשיו נראה אותך ממלא את הבטחתך ויורד מהרשת...

ronen1981

New member
אני קראתי בעיון ואתם לא מכבדים אותי

עולבים אותי ואת הדעה שלי ואח"כ מתרעמים שאני קצת חריף לטעמכם תוך שאני מחזיר לכם בתיעונים מבוססים ומוצקים שאח"כ לא טורחים להשיב לי עליהם.

אתה מקשקש בלי הכרה

וכדאי שתפסיק. אתה מקשקש ומטנף את הפורום בהערות המופרעות שלך. זה לא שאתה חריף לטעמנו. אני דווקא מסתדרת עם חריפותם של אנשים שיש בינה ושכל בראשם. יש לי בעיה עם הסגנון העולב שלך, עם ההאשמות חסרות הבסיס שלך, עם זה שאתה לא באמת מתווכח, אלא סותם את הפה באותן סיסמאות ריקות מתוכן ומביא את אותן שלוש דוגמאות עלובות פעם אחר פעם אחר פעם. אני משיבה כאן באריכות ובסובלנות ואם יש לך בעיה עם מה שהולך כאן, תמיד אפשר להקיש alt+f4. אף אחד לא מכריח אותך להשאר כאן. ודבר אחרון: החוק הזה של יהודית נאות בעניין איכות הסביבה, אתה לא חושב שאתה צריך ליישם אותו גם כאן? בתודה מראש.

ronen1981

New member
שוב מעליבה אותי.

לא תגרשי אותי אני לא אתן לכם להכפיש ולהונות אנשים שלא מבינים או מתענינים דיו בפוליטיקה. אני ב21 שנות חיי יודע ומבין יותר ממך זה בטוח ואם להתרשם בינתים מזה שבא והשיב על תשובות כנראה גם ממנו. אם ילד בן 21 את לא מסוגלת להתמודד עם טעוניו ומראה כמה את משקרת ומסלפת וטועה בעובדות מה את חושבת שיעשו לך נציגי הכנסת בעלי השכלה אקדמאית רחבה ניסיון רב וכישרון רב.

שוב אתה קורא מה שבא לך

אני לא מגרשת אותך, אני מבקשת ממך בפעם השבעים אלף להנמיך את הטונים ולהחריש מעט לפני שאתה מתפרץ כאן בלי הכרה. אין לי כוח להתעמת איתך. הבנו כבר כולנו שאתה מצביע לשינוי. חדל מלהציף את הפורום באותן שלוש דוגמאות. אתה עושה בושות למפלגה שאתה מייצג, אם לא שמת לב. אני לא היחידה שמעירה לך על הבוטות וההכפשות השיטתיות. אני מוחקת אותך באדיקות ביממה האחרונה ואני אמשיך למחוק אותך אם לא תשלוט על המקלדת. בתודה מראש.

ronen1981

New member
תוכחי שיש משהו מאחורי המילים שלך.

הכפשות היכן איפה ? כשאני אומר שאתם טועים מסלפים ומשקרים זה מלווה תמיד בהצגה של האמת בסמיחות לדברי הסילוף, שלכם היכן את נוהגת או נהגת כך. אני כואב לי לראות שתנועה כשלכם קמה ופשוט הולכת להפוך עשרות אלפי פתיקים שיכלו להיות יש לפתקים לבנים. וזה שאת מוחקת דברי זה כי את חוששת שהציבור ידע את מה שאני כבר יודע.

אני לא מתכוונת להוכיח דבר

אתה עובר על כללי כתיבה בפורומים של תפוז ועל כן אני מוחקת אותך. בתודה מראש וכו´.

