לכל חברי השכב"ג

שרה פ

New member
לכל חברי השכב"ג

לאלו מכם שהצלחתי לדבר אתם וגם לאלו שלא - אני מבקשת שתמצאו זמן לעיין במטרות של החוברות הדרכה, ולמצוא חומר שנמצא ברשותכם שהייתם ממליצים למדריכים אחרים להשתמש בו בעתיד (יעני - להכניס אותו לחוברת) האי מייל שלי [email protected] אנא ציינו לאיזו שכבת גיל אתם מייעדים את החומר (חומר משמעו - פעולה, מתודה, טקסט, שיר, סרט, משחק, רעיון כללי ואמורפי לגמרי.) שרה מה דעתכם? ארץ ישראל והחברה הישראלית מטרת על: ד' – סיפורי הקמת המדינה הכרת ביטויים של כמיהה לארץ במרוצת הדורות של העם היהודי ושל עמים אחרים הכרת הסיבות שהובילו להקמת המדינה הכרת דמויות מפתח בציונות, על זרמיה השונים, דרך סיפורים על גורמים לפעולתם, פעולתם והשפעות פועלם הכרת תקופת הקמת המדינה דרך סיפורי הקמה, סיפורי עליות והעפלה, מחתרות והתנגדות. ה' – הכרת ואהבת הארץ (רגע של הסבר – השוני בין הדגמים הוא: מהמעגל האישי של החניך כלפי חוץ או להיפך) חשיפה לסיפורים משפחתיים על אהבת הארץ, כמיהה לארץ, עלייה לארץ חשיפת הקשר האישי של כל חניך/ה לא"י בזיקה לתרבות היהודית (והמתקדמת בפרט) הכרת תרבות אהבת הארץ – שירים, טיולים, תרבות בכלל הכרת הארץ מבחינה גאוגרפית, הכרת מפת הישובים; מאפייניהם השונים, והקהילות של התנועה הנמצאות בהן. או: הכרת הארץ מבחינה גאוגרפית, הכרת מפת הישובים; מאפייניהם השונים, והקהילות של התנועה הנמצאות בהן. הכרת תרבות אהבת הארץ – שירים, טיולים, תרבות בכלל חשיפה לסיפורים משפחתיים על אהבת הארץ, כמיהה לארץ, עלייה לארץ חשיפת הקשר האישי של כל חניך/ה לא"י בזיקה לתרבות היהודית (והמתקדמת בפרט) ו' – קליטת עלייה הכרת העליות השונות; מאפייניהן, קשיים שעמדו בפניהם, תרומתן לחברה ולמדינה ומצב העולים כיום. חשוב להדגיש: הכרת הקליטה של העליות – מי היתה החברה בארץ וכיצד קלטו את העולים? בירור היחס בין יהודי ישראל ליהודי התפוצות ובפרט בין קהילות התנועה בארץ ובחו"ל בירור משמעות המושג "ציונות" – אז והיום העברת המסר של הכוח שיש לחניך לעזור בקליטת עלייה ז' – 58 שנות בחינת התרבות הקיימת ובחירת ארועים שהביאו אותנו למצב הנוכחי (ארועים ותהליכים שקשורים ל: תרבות – סרטים, מוזיקה, אוכל, לבוש דת – פלגים וזרמים, אנשי מפתח פוליטיקה – מפלגות, אנשי מפתח, מהלכים מדיניים חינוך – התפתחות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי שפה – שפות רשמיות, שפות מדוברות, סלנג, ביטויים הנוער – תנועות נוער, מרידות, התפתחות תרבויות שונות...) ח' – בעיות מוקד בישראל חשיפה לבעיות מוקד – סמים, עוני, תאונות דרכים, אלימות, קליטת עלייה וירידה מן הארץ, אפליה, גזענות התמודדות עם דילמות וקונפליקטים שנוגעים לחיי החניכים/ות בקשר לבעיות