לכל user32

אף אחד לא ביקש שתנטוש את הפורום. אני מאוד מאמינה שויכוחים נחוצים תמיד, אחרת לא תהיה התקדמות. 1. אין סתירה. זה לא שאין כסף. יש כסף, השאלה היא איך מחלקים אותו. אני אתן לך דוגמא: משרד האוצר, מזה 17 שנים, מאז שנת 1985 "מחלק" כסף למעסיקים, מה שנקרא "שיפוי מעסיקים", על מנת לתמרץ חברות להעסיק עובדים, כמה שיותר. הבעיה היא בשיטה. כל שנה כ 12 מליארד! שקלים ניתנים למעסיקים, בין אם זה באמצעות החזרים של תשלומי ביטוח לאומי, בין אם זה באמצעות הקלות במיסים וכיוב´. 12 שקלים זה המון המון כסף, אבל משרד האוצר עושה את זה בצורה לא אפקטיבית ולא ספציפית. לדעתנו, "חלוקת" הכסף הזו רק גורעת מהרעיון הטוב לכשעצמו. אנחנו, בישראל אחרת, מציעים לחלק את הכסף הזה בצורות אחרות, שיתמרצו באמת מעסיקים ולא רק יפצו אותם בסוף השנה. מה שקורה הוא שהדרך הזו לא אפקטיבית והכסף כמו נזרק לפח... מעונות לנוער בסיכון גבוה, מוסדות לחינוך מיוחד ופרויקטים של משרדי הרווחה והחינוך נסגרים בגלל בעיות של כסף. באוגוסט, למשל, נסגר באשדוד מועדונית לנוער בסיכון בגלל שלא הועבר לו מליון שקלים(עלות שנתית לאחזקתו). שבועיים אחר כך הועברה הצעת חוק(נחש ע"י מי)שבה מצאו תקציב פרוע של 30 מליון שקלים לטובת שחזור בית כנסת עתיק במזרח ירושלים. ועל זה בדיוק אנחנו מדברים, כשאנחנו אומרים שיש לשנות את סדרי העדיפויות הלאומיים כשמחלקים את עוגת התקציב. יש המון בזבוז בכנסת על מוסדותיה. חברי כנסת עובדים 3 ימים בשבוע בירושלים, יש להם 3 חודשי פגרה, יש להם חשבון אש"ל גבוה והחזר הוצאות שחבל על הזמן. אנחנו רוצים שזה יפסק. הבזבוז המכעיס והמיותר הזה מפריע לנו, כמו שאומרים: "נאה דורש, נאה מקצץ". אנחנו אומרים שיש המון תקציבים שמנותבים למקומות שהם לא חובה לאומית. זה לא באמת בוער, תסכים איתי על זה... אם ניקח את הרעיון של קיצוץ לרמה האישית, אם לי יש חובות, אני מקצצת. אני אדבר פחות בטלפון, אני לא אטוס לחו"ל, אני אקנה בסופר סנטר ולא במעדניה יוקרתית. אבל אני לא יכולה להגיד "יש גרעון חמור, אני אמשיך לבזבז ושאר בני ביתי יצטרכו להדק חגורה". לא תמצא הרבה דוגמאות אישיות בפוליטיקה הישראלית כיום. דור הנפילים נעלם. אנחנו רוצים להביא שיחה חדשה לפוליטיקה הישראלית ולהוביל רעיונות חדשים לכנסת, ולאו דווקא ברמת התקציב, אלא בכלל בכל תחום ותחום בחיי היום יום של אזרחי המדינה. כששרון אמר לפני כמה חודשים, שאין הכנסות ממיסים, הוא לא שיקר. 50 אחוזים מהאוכלוסיה העובדת(השכירה) לא עוברים את שכר המינימום, ומהם לא רואים שקל של מס הכנסה. בעלי הממון אלופים בלא לשלם מיסים ומצד שני לקבל הטבות ענק, בונוסים וכיוב´. מי שעומד (בקושי) בנטל המיסים זה שכבות הביניים, שבממוצע, על כל שקל שהן מרוויחות, משלמים כ 40-50 אגורות מס. בשביל שיהיו יותר הכנסות ממיסים, צריך להשקיע בתשתיות, בעיקר של יצור מקומות עבודה על ידי השקעה מסיבית. יש תיאוריות כלכליות(קיינס, למשל) שדוגלות בהגדלת הגרעון, הזרמת כספים לתוך המשק על מנת ש"גלגלי המשק" ישומנו(עכשיו הם חלודים לאללה ומתייבשים מיום ליום). אם תשקיע נכון, התיאוריה של קיינס, לדוגמא, מדברת על כך שעל כל שקל שהממשלה תשקיע, כעבור איקס שנים היא תקבל בחזרה חמישה שקלים. הצוות הכלכלי של ישראל אחרת, במקביל לעבודה המקצועית של צוות הרווחה, עבד מול אנשים מקצועיים, דוקטורים לכלכלה, פרופסורים, אנשי תעשייה ובעלי עמדות מפתח במשק, ובאמצעות השיחות והפגישות עימם יצרו שני מצעים מקצועיים וראויים, עם תוכניות אופרטיביות לשיקום הכלכלה הישראלית.

user32

Well-known member
מנהל
פשוט לא יאומן

אתם רוצים לקחת ממעסיקים החזרים שמגיעים להם על פי חוק??? משהוא מכם ניהל פעם עסק? אתם יודעים בכלל מה זה החזרים האלה? מדובר לרוב במיסים שפשוט שולמו על הכנסות שהמעסיקים לא הרוויחו. נאמר שחברה בצעה עסקה ושלמה על זה מס ואז העסקה התבטלה אז היא מקבלת החזר מס. אני קבלתי השנה החזר מס כי עבדתי רק 10 חודשים ואילו מס הכנסה גבה ממני מס על 12 חודשים! איך אתם יכולים לקחת את זה??? ותאמינו לי הכסף הזה ממש לא הלך לאיבוד (כדבריכם) לגבי ההטבות, זה אולי הדבר האחרון שעוד מחזיק את העסקים גדולים כקטנים בארץ שלנו. אתם מדברים על יוזמות חדשות ועידוד התעשיה ואתם רוצים לקצץ בהטבות המס??

זה לא מה שכתבתי

כתבתי שלהמשיך עם רעיון השיפוי, אבל בצורה אפקטיבית באמת, שתעודד יצרנות. לא אמרנו להפסיק. אמרנו לשנות את השיטה, זה הכל.

user32

Well-known member
מנהל
בתור אחד שקצת מבין בנושא

המצב הנוכחי הוא לא רע בכלל. אני לא מבין איפה אפשר לשפר נושא כל כך יבש כמו החזרי מס. אם מגיע לך החזר על הכנסות שלא קיבלת, אתה מקבל אותו. מה אתם בדיוק באים לשנות כאן?

לא דיברתי על החזרי מס הכנסה

דיברתי על הקלות שנעשות בצורה לא אפקטיבית. ברור שיהיו החזרי מס, דה. אני מדברת על שיפוי מעסיקים באמצעות בונוסים ותמריצים, השתתפות בתשלומי ביטוח לאומי של מעסיקים למועסקים שלהם וכיוב´.

user32

Well-known member
מנהל
קריאות ה"דה" לא מוסיפות לך כבוד

ההטבות האלה ניתנות כדי לעודד מעסיקים שמתקשים לעיתים קרובות לעמוד בלחצים הכלכליים. דווקא אתם הצעתם לא מזמן להגביר את ההטבות: לתת הטבות למעסיקים כדי שיעסיקו מובטלים. אז לא הבנתי, אתם רוצים לקצץ בהטבות או להעלות אותם? ואם אתם מתכוונים לחלק את הכסף בצורה שונה אך באותו מסגרת אז חזרנו שוב לבעיית ה"מאיפה ניקח כסף למורים, מילואימניקים וכו?"