המוקד. דיון במקומם של תנועות הנוער (וביחוד נוער תל"ם) בתרומה לפתרון הבעיות ט' – שסעים בחברה הישראלית בחינת השסעים בחברה הישראלית – דתי , עדתי, לאומי, כלכלי הכרת תרבות המחלוקת - חשיפה לדוגמאות של קיום מחלוקת, תגובות למחלוקות, פתירת מחלוקות (ברמה האישית וברמה המדינית – הסכמי שלום, מלחמות, טרור...) דיום במקומם של תנועות הנוער (ביחוד נוער תל"ם) ובכוחו של הפרט לסייע ריפוי השסעים. שוויון ערך האדם מטרת על: הכרת והפנמת האמירה "האדם נברא בצלם ה'" הבנת שוויון ערך האדם ד' – תרבויות שונות הכרת המושג תרבות (סמלים, לאומיות, מאכלים, דגשים מרכזיים, דת, נורמות...) הכרת התרבויות בהן חבר/ה החניך/ה (המשפחתית, שכונתית, עדתית, דתית, ארצית, עולמית) הכרת מונחי יסוד בתרבות היהודית הכרת תרבויות שונות ואורחות חיים שונים בארץ ובעולם, תוך התייחסות למונחי היסוד של העולם היהודי הבנת חשיבות השיח בין תרבויות ה' – היחס לשונה בקבוצה הבנת המושג שוויון בחינת ה"שונוּת" בחי החניך/ה – במשפחה, בבית הספר, בקבוצה התעמקות בבמשמעות הביטוי "שונים אבל שווים" (דיון בהיררכיה החברתית המקובלת) החניך/ה יבחן/תבחן סיטואציות של התיחסות לשונה בקבוצה (+פתרונות) (מושגים חשובים – הזכות לכבוד והחובה לכבד האדם נברא בצלם ה' ואהבת לרעך כמוך) ו' – שוויון בין המינים הבנת המושג שוויון בחינת המושג שוויון הזדמנויות, למרות השוני בין המינים הבנת המושג אפליה בין גברים ונשים על רקע מיני והכרת דוגמאות לכך. חשיפה לעובדות משוות על רקע מיני לימוד על תפקידים הגבר והאישה בטקסים היהודיים, ביהדות בכלל ובתנועה ליהדות מתקדמת בפרט. הכרת סיפורים מכוננים בדתות (ובפרט ביהדות) על הגדת מקום האשה והאיש בחברה ז' – תרבויות שונות בחינת דוגמאות לתרבויות שונות בארץ ובעולם התעמקות בחשיבות המפגש והשיח בין תרבויות בחינת טקסי התבגרות בתרבויות שונות הבנת מקום הדת בתרבות והשפעתה הכרת המושגים אתנוצנטריות ורב תרבויות והתעמקות במתח ביניהם ח' – היחס לאחר במדינה הבנת משמעות "האחר" במדינה יהודית דמוקרטית הכרת המגזרים השונים בחברה הישראלית הכרת הזרמים השונים בדת היהודית הכרת מגילת העצמאות (והבנת הזכויות והחובות שנובעות ממנה כלפי מגזרים שונים) חשיפה לדוגמאות של התיחסות למגזרים שונים ברמה האישית והממשלתית התדיינות במקורות יהודיים הדנים ב"אחר בחברה" לטוב ולרע, ברמה הבין-אישית וברמה הלאומית והדתית.

yonisherman

New member
מגדה'לה...

מחר כפי שהבטחתי אני ישלח לך הכול (לא ממש הכול הכול, אבל הכול) נראה לי שיש לי קצת יותר מהדברים החסרים, ומחר בבוקר אני יהיה במשרד למצוא עוד מהחסרים. לילה טוב. מחר זה קורה, בשעה 2 2 ורבע אני רשמית יהיה גמור עם מתמטיקה!!! אז בהצלחה לכולם מי שעושה זאת מחר!!!

למעלה