תעזוב, נו, אנחנו מסכימים, בתכל´ס

אנחנו לא אמרים לא לתת הטבות. זו כבר שבע עשרה שאני כותבת את זה. אנחנו כן מציעים לבחון מחדש את שיטת חלוקת ההטבות. עובדה היא שהטבות ניתנות על ימין ועל שמאל בסדר גודל של 12 מליארד שקלים בשנה ועם זאת הכלכלה שלנו קורסת. אז הגיע הזמן לשטות את שיטת ההטבות. זה הכל. אנחנו אימצנו כל מיני מסמכים שעוסקים בעניין, שנכתבו על ידי "מכון אדוה" ועמותת "מחויבות וצדק חברתי". אנחנו בעד להמשיך לתמרץ מעסיקים שיעסיקו עובדים נוספים, ויסייעו למשרד האוצר ומשרד העבודה למזער את מימדי האבטלה הגדולים כל כך, אבל בשיטות אחרות ממה שקיימות כיום, שלא ממש מוכיחות את עצמן כאפקטיביות.

user32

Well-known member
מנהל
אני שמח שהגענו למהות הדיון

הנקודה היחידה שאני לא מסכים איתה היא שאתם טוענים ש"השיטה" גרועה. כלומר שחלק גדול מהבעיות הכלכליות בארץ נובעות מחוסר יעילות של המערכת. אני לא מסכים עם זה. אני חושב שמשרדי הממשלה (עם חלק מהם יצא לי לעבוד מקרוב כמו גם עם וועדות הכנסת) עובדות לא רע בכלל. כמו כן לשרים יש אחלה יועצים ומנכ"לי משרד שיודעים טוב מאוד לנהוג בתחומם. מה שצריך לתקן זה פשוט איזה סקטורים מקבלים כמה. ראשית: החרדים ולזה מפלגת שינוי נותנת מענה הולם. שנית: המצב הבטחוני שנוגס תקציבי ענק ומבריח משקיעי חוץ. כל השאר זה רק סמנטיקה ושום שינוי משמעותי לא יגרם מחלוקה שונה החזרי מס או הטבות כלכליות. מבחינתי, הסתתמו טענותי בנושא.

zambush

New member
תסלח לי שאני מתערב ../images/Emo73.gif

ראשית, ברכות על היוזמה המעניינת של "ממשלה ללא פוליטיקאים", כאילו שזה הדבר האחרון שאנחנו צריכים. ולעניין. עם כל הכבוד, קצת מסורת לא תזיק. אותו בית כנסת במזרח ירושלים הוא למעשה בית הכנסת "החורבה" בעיר העתיקה, שהוקם אם אני לא טועה בתחילת המאה ה-18 ע"י איזה שבתאי. בית הכנסת נהרס בהפגזות ירדניות במהלך מלחמת העצמאות, ומאז נותר אתר חורבות. לאחר איחוד העיר נעשה שיחזור של אחת הקשתות, להענקת תחושת הגודל של המבנה. ההחלטה לשפצו אינה חדשה, היא אולי מתקופת ממשלת ברק. בקשר לתשלומים עבור מעסיקים, הרי ש-12 מליארדי השקלים שהממשלה משקיעה כדי להעסיק המוני אנשים שלולא הכסף היו מובטלים, בסופו של דבר חוזרים לכיסה, כי המועסקים משתמשים בכסף הזה, הם משלמים מיסים, קונים דברים בחנויות שמשלמות מיסים ע"פ הפדיון (ככל שהפדיון גבוה יותר, הם משלמים יותר מיסים). למעשה, אותם 12 מיליארד ש"ח מניעים את המשק בצורה סמוייה. אתה טוען שיש להשקיע בפיתוח מקומות עבודה. אותו הכסף שהזכרתי קודם שומר על מקומות עבודה ישנים, וממזער את הצורך בהשקעה גדולה עבור אותו מספר מועסקים. אמת, שינוי היא לא האלטרנטיבה הנכונה. האדם עם החזון הכלכלי העמוק ביותר שאני מכיר (המתמודד בבחירות לכנסת) הוא הרב יוסף בא-גד, עד כמה שזה נשמע תמוה. אולם, עם אנשים כמוהו, אפשר יהיה לבטוח שהכלכלה תצמח בכיוון הנכון.

zambush

New member
הוא התשובה המוחצת למרצ ../images/Emo73.gif

גם ימני, גם דתי וגם קפיטליסט! איך זה? הוא בטח יותר טוב מחבורת העסקנים שמנסים להריץ קמפיין שיווקי בתור מפלגה לכנסת.

המשך

אנחנו רוצים שרים מקצועיים. לא ששר אחד יקפוץץ ממשרד למשרד בגלל הסכמים קואליציונים אלה או אחרים. אנחנו לא חיים במדינת ואקום. היום לכל אחד יש דיעה פוליטית. אבל כשיהיה לך שר, שהוא לא רק פוליטיקאי שמצד אחד דואג לכסא שלו בכנסת ומחוקק חוקים שיתמכו במשרד שלו, מה שיוצר עיוות בלתי רגיל בשיטה הדמוקרטית, תוכל ליצור מצב שבו שרים יעבדו נטו במשרד ולא יצטרכו לקפוץ מחתונה לבר מצווה. אנחנו רוצים שרים מקצועיים שבאים מתוך שליחות, שרוצים לתרום ולא רק דואגים לתנאים הנלווים למשרה הנחשקת. בנוסף, אנחנו נפעל להקטנת מספר השרים, לא יותר מ 14 משרדי ממשלה, דבר היקצץ משמעותית בעליות האסטרונומיות של הממשלה. כמו כן, יאוחדו משרדי ממשלה, למשל, משרד הדתות יחזור להיות אגף במשרד הפנים(כמו שהיה פעם) וכן, לא תהיה משרת שר ללא תיק(שעוד יבוא בחוצפתו ויבקש משר האוצר תוספת תקציבית למשרד). תכנון לטווח ארוך זו קונספציה די חדשנית. מדינת ישראל, בשלושת העשורים האחרונים לא תכננה שום פרויקט לטווח ארוך. אם היו מתכננים כמו שצריך, היו מתפילים כאן מי ים מזמן, היתה רכבת שנוסעת במהירות העולה על 100 קמ"ש, היתה רכבת פרוורים וכיוב´. המצב האבסורדי שבו כל התכנונים והפרויקטים נעשים בראיה קצרת טווח גורמת לבעיות רציניות ועמוקות. כאשר, אחת ולתמיד, תצהיר על הקמת רשויות תכנון אסטרטגי לכל משרד ומשרד ממשלתי, בו יוצבו יעדים לכל משרד וכך תבחן עבודתם, המצב יראה אחרת, ושוב, לא מדובר תוך שנה שנתיים. אני פעילה בישראל אחרת מתוך ראיה ארוכת טווח. אני רוצה שילדיי ילמדו במוסדות חינוך ראויים, למשל. אנחנו בישראל אחרת לא חושבים מהיום לעוד חודש או שנתיים גג. אנחנו מדברים על עשור ושני עשורים של פרספקטיבה. החוקים שאנחנו רוצים להעביר נראים לי מאוד חשובים, לא? אתה לא חושב שחוק שיגדיר את מעמד המורה הוא חשוב? מתי יצא לך בפעם האחרונה לפגוש מורים טובים באמת? אני לא מדברת על מורה חד פעמים שכל הבית ספר משוגע עליו כי הוא באמת מיוחד, או מורה מדהימה ביותר שכולם רוצים ללמוד אצלה. אני מדברת על שכל המורים והמורות יהיו מודל לחיקוי, אחרי הכל אנחנו סומכים עליהם בחינוך ילדינו. לשנות את סטטוס המורים והמורות במערכת החינוך זה חשוב מאין כמוהו. קרא את החוק שאנחנו מציעים בעניין מעמד המורה ותראה כמה הוא חשוב, מקצועי וחכם. אנחנו לא כמו ש"ס. אנחנו ישראל אחרת. אנחנו נעשה דברים חשובים והעשייה שלנו תמדד בקדנציה שלנו בכנסת ה 16.

למעלה